Bérlihegés

Beleszállt az ételosztásba Kiszelly Zoltán politiológus

kz

“Az Orbán kormány hal helyett hálót adott az embereknek” – érvel Kiszelly, aki szerint a Blaha Lujza téri ételosztási képekkel manipulál a liberális média.

1600 adag ételt osztottak a krisnások a Blaha Lujza téren december 24-én. Volt, aki hajnaltól sorban állt, a tömeg délutánra tűnt el.

etos

Az osztást szervező Ételt az Életért Alapítvány a honlapján azt írta, “az általunk kiosztott ételek mennyisége évről évre növekszik, a gazdasági válság lakosság életszínvonalára gyakorolt egyre mélyülő hatása miatt. Tevékenységünk által sok-sok nehéz sorsú családban nevelkedő gyermek, idős, eladósodott, vagy álláskereső ember kerülheti el az alultápláltság, sok esetben az éhezés veszélyét.”
Az ételosztásról készült képekről írja azt Kiszelly Zoltán politológus a Mozgástér blogon, hogy “amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.”
Kiszelly szerint a liberális média jól bevált receptet használ, mikor a könnyzacskókat támadja, hiszen a menekülteknél is eljátszotta ugyanezt: egyedül érkező férfiak helyett “trükkös kameraállásokkal, megrendezett jelenetekkel” asszonyok és gyerekek képeit mutogatták.
Szerinte ugyanez a helyzet a Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztással is. Szegény emberek mindig is lesznek, sok út vezet lefele. A rendszerváltás utáni balliberális kormányok nem tudták tartósan felemelni a szegényeket, miközben a felső és a középső rétegektől vettek el pénzt, amit lefele osztottak vissza, amit az érintettek igazságtalannak éreztek.
“Kik jártak jól ezzel? Leginkább azok a nyugati befektetők, akik a Kádár-rendszer, vagy a Horn- és Gyurcsány-Bajnai kormányok államadósságát kamatfelárral = extraprofittal finanszírozták. Ne felejtsük el persze azokat a liberális értelmiségieket sem, akik milliárdokat vettek fel szegénység- és cigányságkutatásokra, projektekre és konferenciákra, amelyek 25 év alatt sem javítottak a legszegényebbek helyzetén.
A Blaha Lujza téri ételosztás képeivel újra azokra a szegényekre hivatkoznak, akikért kormányon alig tettek valamit. Ez nem más, mint a hataloméhség nettó szociális demagógiája. Azt a középosztályt célozzák meg vele, amelynek a “Bokros-csomag” logikája szerint egy balliberális kormány szociálpolitikájának terheit viselnie kell(ene).”
Kiszelly szerint 2010 ebben is változást hozott, az Orbán-kormány hal helyett hálót ad a szegényeknek, a szabályok világosak: a segélyhez képest jobb a közmunka, ahhoz képest meg a piaci munkahely.
“Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd” – zárja írását Kiszelly Zoltán.
(HVG)
Bal-Rad komm: Amiben igaza van a döbrögista lepcseskedő udvaroncnak: a liberálisok-manipulálnak! PONTOSAN ÚGY MINT ŐK!-a döbrögisták.
A libsik beállított képekkel eltúloznak, a döbrögisták pedig tényeket elhallgatnak!
Az egyik banda tizenkilenc, a másik egy híján húsz! Mi tehát a különbség? SEMMI!
Az ország szétlopásában, lepusztításában MINDEGYIK BAGÁZS egyforma mértékben vette ki a részét. A nyomor kitermeléséből úgyszintén. És mindegyik agázs udvartartása igyekezett megideologizálni saját kenyéradóinal kleptomániáját, kártételét. Némi “apróért”!
Csakhát a nyomorgók azok egyretöbben lettek! LÁTVÁNYOSAN TÖBBEN! EZ PEDIG TÉNYT! Nemmzetthy sajtósaink előszeretettel fotózzák a lelkes birkamenetelőket meg a Döbrögi körül csápoló nyugdíjasokat, a libsik meg a nyomor jeleneteit!
“…Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd…”
-Mi azért ma fél füllel meghallottuk, hogy Kiszelly-a döbrögista POLITOLÓGUS-az idén 6,9 milliót számlázhatott a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Miért is? 
Jah! Megmagyarázásért! Hogy a negatív növekedés is növekedés! Meg hogy a Kádár az egy gonosztevő volt! Hogy amit látunk!-az nem is az! Inkább képzelődjünk! Majd ŐK segítenek! Nemmzetthyek meg libsik egyaránt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bérlihegés bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Szóval tényleg!Kommunista egyház kell!Abba is lehet hinni!Nem csak ezekbe a baromságokba.Mi az,hogy Kádár adóssága.Egyszerűen hazudnak.Mi vettünk fel pénzt,Kínának,Szovjetuniónak,Vietnámnak és basztak megadni.Tönkretették őket.Ezért volt adósság.Ráadásul mintha nem is kérték volna” kurmányaink”!Mert ők a keresztények!Hát nem.Mi is hiszünk egy eszmében,egy jobb világban és hozzáférhetővé tesszük.Ahogy a keresztény szocialisták,meg a konzervatív keresztények.Majd vállalom ingyen a pap szerepét.Prédikálni én is tudok!

