Tragédia

Ma hajnalban lezuhant az orosz hadsereg Alekszandrov együttest szállító TU-154-es típusú személyszállító repülőgépe.

alexa

A gép húsz perccel a felszállás után tűnt el a radarok képernyőiről.
Az orosz hadsereg (korábban a Vörös Hadsereg) méltán világhírű Alekszandrov-kórusának 74 tagja, és kilenc újságíró, illetve a gép nyolcfős személyzete utazott a repülőgépen – jelentette TASZSZ a Krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva. Ezt az orosz védelmi tárca is megerősítette.
A gép a Szocsihoz közeli Adler repülőteréről indult, és a szíriai Latakiában szállt volna le. A kórus a tervek szerint a szíriai Hmeymimben lévő orosz légitámaszponton lépett volna fel az újév alkalmából.
A gép utáni kutatás azonnal beindult. Szocsi partjaitól mintegy másfél kilométerre, a Fekete-tengerben aztán fel is fedeztek a víz színén lebegő, a katasztrófára egyértelműen utaló tárgyakat. A helyszínre vezényelt helikopterek és kutatóhajók pedig 50-méterre a vízfelszín alatt rögzítettek két nagyméretű tárgyat, amelyekről kétségkívül megállapították, hogy azok a szerencsétlenül járt repülőgép roncsai.
Túlélőkről nem érkezett jelentés!
A gép lezuhanásának okaként elsődlegesen a műszaki-vagy pilótahibát feltételez az orosz HM.
A világ kultúrális életét pótolhatatlan veszteség érte az Alekszandrov-együttes 74 tagjának halálával.
A Bal-Rad-ot a tragédia mélyen megérintette. Részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, az Alekszandrov-együttesnek, Oroszország politikai és állami vezetésének, és Oroszország népének!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Tragédia bejegyzéshez 42 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Teljes mertekben egyetertek Admin kommentjevel. Viszont en azert azt is megvizsgalnam hogy nem e lehetett valamilyen szabotazsakcio kovetkemenye a gep lezuhanasa! Lehet hogy valakiknek nagyon nem tetszik a terroristak felett aratott Szir-Orosz gyozelem?

 2. Tovaris szerint:

  Az Alekszandrov együttes volt az orosz-szovjet propaganda nagykövete. Képesek voltak a nyugati országok közönségét is lázba hozni, bármilyen imperialista is volt a kormányuk.
  Remélem, a hivatalos vizsgálatok majd fényt derítenek az okokra.
  Addig is itt egy videó, amelynek dalát a voronyezsi akadémián én magam is énekeltem az esti tábortüzek alkalmával – ahol Alekszandrov vezérőrnagy még maga vezényelt…
  Szolovjev-Szedoj: V puty! Menetben! 1954.

  • pistikus szerint:

   Szomorú hogy így kell Békés Boldog karácsonyt kívánnom a szerkesztőnek és a Balrad összes hozzászólójának.Őszinte részvétem az elhunyt művészek, katonák ,újságírók, a személyzet, hozzátartozóinak.Kedves elvtárs ha nem tartalak legyél szíves egy pontos linket beilleszteni mert amit írtál így nem találom és nem is értem mert a vezérőrnagy Alexander Alexandrov 46-ban infarktusban elhunyt a berlini koncert napján,köszönettel Pistikus.

   • Fergeteg szerint:

    +1

   • Tovaris szerint:

    Irjuk csak úgy, ahogy a magyar nyelvben az orosz szavakat írni kell: Alekszandr Alekszandrov. A lain “X” – az oroszban “H” (ch)

    Az előbb nem csatoltam be (véletlenül) a video linkjét:

    https://www.youtube.com/watch?v=VdtvvArT5m4

    Könnyek szöknek a szemembe, most hogy hallgatom egyik kedvenc szovjet katonanótámat…

   • Tovaris szerint:

    Az Orosz Hadsereg Kórusa, röviden Alekszandrov-kórus egy olyan együttes, amely egyben az Orosz Fegyveres Erők kórusaként is szolgál, tagjai katonák. Az együttes egy férfi kórusból, egy zenekarból, és egy táncegyüttesből áll. (Wikipédia)

    Született: 1905. augusztus 4., Bologoje, Tverszkaja Oblaszty, Oroszország
    Meghalt: 1994. június 17., Moszkva, Oroszország
    Szülők: Alekszander Vasziljevics Alekszandrov
    Iskolai végzettség: Moszkvai Csajkovszkij Állami Konzervatórium

 3. Tovaris szerint:

  http://tvzvezda.ru/

  Ezen a honlapon több írás is foglalkozik a tragédiával.

