2017 A Lázadás Éve lesz?

Ezt is megéltük: Leninre hivatkozik a Magyar Idők

lenin

A nyíltan kormánypárti napilap keddi számában jelent meg Néző László írása, A lázadás előszele címmel, amelyben a szerző a világban zajló „csendes, áldozatok nélküli háborúkról” elmélkedik. Egy ponton az érvelés eljut egy rég nem látott magaslatra:

“Aki még tanult némi marxizmust, az emlékezhet Lenin forradalom­elméletére. Lenin szerint akkor alakul ki forradalmi helyzet, ha az uralkodó osztály már nem tud a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig nem hajlandók a régi módon élni. Valami ilyesmi történt a világban 2016-ban”.

A lényeg egyébként az, hogy egyre többen lázadnak „a rájuk erőltetett hamis illúziók” ellen, a régi eliteknek pedig fogalmuk sincs, mi történik, mert a „béklyóba zárt gondolataik” nem alkalmasak a valóság leírására.
(propeller)

Bal-Rad komm: “…egyre többen lázadnak „a rájuk erőltetett hamis illúziók” ellen, a régi eliteknek pedig fogalmuk sincs…”
-Ha egy picit belejavítunk a Magyar Idők szövegébe, ilyen módon: AZ ÚJ NEMMZETTHY ÉS NEOLIBERÁLIS ELYTHNEK…stb. stb.-akkor már helyén is van a dolog. Hogy mitől is retteghet a Magyar Idők! Ami nem biztos hogy “…csendes, áldozatok nélküli…” lesz!

Képtalálat a következőre: „lenin-kép”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

2017 A Lázadás Éve lesz? bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  “Hittel hirdetjük,másképpen,lesz holnap!Másképpen lesz végre Új hitek ragyognak az égre!”

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Csak megváltoztak az eszközök és a lehetőségek. A hatalom már távolból is felszámolhat egy , vagy akár több felkelést is. Egy nemzeti felkelésnek még mindig nincs itt az ideje. Az emberek egyáltalán nem lázadoznak, inkább felveszik a 10000 Ft.-os utalványukat, meg kunyerálnak a velük hasonló szinten élőktől. Heterogén állampolgárság, szétzilált nemzet, ez nem erő.
  A lenini irányzat elbukott, ezért a szocializmus igéjét másként kell a tömeggel elfogadtatni. A SZU megsemmisülése intő példa az emberek számára, így ez alatt a zászló alatt már nem fognak sorakozni. Nos, tényleg új hitnek kellene ragyogni az égen, és nem egy lejártnak. Különben úgy járunk, hogy hátra nézünk, és mögöttünk az üres semmi lesz.

  • vitorla123 szerint:

   Van az egyházamnak neve:”Csillagos hitűek gyülekezete.”Szabad vallásgyakorlás van még!

   • vitorla123 szerint:

    Még annyit,hogy az egyházak beálltak a fasisztoid rendszer mögé!Pedig volt:”Térdre imához!” A templomokban a prédikáció kétezer éves történetekről szól meg még régibbeiekről. Akkor a politikai gazdaságtan miért avult volna el?Át kell írni,hogy ma is alkalmazható legyen.Egy biztos hittételnek kell lenni,hogy minden magyar és családja békében és jó életszinvonalan élhet az országban.A mi vallásunknak tiltani kell a harácsolás minden formáját.A kutató munkát kiemelten kell megbecsülni elsősorban erkölcsileg.A vezető sehogyan sem nőhet a nép feje fölé.Vagyona nem lehet.Szolgálja a népet.Vissza állítanám a cserépszavazás rendjét.

    • 1tothgabor szerint:

     Egyetértek magával Vitorla bátyám!

     Ebben a vallásban főpap is lennék! Egy JÓ, mindenki által elfogadott, kiegyezésekkel megalkotott, a jövő időben kiegészítésekkel javított ALKOTMÁNYRA szükségünk van!

     Külön kiemelve benne az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz, alapvető élethez szükséges (=alapjövedelem, stb…), szellemi fejlődéshez és szellemi tulajdonhoz való ellátást!

     Tovább megyek! Minden feltalálónak aki Magyarországon nyújtja be a szabadalmát, állampolgárságot adnék! NEM a pénztől lesz értékes egy ember, hanem a tehetségétől! NEM kérünk a pénzen vett “álampógárokbú”! De befogadnék mindenkit, aki egyenlőként egyenlő módon akar velem együtt élni, kiegyezés, tárgyalás útján!

