Szíria

A Nyugat egyszerűen képtelen belenyugodni szíriai vereségébe. Ami-ugye-már csak azért is fájdalmas, mert a’ zoroszok keze van a dologban. Ezért hát mos indítottak az ENSZ-ben egy újabb offenzívát, amivel a’ zoroszok kezét vértől csöpögősen kell(ene) láttatni a népek előtt. Orosz háborús bűnöket kéne prezentálni valahogy.

A Közgyúléssel az ötletgazdák meg is szavaztatták egy ilyesmit megállapító “tényfeltáró” bizottság létrehozását. Folyik is a bizottság szervezése gőzerővel.
Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ BT-képviselője viszont lehűteni igyekszik a lelkes szervezőmunkát. “Az ENSZ-közgyúlésének egyszerűen nincs olyan jogosultsága, hogy bármiféle bizottságot hozzon létre, bármiféle ügy kivizsgálására”-jelentett ki Vitalij Csurkin.
Nagy-Britannia sem akar engedni a maga szíriai tortaszeletéből. Amint Őfelsége II. Erzsébet kormánya megorrintotta a szelet elbukásának lehetőségét, máris igyekszik aktivizálni magát.
Bombázhatnákjuk támadt Szíriában. Az egyre gyengülő kalifátusisták elleni légitámadásaik újraindításáról határozott Őfelsége II. Erzsébet kormánya.
Al-Bab környékén tegnap már akkora bajba kerültek a törökök és a “szabad szírek”, hogy kénytelenek voltak segítséget kérni az orosz légierőtől. Jelentések szerint a Szuhojok még éppen időben érkeztek, és megmentették a helyzetet. Ez volt az első orosz segítségnyújtás a törököknek a tavalyi Észak-Latakia fölött lelőtt orosz gép ügye óta.
A “szabad szírek” nemrégiben kinevezett vezénylő parancsnoka Ghassan Najjar a Kelet-Aleppoban a kormányerőktől elszenvedett csúfos kudarcot követően lemondott az első emberi címről. Elődje is hasonló okokból távozott magas hivatalából.

lemo

A vezér lemondásában alighanem közrejátszhatott az a hír is, miszerint az Idlib-tartományba összezsuppolt martalócállományt heveny ólommérgezés ritkítja. Két egykori kozeli cimboráját is ledöntötte lábról a kórság. Ma’arat Harma városában Ahmad Khatib és Younis Zureiq “szabad szír” martalócvezérek szervezete nem tudott megbirkózni a kórral.

szaszi

Az még majd elválik, hogy a lemondó nyilatkozat elegendő védettséget biztosít-e a járvánnyal szemben.
Deir ez-Zor térségében is-minden jel szerint-komoly kalifátusista daráló kezdett el működni. Rohamoznak a pribékek!-aztán ott pusztulnak. Anélkül, hogy bármi eredményt is elérnének.
Hasonló a helyzet Homsz keleti részén, Palmüra alatt.
Aleppo délnyugati Rashiddeen IV. és V. elnevezésű elővárosi részeinek dzsihadistái 72 órát kaptak a kormányerőktől a TELJES FEGYVERLETÉTELRE!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “A Nyugat egyszerűen képtelen belenyugodni szíriai vereségébe.”
  Én azért nem beszélnék vereségről, hiszen Szíria tekintélyes részét az ő általuk pénzelt csoportok birtokolják. Legfőképpen a kurdok, akik már most nagyobb területet birtokolnak, mint Asszad. A Nyugat egész Szíriát akarta, megkapta a 2/3-át. Azért ez nem vereség.

  • Vörös szerint:

   Aleppó, és a tengerpart nélkül ez a “győzelem” – már elnézést – egy rakás szart ér.

   • SirMock szerint:

    Hiába birtokolsz sivatagot/lakhatatlan területet, ha arányaiban 10-ből 8 város/nagyváros az ellenfél kezén van 😀 Nem sokat ér az isis a területével, meg a kurdok sem. Egyedül a mérsékelt-isis (“lázadók”) azok akik értékes területetet tartanak a markukban, de nagyvárost ők sem (Idlib legfeljebb) 😀

    • Gonda István szerint:

     “Hiába birtokolsz sivatagot”
     a sivatagban vannak a gázmezők

     • Fergeteg szerint:

      Ám a gázt el is kell juttatni valahogyan a célba. Itt jönnek a képbe a szomszédok, akik vagy megengednék, vagy nem. Esetleg pofátlanul magas tranzitdíjat kérnének, ami újabb konfliktusokhoz vezethetne.
      A dolog ebből a szempontból kicsit emlékeztet Dél-Szudán helyzetére.
      https://www.theguardian.com/commentisfree/2012/may/17/south-sudan-oil-pipeline
      –http://www.bbc.co.uk/news/business-23065592

     • Fergeteg szerint:

      Egyébként ha a szíreken (a kormányon) múlik, nem lesz felosztás semmilyen formában. Márpedig azt még az oroszok sem erőltetik (csak javasolták a föderális szerkezetet).
      katehon.com/article/russia-and-syria-different-systems-different-states

  • Tovaris szerint:

   A kurdok nagyobbik része szövetséges Szíriával. Már csak ezért is, mert Szíria területén voltak a legjobb helyzetben a négy kurdok is lakta országból.