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Nem tudom elképzelni, hogy a OVM gépét ilyen trehányul ellenőrizték volna. Itt valami nem stimmel. Megölik a törökországi nagykövetet, most meg lezuhan egy gép, ismert személyekkel 6 km-re a parttól, na ne.
  Ezért kellenek tiszta nemzetállamok. Ezért kell minél fejlettebb saját ipar. Gondoljunk Szaddám rakétáira, vagy a meghibásodott orosz rakétákra.
  Nagyon rossz érzéseim támadtak, lehet hogy ez csak egy merénylet sorozat tagja.

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1.

  • Tovaris szerint:

   A “tiszta nemzetállam” egy fikció. Főleg Oroszországban, ahol a lakosság nagy része nem is orosz. Ez nem vall internacionalista megközelítésre. Szilárd, mindenkinek jólétet biztosító erős állam kell, ahol minden nemzetiség egyenlő jogokat élvez (nincs pozitív diszkrimináció!!!) – akkor talán kevesebb tragédia lesz.
   Egyébként az általam csatolt link valamelyikében arról írnak, hogy a Tu-154-es gépekkel az utóbbi 15 évben 4 baleset volt, azok közül egy a lengyel miniszterelnököt szállító gép, amely Szmolenszknél zuhant le – a pilóták hibája miatt.
   Én nagyon sokat utaztam anno a Szovjetunióban szerteszét Tu-154-es gépekkel, mindig biztonságban éreztem magam rajtuk.
   Várjuk meg a hivatalos vizsgálat eredményeit, addig ne kombináljunk.

 5. Istvan szerint:

  Bizonyára alapos kivizsgálás fogja követni a tragédiát,amely az egész világ targédiája.Függetlenül attól,hogy spontán hiba,vagy merénylet!
  A tragédia áldozatairól méltán emlékezünk meg,és hozzátartozóknak pedig őszinte részvétünk!

  • vitorla123 szerint:

   Jól látod!Önálló nemzetállamok kellenek,ahogy Trump mondta:atomfegyverekkel.A totális elrettentés megvalósítása érdekében.Sztálin idején alig voltak merényletek.Ja kérem az diktatúra volt,ahol a nép jólétben és békében élhetett.Ráadásul kommunista diktatúra,a lopás és ma harácsolás reménye nélkül.

  • Tovaris szerint:

   “Szerencsére” – az Alekszandrov együttes nem fog megszűnni, mert számtalan kórus működik Oroszországban országszerte, reméljük közülük ki tudják egészíteni az együttest.
   Csak megemlítem, hogy Glenn Miller, a világhírű zenész és teljes nagyzenekara a svájci Alpokban zuhant le 1944-ben, amikor az amerikai csapatokhoz mentek volna vendégszereplésre. Akkor a Luftwaffe-t gyanúsították meg, de máig nem tudták bizonyítani. Egy repülőgép nem csak akkor zuhan le, ha lelövik…

  • V.kutya szerint:

   Visszajött a netem, ezért csak most tudom kifejezni mély megdöbbenésemet. Részvétem az orosz népnek, és az elhunytak hozzátartozóinak. Mindnyájan szerettük, és szeretni is fogjuk az Alekszandrov együttest.
   Alig hiszem el még most is, amikor olvastam.