     Ui: Cserépszavazás nem kell. HA minden háztartás kap egy okostelefonhoz hasonló “társadalom kommunikátort” ami ingyenes internet kapcsolaton keresztül működik, akkor modernebb formában történne az állampolgári véleménynyilvánítás a törvényhozás számára, illetve a szavazás is kényelmesebb és jobb lenne.

     Az informatikusok pedig azért vannak, hogy megcsinálják hardveresen és szoftveresen biztonságosan.

     Nem megerőszakolni kell orbáni módon egy szakemberek körének véleményét, tudását, hanem kikérni a véleményüket, és biztosítani minden segítséget a számukra.

  • id Kiss László szerint:

   Havasi úr – nem szégyen az ellenféltől tanulni és ha az a halálos ellenségem és tud valamit akkor sem! Ha valaki jobban undorodik a halálkultúrájától mint én az festi magát, mert – igaz fiatalon megvezetve, de szolgáltam őket, illetve a mostani milliárdos kisztitkárok szüleit – megbecsülésben nem részesülhettem – mint egy kivert kutya – traumát szenvedve 40 ezer ft-os rokkant nyugdíjjal és nem BM. nyugdíjjal amit megtagadtak tőlem tengetem életem! Valóság mert nem akarunk úgy élni mint eddig és a diktátor meg már nem tud – minden szegnyalóját nem tud már kielégíteni havi milkós fizetéssel, így kisebbségbe volt és lesz is – és ez a veszte mert a kisembert aki a többség nem becsült meg! tisztelettel id. Kiss László

   • Havasi Gáspár szerint:

    Tisztelt Uram! megértem önt, bár igazán átérezni csak Ön tudja. Tanulni az ellenféltől nem szégyen, csak arra kell vigyázni, amit megszereztünk, ne az ellenfél használja fel ellenünk. Sajnos a kisember védelem nélkül áll a gazemberekkel szemben. jelenleg pedig az esélyei csekélyek.
    A Ön által felsoroltak miatt kell többek között, hogy az országot a nemzet uralja, és az általa kijelölt és felügyelt magyarok vezessék, különben egyre több olyan sorsú ember lesz ebben a szerencsétlen hazában, mint Ön. Kívánom, hogy az elkövetkezendő évei kisebb nehézségekkel, jobb létben teljenek.

    Tisztelettel és Őszinte Üdvözlettel:
    Havasi Gáspár

 3. Istvan szerint:

  Ígz van,Gaspi!

