A rendszerváltás egyik legnagyobb bűne!

A 24.hu a szülőtartás okán polemizál tovább a témáról. Legújabban A MÁR A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI NEMZEDÉK hozzáállását firtatták.

akin

“Aki nem tud megélni öregen, az megérdemli!”

“Iván 24 éves, mérnök, jól keres, a szüleitől külön él már egy ideje, albérletben, családja még nincs. Szerinte mindenkinek magának kellene arról gondoskodni, hogy megéljen öregkorára. Ma már tudomásul kell venni, hogy ehhez megtakarításra is szükség van – jelentette ki, külön kihangsúlyozva, hogy nem csak az állami nyugdíjra kell várni. Az a véleménye, hogy “ha ma valaki nyugdíjas korára nem gyűjt össze annyi vagyont, amiből meg tud élni, az megérdemli.”
Azonban amikor a saját szüleiről kérdeztük, kiderült, hogy valójában mégsem ennyire szőrös szívű: amennyiben nem tudnának megélni, erkölcsi kérdésnek tartaná, hogy segítsen nekik. Normális ember ezt megteszi – jegyezte meg. Hogy kell-e erre törvény, abban nem biztos. Aztán kissé felülírva korábbi sarkos véleményét, azt is hozzátette: úgy véli, hogy ha a gyerek nem tudja anyagilag segíteni a szülőjét, akkor ez az állam dolga kellene, hogy legyen, akárcsak a gondozás. Akkor is, ha idős emberről van szó, és akkor is, ha hajléktalanról.
Szerinte ha a szülő már nem tudja ellátni magát, akkor a legjobb megoldás az idősotthon lehet. Mert a gyerektől nem várható el, hogy feladja saját életét, munkáját ilyenkor. Pont ezért vannak az otthonok – tette hozzá. S bár számára az öregkor még nagyon távoli jövő, úgy gondolja, számára is az idősotthon lesz majd egyszer a megoldás.”
Valahogy így alakult a tudat az utóbbi 26 és fél évben. A rendszerváltás óta! Ne gondoljuk hogy csak a most 24 éves mérnök Iván tudata!
Félő, hogy nem csak az övé alakult így!
HA VALÓBAN A RENDSZERVÁLTÁS LEGNAGYOBB BŰNEIT KERESSÜK, ÍME AZ EGYIK! ERRE RÁTALÁLTUNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A rendszerváltás egyik legnagyobb bűne! bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Nem hogy az idősekről,minden magyar állampolgáról kell gondoskodnia a magyar államnak!Mindegy,hogy miért szorul rá!Ez a minimum,amit a magyarság a saját hazájától el vár.Ha nem,megyünk Amerikába.Ott ezt automatikusan még a bevándorlókkal is megteszik.Zöld kártya vagy mi a faranc ez az ellátás!Egyébként vissza a Népköztársaságot!Ott ez természetes!

  • Havasi Gáspár szerint:

   Az USA-ban több mint 40 mill. koldus van, inkább nem. A zöld kártya magában (munkavállalási lehetőség) nem biztosíték. Inkább itt néphatalmat.

  • V.kutya szerint:

   Az FNA, vagyis: a Feltétel Nélküli Alapjövedelem épp ezt célozza meg, a mindenki által megillető jogot egyfajta alapvető szociális biztonságra. Az anyagi fedezet megvan rá, szándék az nincs (stadionokra van szándék, a 780 fős “bajnoki mérkőzésekre”).
   Ez egy ilyen ország. Már nem is vagyunk állam, csak egy szűk kaszt, fegyverrel megtámasztva, köztársaság a múlté, a nép pedig nem létezik.

   • Tovaris szerint:

    Elsősorban munka kell, nem csak a jövedelem miatt. Az értékes, hasznos munkát ellátó emberek agya nem a munka nélküli jövedelem és a bűnözés körül forog, hanem az élet értelmes eltöltésén. Természetesen, megfelelő jövedelem és tisztességes nyugdíj jár mindenkinek, aki az életét munkával tölti.
    Ez a szocializmus lényege.