 6. Tovaris szerint:

  Aki itt “nemzetállamot” emleget, az teljesen egy platformra kerül a szélsőjobboldali, fasiszta, hungarista, náci ideológiákkal.
  Talán, aki nem “nemzetthy” – azt ki kell irtani? Ha meg nem, akkor mit fognak velük csinálni a “nemzetthy államban”. Hát hazaffy az ilyen?

  • vitorla123 szerint:

   Rosszul gondold! Kádárnak nemzeti Magyarországa volt.Sőt Sztálinnak nemzeti Szovjetuniója.Még akkor is ha sok nép lakta.Egy egyenruha.Egy vezényszó.Óriási teljesítmény.Nem pedig mindenki a saját kis pecsenyéjét lopja,ahol éri!Pontosabban kommunista és nemzeti. Balodali és nemzeti.Már Thürmer is elfogadta.

   • vitorla123 szerint:

    Még annyit egyedül a kommunisták vallása ;ma az időszerű!

   • Tovaris szerint:

    Ne haragudj, de az baromság. Eljutottál a marxizmus-leninizmustól a szenilizmusig. Thürmer meg nem számít. Már nem.

    • vitorla123 szerint:

     Már mint neked!A sztálinizmus tagadása a hibád! Vizsgáld felül az álláspontod. Pontosabb lesz a helyzetmegítélésed!

     • Tovaris szerint:

      Nem tagadom Sztálint és rendszerét, hanem az akkori környezetében értékelem és nem vitatom érdemeit a Szovjetunió fejlődésében és a nácik feletti győzelemben.
      De ez nem sztálinizmus amit te itt összehordasz, hanem szélsőjobboldali ideológia.
      Sztálinnak ehhez semmi köze.

     • vitorla123 szerint:

      A többit eldönti az idő!Örülök az álláspont változásodnak!Kellemes karácsonyi ünnepeket neked és kedves családodnak is.

    • akárki szerint:

     ahogy te sem. tovaris.

 7. Szaszi szerint:

  Ha nem baleset akkor csúnya vége lesz,tekintve hogy a kultúrájukból elvett valaki egy igen nagy darabot,de ezt majd később.
  Itt kis történelmük,benne pár archív,a hsz-ek között sok link,de a rohadt egy youtube itt is szerzői jogozik
  http://lemil.blog.hu/2010/07/20/vendegposzt_az_alekszandrov_korus

  • vitorla123 szerint:

   Ma egy moszkvai utcán elesett egy idős ember. A járókelők megpróbáltak orvost keríteni, de már késő volt. Nem volt mellette a biztonsági szolgálat kéklámpája, sem testőrök, sem lakájok, ahogy ez ma szokás, pedig ő a XX. század egyik legnagyobb politikusának unokája volt. Jevgenyij Dzsugasvili, Sztálin unokája. Ma, 80 éves korában elment. Úgy halt meg, ahogy mi tennénk, villák, jachtok, Gazprom-részvények, magánrepülőgép nélkül.
   Jevgenyij Jakovlevics Dzsugasvili, annak a Jakov Joszifovics Dzsugasvilinek a fia, akit Sztálin nem cserélt el egy náci táborszernagyért. (A szovjet fogságba esett Paulus tábornagyot a Nemzetközi Vöröskereszt közvetítésével próbálták kicserélni Jakovra, Sztálin német fogságba esett fiára- Sztálin erre azt mondta: – Nem cserélek katonát marsallra!)
   Nem egy lusta utód volt, aki luxusautón furikázik, Szergej Koroljov rakétamérnök irodájában dolgozott hadmérnökként, részt vett a bajkonuri űrhajók felkészítésében és elindításában, köztük Gagarin űrhajójának indításában. Akkor más emberek voltak divatban… Sorsa teljesen ellentmond a ma divatos aranyborjú-hívőknek, akik a politikai hatalmat a pénzzel egyesítik.