 4. Istvan szerint:

  Azért lássunk már egy kis lényeget is!
  Mibe is bukott bele a SzU?!Lenintől kezdve:
  az a lényege a dolognak,hogy az emberek(dolgozók!) érdekében kell cselekedni a dolgozók tudatlanságaval,és pillanatnyi ellenérdekeltségével szemben!!
  Hogyan is volt ez a SzU-ban,illetve még Oroszországban?!
  Leninék kétség kívül jót akartak a dolgozóknak,ki akarták iktatni a kiysákmányolást!
  És mi történt?!A nyomorgó tömegek nem ismertek mást,mint a cáratyuska ,és pribékjei elnyomását, a pravoszláv hit képviselőnek,a papoknak a segedelmével!
  A kirobbantott polgárháború(amelyet a fehérek,és a 14 imperialista államnak az intervenciója okozott!!) még a háború előttinél is nagyobb nyomort okozott,és a politikailag képzetlen tömegek nem hitték el a kommunistáknak azt,hogy senki nem fog tudni önerőből kikászálódni a nyomorból,mint összefogással!A kommunistákat és a forradalmat okolták az ellenséges propaganda nyomán a nyomor miatt!ugye,érdekes paradoxon?!A nép ellenében kellett a nép jólétét kiharcolni!A képzetlen,elmaradott,tanulatlan tömegeket csak kegyetlen szigorral lehetett rákényszeríteni arra,hogy építse,és kiharcolja munkával a saját jólétét!A GULAG,és egyéb átnevelőtáborok még csak fokozták a nép elkeseredését,és az első világháború,és a polgárháború pusztítását sem tudták kiheverni,mire jött a II.vh.ami,szintén nem véletlenül,a SzU ellen irányult elsősorban!
  Tegnap olvastam a MIG 25-össel “leborított” pilóta esetét,aki a SzU-ban tomboló nyomor elől menekült el.Elárulta a hazáját,elárulta a haditechnikát,kiszolgáltatta a honvédelmet,többszázmilliárd dolláros kárt okozva nem csak a SzU-nak,hanem a többi szocialista országnak.És a cikk szinte extázisban nyalja a valagát ennek a hazaárulónak,aki az amiknál nyert állampolgárságot,és vagyont!
  Hasonló a helyzet a mi rendszerváltóinkkal is,csak azok helyben maradtak,és torvábbra is itt folytatják nemzetrontó tevékenységüket!
  Most viszont az oroszok rájöttek arra,amire mi talán sosem fogunk,hogy a Nyugat ,és a tőke nem barát,hanem mindent lenyelő ártékony rabló!Fizeti az árulókat,akiket majd ,ha már nem lesz mit elvinni innen,akkor azokat is ejteni fogja.sorsára hagyva az országot,és kifosztott népét!
  Oroszország fordítani tudott,mert volt olyan vezető gárdája(nem Jelcin,és Gorbi!!),amely útmutatással az élre állt,és volt erejük szembeszállni a a legfőbb agresszorral,az USA-val,és csatlósával ,az EU-val,Németországgal annak élén!
  Nálunk a sorfordítás azért is nehéz lesz,mert vezető gárdánk még mindig ugyanaz az áruló bagázs,amelyik a rendszerváltást csinálta,és ellenzékben is ugyanaz a csapat szolgál!
  Ezért ráébreszteni a vezetést arra,hogy mi mentén lehet kikászálódni a gödörből,szinte lehetetlen,csak ilyen Meggyesi-félék agymenésére szorítkozhatunk!
  Ráadásul a nép a Kádári nosztalgia ellenére nehezen vehető rá,hogy újjáépítse az országot a saját nyomora árán,mert csak egyszer volt kutyavásár Budán,azaz csak a II.vh. után lehetett a kommunisták vezetésével rávenni,rákénzszeríteni arra,ma ilyen Orbán-félékkel-Gyurcsányokkal,Meggyesikkkel,akik részesei a kifosztásnak,nem fog menni!Mint ahogy Szálasival,vagy Horthyval sem ment volna a háború után!!

  • id Kiss László szerint:

   István érdekes amit írsz – fele igaz , másik fele nem valóság! Mert a valóság az, hogy az a réteg amely az uralomban van az mindig kizsákmányolja – no milyen csúnya komcsi szó – azt írom inkább az értékelőállító munkájából él , tartotta el magát és családját! Ez így volt a kezdetekkor is, a múltban a jelenben és a jövőben is így lesz! A KÉRDÉS CSUPÁN AZ, JÚDEA TÖRZSBELI VAGY IZRAEL TÖRZSBELI – VAGY NE TÁN MAGYAR TÖRZSBELI VALLÁS SZERINT MŰVELEM!

   HOGY TUDD EDDIG A TÖRTÉNELEM SORÁN A LEGHOSSZABB IDEIG ÉS MA IS HELYTÁLLÓ TUDÁS ÉS HIT A MAGYAR – MERT NEM KAPZSI NEM MOHÓ – TESTVÉRI SZERETETTEL KEZELI – MÍG A MÁSIK KETTŐ NEM
   – HARÁCSOL CSAL LOP HAZUDIK ÉS MUNKA NÉLKÜL ÉLŐSKÖDIK! HÓDIT ÉS HÁBORÚT SZÍT MÁSOK JAVAI ELVÉTELÉRE ÉS STB. AMIT MÁR MINDENKI TUD!
   Ezért segítsd a magyarok törekvését egy békés harmonikus élet megteremtését . mint volt régen!

  • Havasi Gáspár szerint:

   Sok mindennel egyetértek. A nép viszont soha nem állhatatos. Miután az emberek inkább hisznek, ezért a rózsaszín hazugságok zsákutcájába kerülve önként adják oda magukat a rossznak. Az, hogy a világháború szülte a szocializmust, pontosan egy komoly probléma, mert az ember amit maga teremt, azt tekinti igazán a sajátjának, és igyekszik is megvédeni.
   A SZU-nak a marxi felfogás szerint is meg kellett buknia, mert egy arra éretlen államban hozták létre (gazdasági fejlettség). Ha a tudat nagymértékben elmarad a kívánalmaktól, és a félfeudális Oroszország népére ( sőt ránk is) ült, akkor ez is belejátszott a bukásba, 89-91-ben pedig a rendszer összeomlásába. Ugye amikor a dolgozó kivágja a saját jelképeit, evvel is jelezve, hogy átadta a hatalmat. Ráadásul Lenin nem is ajánlotta az orosz út követését. Ezért (is) igazából ( nemcsak a belső oroszországi problémák miatt) nem is segített Kun Béláéknak.
   Nem exportálta a forradalmakat, az már a sztálinizmussal kezdődött.
   Ha megint nem a magyar teszi szabaddá önmagát, akkor egy olyan ördögi körbe fog kerülni, amiből soha nem tud kikeveredni.