 2. szigony szerint:

  A kapitalista attitűd az ‘ oszd meg és uralkodj ‘ szemlélet szerint működik kicsiben ( lásd hazánkat jelenleg ), és nagyban = a világ csendőreként !

  Ilyen értelemben kissé zavarva törekvéseit már győzelemként lehet aposztrofálni.

  Ez történik Szíriában IS ! Majd ezt kell tovább szélesíteni, és a lehető legjobb körülményeket elérhetővé tenni az emberiségnek bőrre-, származásra-, pillanatnyi földrajzi elhelyezkedésre tekintet nélkül….

  A pillanatnyi helyzet állandóan változik e törekvés során, de a végső kimenet nem lehet kétséges, a kapitalisták legnagyobb bánatára … IS !

 3. Próféta szerint:

  A NÁTO második legnagyobb hadserege segítséget kért az oroszoktól ??
  Most akkor hogy is van ez?

 4. Paul Aradi szerint:

  Az oroszok el sem tudják képzelni, hogy világpolitikai szempontból mekkora startégiai hibát vétenek maguk ellen azzal, hogy “segítenek”! Egyre inkább nem lesznek többek, mint kapitalista hiéna hatalom! ” Al-Bab környékén tegnap már akkora bajba kerültek a törökök és a “szabad szírek”, hogy kénytelenek voltak segítséget kérni az orosz légierőtől. Jelentések szerint a Szuhojok még éppen időben érkeztek, és megmentették a helyzetet. Ez volt az első orosz segítségnyújtás a törököknek a tavalyi Észak-Latakia fölött lelőtt orosz gép ügye óta.” Valahogy kezd ez az Oroszország a cári Orosz birodalomhoz hasonlítani, amely megint beleviszi népét a VILÁG ÚJRAFELOSZTÁSÁÉRT, MARTALÓC NAGYHATALMI KÜZDELEMÉNEK POSVÁNYÁBA! OROSZORSZÁG AKKOR LENNE ERKÖLCSÖS, A DONYECKI TESTVÉREIN SEGÍTENÉNEK! PERSZE OROSZORSZÁG NEM A SZOVJETUNIÓ!

  • Fergeteg szerint:

   Az orosz politikára azért hatást gyakorol az eurázsianizmus:
   http://www.eurasia-rivista.com/az-eurazsianista-gondolat-fazisai/
   Egy időben a pánszlávizmus volt a támogatott ideológia:
   –http://www.gecse.eu/080502_KSzle.htm
   Ehhez is hozzá lehet nyúlni olykor.
   A képet bonyolítja, hogy Törökország közeledésével egy olyan hatalom érkezik Oroszország szövetségei felé, ahol kifejezetten erős az orosz hatalmi törekvéseket gyengítő pántürkizmus képviselete, valamint a Muszlim Testvériségé is.

  • Szélsőbal szerint:

   Putyin egész Oroszországért felel és tudja mit miért csinál. A nagyhatalmi küzdelembe kénytelen részt venni ha nem akar gyarmattá válni. Donyecki testvéreit segíti de egy komolyabb beavatkozás sokkal több áldozattal járna és sok ukránból is ellenszenvet váltana ki akadályozva ezzel egy esetleges vissza rendeződést.
   Közel-Kelet túl fontos az Egyesült Államoknak ezért Oroszország nem fogja hagyni veszni Szíriát.

 5. zls-179 szerint:

  Jó rendben van, nincsen semmi gond segítünk de ennek ára van!Mi már fizettünk ,most TI következtek, és fizetni fogtok mindannyian és nem keveset!!!

 6. Tovaris szerint:

  Mindenkinek ajánlom orosz források olvasását is, mert elég zavaros fejtegetéseket írnak be ide néhányan.

 7. varga istván szerint:

  aki ugy gondolja hogy csak nyugat europa kezd mohedánná válni az téved mert oroszország tekintélyes része szintén iszlám hivö igy ha nem pusztitanák el dzsihadistákat könnyedén sziriában akkor azzok beszivárogva orosz térségbe már sokkal nehezebb lenne–oroszoknak muszály bombázni

 8. öregkun szerint:

  Ha tiszta vizet akarnak önteni a pohárba a kezdetekig kellene visszamenni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.