 8. Havasi Gáspár szerint:

  Tudom, hogy nehéz a klasszikusnak mondható (értelmezett) internacionalizmusról lemondani. A proletár internacionalizmus nem multi-kulti ról beszélt, és nem arról, hogy kissebbségek elvegyék a nemzet országát, és leéljék az anyanemzetet. Ma a nemzetállamiság önvédelem kifelé és befelé is. Senki nem mondta azt, hogy írtsuk ki a többit. Jelenleg magyarországon ez fordítva működik. Az pedig, hogy a magyar magyar nemzetállamot akar, nem teszi sem fasisztává, sem nácivá. Ez a cionisták és liberálisok szólama, mert az érdekük az ellenkezőjét diktálja. A multi-kulti államban az anya nemzet tagjai védtelenné válnak. Élő példa erre a mai törvénykezés is. Annak idején a kommunista neten játszották el ezt, és meg is szünt, hiszen magyartalan, sőt magyar ellenes volt.
  Mikor a XIX. században létrejöttek a mai értelemben vett nemzetállamok, nem írtották és nem üldözték a más nemzetiségieket. Ekkor Európát erős államok jellemezték. Az I. v. háborúval ezt megfordították, és látható az eredménye. Vitorlával értek egyet.
  Azért mert valaki másképp gondolkodik, másképp képzeli el a magyar valóságot (magyar módon), az még nem szélsőjobboldali. De pont a csökönyös nemzetellenesség adja a hatalmat a szélsőjobb kezébe, ahogy ez megtörtént az I. v.háború után. Istvántól szamítva mást sem tett és tesz a magyar, mint harcol a nemzete függetlenségéért.
  Oroszország tény, hogy genetikailag sokszínű, de a meghatározó erő az orosz.
  A második világháborúban a színes kultúra volt az előhad (sztálin tudta kiket kell előre küldni), az erő pedig az orosz.
  Ez ma is így van.
  Thürmer nem számít? – lehet. De akkor ki számít?
  Hát hazafi az olyan, akinek nem a magyar az első Árpád földjén?
  Kérdezzük meg a magyarokat, vajon mit válaszolnának?
  Amúgy pedig a kb. 111 millió állampolgárból több mint 80 % orosz, a többi a nemzetiség. A legtöbb gond pedig pont bizonyos nemzetiségekkel van ( és ezek még tényleg nemzetiségek is), mint nálunk is.
  A legnagyobb nemzetiség a tatár, meghaladja az 5 milliót, és volt, van és lesz is velük gond.

  • vitorla123 szerint:

   Csak a burzsoázia internacionalista.A munkásosztály már csak nyelvi okokból sem lehet az.Csak az érdekük azonos!

  • szigony szerint:

   Csapongó gondolatok – melyekről azt állítod, hogy megmagyaráz minden ás véleményben lévő ellentmondást -, melyek önmagukkal kerülnek rendesen ellentmondásba….

   Az látnivaló – amennyiben veszi valaki a fáradságot, és a történelemben rendesen elmélyül – , hogy kifejezetten ” nemzet-állam ” sehol nincs a világon a ma ismert ‘állam’ fogalom értelmezésében, hiszen egyes ‘ törzsek ‘ elképzelhetőek bárhol a világon !

   Az orosz problémaként említett tatár- öntudat IS ennek a nemzet-államnak a következtében jelenik meg problémaként.

   Az IS nyilvánvaló, hogy minél jobban keveredett az emberek DNS- je, annál jobban követi – és érti meg – az egyes ember az evolúció ( természeti törvényességen alapuló ) követelményeinek legjobb kiismerését, használatát élete során…. IS !

  • akárki szerint:

   havasinak : nagyon jó és igaz.

 9. Tovaris szerint:

  A krími tatárok egy kis csoportját kivéve, akik a fasiszta ukrán junta szolgálatában állnak, semmi gond a tatárokkal. A baskir és mordvin régiókban is sok tatár lakik – személyesen is találkoztam velük, amikor a Szovjetunióban dolgoztam – még nem is volt mindegyik muzulmán.
  Thürmer lepaktált a szélsőjobbal – fiacskája is egy fasisztoid lapnál dolgozik, az MNA-val közös akciókban vett részt – továbbá a párttagsága is minimálisra zsugorodott (a kilencvenes években egy ideig én is tagja voltam – ma már nem
  Ezért nem számít.
  Többször kifejtettem itt a hozzászólásaimban, hogy nincs ma egy olyan teoretikus, aki továbbfejlesztené a marxizmus-leninizmus ideológiáját – a kor szellemiségéhez igazítva.
  Nos, a tőke multinacionális (nemzetközi), akkor az ellene való harc sem lehet eredményes nemzeti alapon – csak a proletár internacionalizmus elvei alapján.
  Amíg a mai baloldal újra nem ezek alapján szerveződik, nem is lesz változás. Az elmúlt negyedszázad minden eseménye ezt tanúsítja.