    • vitorla123 szerint:

     Igy van!Csak ez is egy Marxi dogma. Mint az istenhit.Mára a robotok dolgoznak.Az általuk termelt értékalapú jövedelmet szét kell osztani.Másként eladhatatlan az áru.Van forrása de nincs nyelője. Gondold át.

 2. szigony szerint:

  Csak egy ‘ legnagyobb bűn ‘ lehetséges !

  Ez pedig maga a ‘ rendszerváltás ‘ ! A bűnök sorozata ebből következik, mind a tétovázás – miszerint fogalmuk sem volt az azt kiváltóknak a mikéntről -, mind a kapitalista környezetből kifolyólag, ami ezt a rettenetet idézte elő, amit ma Magyarországnak nevezünk.

  Vonatkozik ez vezetőinkre, és a környezet teljes ellehetetlenítésére egyetemben !

 3. Гриша szerint:

  FNA elég morbid módon hangzik – napjaink Magyarországa sem Kánaán, sem a tejjel – mézzel folyó kommunista utópia világa – “Aki nem hajlandó dolgozni, az ne is egyék!”, DE aki becsülettel ledolgozta 40-50 évét, adójából finanszírozta “a munkaerő újratermelődésének a költségeit”, arról a polgáráról tisztességes nyugdíjat biztosítva a munkájából búsásan profitáló állami gépezet kötelessége gondoskodni…………………!!!

  • V.kutya szerint:

   Ne haragudj Grisa, de az FNA nem egyenlő más liberálisok “ingyen pénz” ígéretével, ami nem más, mint az eddig is létező juttatások átcsoportosítása, ill. átcímkézése.
   Az FNA az egyetlen valódi megoldás a mai kor munkanélküliségére. Ez a munkanélküliség nem a 30-as évek túltermelési válsága, ez már itt valóban a technológia által generált munkanélküliség, amely természetes. Csakis efféle orbáni “megoldás” létezik rá, mint amit most látni, hogy sárga mellényt húzunk rá azokra, akiknek még ez a 19-ik századi gazdaság sem volt képes elég munkát biztosítani. Ez a nyílt munkatábor bünteti azokat, akiknek a “rendszer” nem tud, és nem is fog tudni valódi, piaci munkahelyet biztosítani.
   Aztán.
   Az FNA nem ingyen pénz! Ez egyfajta részesedés a gazdaságból, a GDP-ből, amelyet most valakik (!!!!!) kivisznek az én országomból, és a tiétekből is!
   Az FNA nem arról szól, hogy ne dolgozz, mert akkor is kapsz pénzt, hanem hogy a társadalom megelőlegezi neked a létbiztonságot, az emberhez méltó minimumot, amelynek ma híre sincs.
   Az FNA természetesen “szabadkőműves listán” van a mai hatalmasságoknál, és hevesen támadja a képmutató, nyárspolgári társadalom. Ez nekik olyan, mint ördögnek a tömjénfüst.

   • Гриша szerint:

    Barátom köszönöm a véleményedet és maximálisan egyet is értenék veled, ha országunk lenne a dúsgazdag arab olaj monarchia, ahol bőkezűen osztogathatjuk Föld_Anya áldásából juttatott vagyonunkat, még a “dógozzanak a parasztok, azé vannak!” néprétegek számára is. (már megszámlálhatatlan lehetőséget kaptak, de………..!)
    “Az FNA nem arról szól, hogy ne dolgozz, mert akkor is kapsz pénzt, hanem hogy a társadalom megelőlegezi neked a létbiztonságot, az emberhez méltó minimumot, amelynek ma híre sincs.”, nos itt fogalmaztad meg a lényeget, “a MUNKAERŐ újratermelődésének a költségei és a lehetőség azok számára, akik ezzel élni kívánnak!”, talán ideje lenne szakértői kormányunknak, a társadalomtudósok által már rég definiált 1.07-es demográfiai mutatóink negatív következményeivel is számolniuk, mert kőkeményen ketyeg a MAGYARSÁG demográfiai bombája!
    “Teremtőnk génjeinkbe integrált önvédelmi szubrutinja” (lásd a földi emberiség történelme) jellemzően amikor aktiválódik, nem a leghumánusabb megoldásokkal rendezi a társadalmi igazságtalanságokat, avagy ez a végcél most is.!?

