Tragédia és gyász

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy az Alekszandrov művészegyüttes tagjaival tegnap hajnalban a Fekete-tengerbe zuhant orosz repülőgép katasztrófáját valamiféle robbanás okozhatta. Erről tanúskodnak azok a videofelvételek, amelyek véletlenszerűen rögzítették a látóterükben haladó gép útvonalán történt felvillanást.

A repülőgép roncsait a tenger mélyén megtalálták a helyszínre vezényelt kutatócsapatok. Azt majd nyilvánvalóan a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni, hogy a felvillanás/robbanás oka mi lehetett.
Oroszországban ma gyásznap van a tragédia okán. Moszkvában három emlékhelyet alakítottak ki, ahol a gyászolók részvétüket fejezhetik ki.

Egyet az Alekszandrov együttes Földművelők-utcai központi otthonánál, egyet a legendássá vált “Liza doktornő” segélyszervezetének székházánál a Pjatnyickaja-utcában, egyet pedig az Osztankino-tévétoronynál.
Míg a világban a részvét és az együttérzés fejeződik ki a tragédia okán, addig Kijev hivatalosságai egyszerűen kárörvendeznek.
Kijev lakossága pedig valamiért nem tud azonosulni a hivatalos kárörömmel.
Tegnap este beindult Kijevben a részvétnyilvánítás. Helyiek vitték a gyász és a megemlékezés virágait az orosz nagykövetséghez.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Tragédia és gyász bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Big szerint:

    Ez tragédia!

  2. Próféta szerint:

    Túl sok a “véletlen” veszteség az oroszoknál mostanában…
    Lezuhan, lelövik, hátba lövik, lezuhan egy nagy villanásban…..
    Nem kellene egy kicsit több figyelmet szentelnie az oroszoknak a “biztonságra”??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.