  • vitorla123 szerint:

   Kivéve Észak-Koreát és Kínát!Meg az egész megalkotóját :Sztálint.Amit írnak róluk ostobaság.
   Az internacionalista tőke ellen,nyelvi okokból,csak és csak nemzeti alapon lehet küzdeni.Ma ez már axióma.

 10. Tovaris szerint:

  Proletár Internacionalizmus: a világ proletárjainak és dolgozóinak nemzetközi szolidaritását kifejező ideológia, a munkásosztálynak és pártjának egyik alapvető ideológiai elve. A proletár internacionalizmus gondolatát első ízben Marx és Engels vetették fel „A Kommunista Párt Kiáltványa”-ban, melyben kifejtették, hogy a világ proletárjainak közös érdeke a kapitalista iga alóli felszabadulásáért vívott harc. A proletár internacionalizmus lényegét a „Világ proletárjai, egyesüljetek” jelszó fejezi ki. Az egyes nemzetek munkásosztálya nem hagyhatja figyelmen kívül más nemzetek proletáriátusának harcát, hiszen nemcsak saját országának burzsoáziája, hanem a többi országok burzsoáziája is ellensége. Ebből fakad az egész nemzetközi proletariátus alapvető érdekközössége. A proletár internacionalizmusban szervesen összefonódik a proletariátus hazaszeretete, az a törekvés, hogy országát az osztályelnyomástól és mindenféle elnyomástól szabaddá tegye, más országok dolgozói a békéért, demokráciáért és szocializmusért vívott harcának támogatásával. A proletár internacionalizmustól távol áll bármely más nemzet lebecsülése, hiszen minden nemzet hozzájárul a világ anyagi és szellemi kultúrájának fejlesztéséhez. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom és a szocializmus győzelme a Szovjetunióban meggyengítette az imperializmus világrendszerét, aláásta alapjait és nagy segítséget nyújtott a nemzetközi proletariátusnak igazságos harcához; ugyanakkor a proletár internacionalizmus elve nyilvánul meg abban a támogatásban is, amelyet a nemzetközi munkásosztály nyújtott a fiatal szovjetköztársaságnak. A nemzeti kérdés megoldása a Szovjetunióban és a többi szocialista országban, valamint új típusú, a népek barátságára épülő sok nemzetiségű államok létrehozása, szintén a proletár internacionalizmus eszméjének megvalósulása. A szocialista világrendszer létrejöttével a proletár internacionalizmus tartalma még tovább bővült. A kapitalizmus jelenlegi leghosszabb ideig tartó és legmélyebb válságát is a volt szocialista rendszer ideiglenes legyőzése idézte elő – ebben a küzdelemben a tőkés társadalom halálos sebet kapott, amiből már soha sem fog kigyógyulni. Lehetnek kisebb-nagyobb fellendülések, de a trend a kapitalizmus általános és egyre mélyülő válsága, mivel a belső ellentmondásai lehetetlenné teszik a megújulását.
  A világ számára két lehetőség van: vagy a szocializmus, vagy a Föld teljes elpusztulása.

  • vitorla123 szerint:

   Igy igaz!De ugy ahogy leírták!Nemzeti munkásosztályok nemzetenkénti összefogásával!.Ez Sztálin:a nyelvek?: munkájában írta meg.Sajnos nincs meg,mert az összeset elégették,vagy kidobták!Érdemes lenne újból kiadni!