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Na ezt nem szabadott volna engedni Kádárnak. Miért hitte, hogy visszakapjuk?
  Miért hitt az antimagyar közgazdászoknak és jogászoknak? Miért nem magyarok ültek a legtöbb pozícióban, a mindenütt otthon születettek helyett, mint most is?

 3. János szerint:

  A rendszerváltozáskori külföldi adósság 60%-át egyébként egy személyben Kapolyi László hanyagsága okozta! Felkötötték? Dehogy, milliárdokkal sámfázták ki a vén lusta disznót! Ma is röfög még talán!
  Egyébként miért lenne nevetségesebb a kommunista vallás mint más! Miért lenne kevésbé szerethető nagy prófétaként, a Nagy Sztálin, mint az a sivatagi hippi, Jézus! Akinek ma is sokezernyi hasonmása legelteti a kecskéjét a Szaud-Barbária sivatagjaiban, Dubaiban, Omanban, az Egybeszart Arab emirátusokban! Annyi kell csak a megjelenésükhöz, hogy életében egyszer sem mosdanak, egyszer sem nyiratkoznak, borotváloznak és készen állnak arra, hogy “megváltsák a világ bűneit”! A nagy Sztálin az Orosz birodalmat a faekétől az atom szuperhatalom állapotába emelte! Az a hippi egy fazekas műhelyt sem tudott összehozni, semmit nem tudott összehozni azon kívül, hogy a zsidó faji felsőbbrendüség és a zsidó világuralom útját egyengette! Mindehhez milliószor annyi embert pusztított el az ideológiája mint a Nagy Sztálin esetében!

 4. scout szerint:

  János-jános.Ezt most így direkt?

 5. Ugocsai Levente szerint:

  Amelyik embernek ,nemzetnek nincs Istene ,annak jövője sincs.
  Gondolom ez vezérli Putyint és Medvegyevet is ,kinek felesége az ottani egyházi ügyek egyik felelőse.Csak érdekességként Putyinékat ,én nem,sokan Sztálin örököseinek nevezik.A két orosz államvezető rendszeresen jár templomba,legutóbb is pópák áldásával indultak orosz katonák Sziriába.Gondolom Putyin nem buta,alul iskolázott.

 6. forradalom! szerint:

  Ennek a dagadt pofájú,hájas nyakú senkinek még nem kell ételért sorba állni.De ami késik,még bekövetkezhet.Elég fiatalka ahhoz,hogy megéljen olyan dolgokat,amit mákszemnyi agyával el sem tud képzelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.