    • vitorla123 szerint:

     Az FNA nem ás mit az automatizációból keletkezett többlet jövedelem.Gondold át ez a forrás.De nincs nyelője.Ezért ebben a társadalomban az ÁFA miatt állandó gazdasági válság és fejődési korlát van.A kommunista vallás szerint ennek nem kell így lennie.Annak idején ugyan ebből az okból a GMK-k 25 % életszínvonal növekedést okoztak.Még a machinációkat leszámítva is.Adózatlan jövedelem és árubőség.Ma ez megvalósíthatatlan.

 4. V.kutya szerint:

  Még valamit Grisának: nem a kőolaj az egyetlen kincs, ami a “föld méhének gyümölcse”.
  A világunk több helyén az egészséges ivóvíz sokkal drágább, mint a kőolaj! Kérdezem: mi, magyar állampolgárok miért nem kapunk osztalékot minden kitermelt, és értékesített liter ásványvíz után járadékot direktbe, e-számlára?
  Aztán ott az energiahordozók: be van bizonyítva, hogy akár a napsütéses órák számában, akár a “szélcsatorna” vonatkozásában simán önellátóak lehetnénk árammal, és ezért a kőolaj bányászatra, és tranzitra ugyanúgy járadékot lehet kivetni, itt még egy jelképes, 1-2 % is hatalmas összegeket jelent, ezekről nekünk fogalmunk sincs, mert eltitkolják a valós számokat.
  A közlekedési utak: Magyarországot gyakorlatilag megkerülni lehetetlen! Senki nem tudja ma sem, hogy hová folynak be azok a pénzek, amit ez a szélsőségesen magyarellenes állam (direkt nem kormányt írtam) beszed az európai tranzitból. Egy EU kívüli státuszban mindkét irányban hatalmas bevétel lehetne, ha valóban szuverén állam lennénk. És persze a légi utak. Mivel nincs saját légitársaságunk (köszönjük ezt is Orbánnak), és gyakorlatilag minden, Európát keresztező járat felettünk halad el, simán meg lehet adóztatni levegőszennyezés címén ezeket a társaságokat, vagy kerüljenek ki minket!
  A temérdek, föld alatti szén- kőolaj- gázkészlet, amit nem nagyon igyekeznek kitermelni továbbra sem.
  Aztán rengeteg innovációs pénz, amelyek kifolynak, és rendszerint valamilyen egzotikus országba jegyezett “cég” tulajdonába kerülnek.
  Persze, ezekhez valóban magyar kormány, vagy még inkább magyar állam kellene, és nem csak zászlóerdő a mikrofonállvány háta mögött.

 5. Nagy szerint:

  V.kuvtya
  Láthatóan nem értesz az energiához. M..o. nem Hollandia, itt a szélerőművek nem jönnek be, a napenergia hasznosítása sem elégséges. Az egész gazdaságtanod egy selejt.

  • V.kutya szerint:

   6 km/óra szélsebességnél már hálózatra termel egy korszerű szélerőmű, persze csak az, amelyik nem selejt. Az említett szélcsatornában gyakorlatilag állandóan fúj a szél egész évben. A kisalföldiek sokat tudnának erről beszélni.
   A Nap pedig nem csak akkor termel áramot, amikor “süt”, és el kell takarnod a szemed.
   Az orosz atomlobbi miatt lenyomják az alternatív energiát.
   Aki olvas valódi újságokat is, láthatta, hogy az elmúlt nyáron sok országban egész napokon keresztül pozitívban volt a megújuló energia termelés, az országok nem fogyasztottak fosszilis energiát – ez persze hallatlan bűn! És selejtes.

  • vitorla123 szerint:

   Ugyan kérlek!Ez politika gazdaságtan olyan mint nálad a “Tóra!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.