 11. zombi szerint:

  őszinte részvétem

 12. Havasi Gáspár szerint:

  Az utolsó sorral egyetértek. Na és mi van a 80% orosz kisebbséggel?
  Minden nemzet? – és akik nem alkotnak nemzetet?
  Mi van Fukusimával és a Japán-árokkal?
  Már nincs is munkásosztály- már csak réteg. -elévült dolog. Nem arról szólt, hogy keverjék össze a népeket, hogy le lehessen igázni. Olyanra sem emlékszem, hogy olyan nagy mértékben ez valaha is működött volna.
  “A proletár internacionalizmustól távol áll bármely más nemzet lebecsülése, hiszen minden nemzet hozzájárul a világ anyagi és szellemi kultúrájának fejlesztéséhez.”
  Ez is erősen vitatható, már csak azért is mert az USA létrehozása óta a nemzeteket és a nemzeti öntudatot rombolják. Ezt mondjuk az iszlám harcosainak kellene elmagyarázni. Mondjuk úgy, hogy a világ valamennyi bejegyzett államának bérrabszolgáit rákényszerítik a Rothschild félék zsebtartalmának gyarapítására, szerencsére a több oldalú internacionalizmusnak.
  Sajnos a szocializmust nem ideiglenesen győzték le, hanem minimum tartósan, és köszönhetően a sokoldalú segítőkészségnek, ez nem is kérdéses.
  A halálos sebet egyik tőkés birodalom osztogatja a másiknak, így végül is győztes marad.
  Tessék nekem megmondani, hogy az eltünőben lévő munkásosztály mikor lesz képes harcot vívni? – hacsak nem áll valaki az élére egy nagyobb és szélesebb társadalmi csoporttal. És mivel fog harcolni, netán fogkefével, vagy mixerrel?
  Az emberiség egy része kapott a II. világháború végén egy lehetőséget, amit néhány évtized után odaajándékozott a gazembereknek. Sajnálom, de egyszer volt Budán kutyavásár. Arról nem beszélve, egy nemzet beszél egy nyelven, így képes a testvéri összefogásra, de bábeli módon?

  • vitorla123 szerint:

   Jól látod!Lenin:konkrét kérdések konkrét elemzése.
   Egy bantu néger fiú és egy magyar lány abban nem tudnak megegyezni,hogy előlrről dugjanak,vagy hátűlról. Nem hogy az internacionalizmus kérdéseiről.Bár ma már fordító gépek állnak rendelkezésre.Én üzleti ügyben bármikor tudok Elefáncsontparti bankkal beszélni.De a munkavállalók közös érdekeiről alig ha.Marx-ék is felismerték,ezért lett volna az axperantó,de máig nem terjedt el.Más kérdés a biofizikai mutáció kérdése.Vajon a magyar cigány gyerekek miért nem tudnak megtanulni magyarul?Miért szlenget beszélnek,ami a felemelkedés útjába áll!?Szerintem ebben van olyan biofizikai ok ami genetikai mutációt eredményez.Nem jobb,és nem rosszabb,csak más.Vagy a zsidó bankárok gyerekei,a beltenyészet nyomán miért különülnek el.?Szinte nem érintkeznek a többségi nép személyeivel.Csak unokatestvérek házassága van megengedve?Kialakul egy szleng,amit csak ők értenek! A munka vállalók érdeke közös az egész világon.A harc megszervezésére vagy közös nyelv,vagy nemzetenkénti (nyelvenkénti) összefogás szükséges.Az más kérdés,hogy a munkásosztály kiből áll! Magassan kvalifikált munkavállalók sokasága e,vagy csak a fizikai munkások.Szerintem ma a mérnökök ,orvosok akik munkavállalók épp úgy munkások mint a közmunkások!Közös az érdekük.A kapitalizmus megdöntése.A harácsolók felőségre vonása. Ráadásul a kommunista vallás(elv) szerint az egyéni boldogság megteremtése a világ minden polgára számára,ha magyar,ha nem.DE KIEMELTEN A SAJÁT NÉP A SAJÁT NYELVEN BESZÉLŐK SZÁMÁRA:

 13. szigony szerint:

  A különböző vélemények – bármennyire IS hasonló törekvések mentén alakulnak – csak az ideológiai vita – és fogalmak – különféle értelmezése miatt IS válnak ennyire szétmutatónak.