   • id Kiss László szerint:

    Kedves Gáspár – ebbe az ördögi körbe már rég benne vagyunk!
    Az, hogy kiszabaduljunk belőle az egyéni fejekben kell rendet tenni – mert ahol rend van ott nincs rendetlenség! Mi a rend? A rendet ami év milliárdos tapasztalattal rendelkezik a természet!
    tehát nem mesterséges rendet kell követnünk ha nem a természetest!
    Akkor, de csak akkor éri el az emberiség újból az annyira áhítozott aranyíkort!

   • petymeg szerint:

    T.Havasi Úr!
    ASzu.-nak azért kellett megbukni mert kihalt az a nemzedék amelyik kiharcolta és “a szomszéd fűje mindig/nője/mindig zöldebb”elv alapján csak a szépet látva elcsábultak az emberek,ez vonatkozik a többi országra is
    .Szerintem!

    • Havasi Gáspár szerint:

     Ez , ha így igaz baj, mert akkor újra és újra be fog következni.
     Én csak néhány dolgot említettem. Egy társadalmi rendszer összeomlása nyilván összetettebb. Ne feledjük az ember nem csak társadalmi lény, és ősi ösztönök hajtják a minél több megszerzésre. Tehát önző, és az önzés (ami harácsoláshoz vezethet) a szép szavak ígéretével tévútra vezeti. Mindenki Amerikát akart (többség)itt és a SZU-ban is. Ez volta megvezetés. És ez már erkölcsi kérdés, ami genetikai is. Ki az aki állhatatos marad, nem dől be. Ki az, aki nem akar mások verejtékén gyarapodni. Ugye a pedagógiának egyik kérdése a nevelhetőség. Meddig és mettől alakítható egy emberi lény. A tömegek meggyőzése, helyes útra terelése pedagógia és pszichológia. Hol vannak a korlátai. Miért van az, hogy egyes népek rövid idő alatt asszimilálódnak, míg mások nem. (cigány gyermekek nevelése, képzése). És akkor a nép mennyire alakítható? Mennyi idő, hány nemzedék kell ahhoz, hogy gének zöméből kipusztuljon a magam felé hajlik a kezem tulajdonság. Ezek nem olyan egyszerű és evidens kérdések. Gyakran olyan dolgokat kell vizsgálni, amiről úgy tűnik, nincs is köze a kérdéshez, problémához.

    • petymeg szerint:

     Az ősközösség óta nem sikerűlt!

 5. Ficko szerint:

  Tisztelt: vitorla123 szerint:
  Nem kérek semmi nemű gyülekezetből,legyen az Hitgyülekezet vagy az Orbán féle .

  • vitorla123 szerint:

   Miből kérsz! Orbánból és híveiből! Szakszervezet nem lehet.Tömegtüntetés a vasúti jegy miatt nem lehet,párt nem lehet,népszavazás nem lehet.Az rendbe van,hogy meg akarsz halni!Mindenki meghal aki született.Na de értelmetlenűl!Mint a bírka?