  Azok a fogalmak, melyek az azonos ideológiát jellemezték manapság már egy másik evolúciós fázisban értelmezhetőek, így a ‘ munkásosztály ‘ vezető szerepe már csak a jelenlegi gazdasági konstrukciók megváltozott szerepeinek megfelelően más kontextusban értelmezhetőek a megváltozott társadalmi környezet miatt. Ma a ‘munkás ‘egy más fogalmi kört takar, mint anno !

  Ennek megfelelően a társadalmi rétegek harca IS teljesen más keretekben történik – sokszor a harc-, törekvés azonos személyek esetében IS más, és más arculatot igényel a törekvések valóra váltása érdekében.

  Ez a helyzet bizonyos előnyöket IS szolgáltat egy elvetemült, eléggé egymás érdekének támogatásában érdekelt csoport egy államon belüli többséggel szembeni harcának, mint az több estben napjainkban látható.

  A széleskörű érdekek védelmében csak egy kellőképpen egymásra utalt nagy tömeg képes fellépni a kapitalista szellemmel manipuláló egyéni érdekek ellen, mely esetben a korábbi ideológiai meghatározásban szereplő jelzőkhöz való ragaszkodás kontraproduktív eredményt jelentene a cél elérése útján…. IS !

  • vitorla123 szerint:

   Én is igy gondolom!”Mert nem lehet kétszer ugyan abba folyóba lépni!”Vagyis vulgárisan fogalmazva hiába áll a dákó és hiába nedves a tanga,köz nyelv hiján nem jön össze semmi!

 14. Havasi Gáspár szerint:

  A nemzetállam nem azt jelenti, hogy egy genetikai alapokon nyugvó, hanem egységes identitású nép uralkodik a saját portján. A XIX. századi nemzetállamok sem egyetlen rasszból álltak. Az evolúció mutációs változataiban a selejt több, így ez nem tekinthető mindig pozitívnak. Ez Európában abban nyilvánul meg, hogy a népek elvesztették önvédelmi készségüket. A nemzeti összetartás meg tudta védeni a népet, de az internacionalizmus nem, mert akkor ma lenne Magyarország , és nem Pannon provincia.
  A történelem pontosan engem igazol, és nem az állandóan előszedett elméleteket. Egy elmélet alapjaiban sokáig megállhatja a helyét, d e a gyakorlat lesz a meghatározó.
  Leninnel pedig eleve nem lenne érdemes érvelni, mert írásainak a zöme az orosz állapotokra készült. Tehát maradjunk a földön.

  • szigony szerint:

   Mintha ez vélemény ellent mondani látszik korábbi fejtegetéseiddel. Bizonyítható, hogy az egyes államok – mindegyike – egy genetikailag kevert nemzetet képviselnek, tehát indoka sincs az azonos nemzethez való tartozásnak. A ” hazaszeretet ” egy létező, de nem az azonos államhoz való tartozást, hanem a környezet, az embertársainkhoz való kötődésre utal. Ezt nagyon kiemelni, mint követendő vezérvonalat sehol sem indokolt, mások ellenében !

   Az egyes állam védelme, önvédelme pedig csak a kapitalista indulatokban érvényes szükséglet, mert más – emberibb – környezetben semmi sem fenyegeti az államokat, így védelme nem szükséges.

   Az evolúció egyenesen következik a természeti törvények alapján, így a mutáció nem része…., az a zsákutcája.

   A Lenin – ha már utalás lett rá – által megfogalmazottak pedig elődei eszmeiségének további gondolatait foglalja magába, a környezet pedig csak a kicsinyes, napi feladatok részeként jelenik meg benne, ezt eszmeinek tanulmányozása világossá tenné bárki számára.

   Sajnos a többség csak a napi politikai játszmában szereplő felszínes tudása alapján foglal állást ebben a kérdésben… IS !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.