 6. Istvan szerint:

  Kiss úr!
  Én ezt a magyaros hadovát hagynám azért!Nem mintha zavarna a magyarságom,de a magyarság,meg a magyarság sokrétű sérelme,és önsajnálata folytán nagyon sok baromságba belerángatták a jónépet!!
  Nem véletlenül szeretném levakarni magunkról a baloldlság vádját,mert annak vádjával meg lehet bélyegezni ma mindazokat,akik a magyarság egészét,hangsúlyozom,egészét szeretnék kihúzni a csávából!
  Ma nincsenek komcsik,de szakszervezetek sem,de ennek ellenére ne vezesse a népet semmiféle nemzeti szólamokkal operáló tolvaj,öncélú banda sem!
  A nemzeti szólamokkal nem is lehet országot építeni,főleg akkor nem ,ha nem is az a cél,hanem a szólamok mögött meghúzódó gaydagodási,és hatalmi vágy!
  Gondolom,ezt nem kell külön megmagyaráznom,hogy miért gondolom így!
  Semmit nem tanultunk az elmúlt 27 év balfaszságaiból,elfecséreltük a gazdaságunkat,minden természeti,és technikai vívmáűnyunkat,és felvérteztük magunkat már-már fasisztoid eszmékkel,amelyekkel már egyszer sírba vittük az országot,és most is oda tartunk velük!!
  Siratjuk a Nagymagyarországot,amit eltékozoltunk már akkor,mikor még igazából nem is volt a miénk!
  Aztán nem boldogulunk ezen a maradék 93 ezer négyzetkilométeren sem,nem még annak a háromszorosán!Aztán meg én is olvastam a jobboldal magyarság eredetéről szóló,sokágú hadováját,amelynek semmi alapja nincs,legfeljebb olyan sámándobos szentkoronatanos blabla,ami hangoztatásával ugyanolyan küldetéses,meg kiválasztott népes legenda kerekedik körénk,mint a zsidóság köré,aminek révén majd kifoszthatunk más népeket!
  Pedig jobb a békesség,és belenyugvás a múlt keserveibe,amelyek példát adhatnak arra,hogyan kell asors buktatóit elkerülni a jövőben!
  De hát mi büszke magyarok vagyunk és nincs mit senkitől,meg semmiből tanulnunk!
  De ha továbbra is így játszuk az eszünket,,akkor nem csak a múlt,hanem a jövőnk is jajjszavas lesz!

 7. Istvan szerint:

  Ami pedig a nép megvezethetőségét illeti,annak éppen az ellenkezőjét kellene csinálni!Mennyit röhögték,és gúnyolták Kádár azért,hogy az utolsó maradék erejével,és görcsös tudatával az egyik utolsó KB ülésre berontva figyelmeztetett arra,hogy ne adjuk fel a az állami tulajdont,mert annak csúfos vége lesz!Annak a töredezett,alig érthető beszédnek ez volta lényege,és ,jellemző módon csak agúnyolódás maradt meg ennek a böszme utóhadnak az emlékezetében,pedig a jóslat már régen beteljesedett,mert erherdáltuk a mép vagyonát,és már a hónunk alatt a koltuc dengeledi!(koldusbot!!)

 8. Istvan szerint:

  Olyan élcsapatra van szükség,amely feltárja a társadalmi viszonyok mai állását,azok
  bődületes ellentmondását,és utat mutatna a jövő ,mégpedig az élhető jövő felépítéséhez!
  Nem kell ehhez semmi mást csinálni,mint amit a szocban csináltak!Ugye,hogy milyen büdös komcsi elveim vannak?!
  Pedig a dolgok megoldása csak ez lehet!Ugyanis ,ha nem emlékeznénk rá ,akkor elmondanám,hogy a szocialista filozófia szerint a dolgozók élcsapata a kommunista párt volt eladdig,és eleddig az egyetlen,amely a társadalom mindenkori viszonyait az adott kor szinvonalának megfelelő tudományos eszközökkel vizsgálta,és a hosszú,és rövidtávú terveket,tennivalókat,eszmei,és fizikai felvilágosításokat adta meg a társadalom tagjai számára!
  Tudom,hgy e nagyon könyvízűen,és elcsépeklt szólamszerűen hangzik,de egyenlőre ennek van alapja,nem az Orbán,Gyurcsány,Obama,meg ki tudja ,milyen álságos hadováknak!
  A minap olvastam,és mélyen egyetértettem azzal a mondással,hogy a mai burzsoá közgazdaságtan nem más,mint éertelmetlen blabla halmaz!Úgy is állunk,éppen ezért kell egy biztos támpont,ami a fentiek alapján lehetne sorvezető a jövőt illetően!
  Akármennyire fájdalmas is,ezt kell tenni,mert a mai dumákban már senki nem hisz,de a fentiekben legalább tisztán látna mindenki!
  A kizsákmányolt,és a kiysákmányoló is!
  Az senkit nem vigasztal,hogyévezredek óta rabszolgák,és kiysákmányoltak vagyunk,és az sem hogy ez ígz kell hogy legyen a jövőben is!
  Csak ennyire vagyunk képesek?!Mert ha ezt főhajtással tudomásulvesszük,akkor már csak a kihalás van hátra!

  • id Kiss László szerint:

   KEDVES ISTVÁN – kár, hogy ilyen borúlátó vagy, és az még nagyobb kár, hogy nosztalgiázol – te egy okos és intelligens személy vagy aki tudja mit miért ír le – és valóban akkor jobb volt az életünk mint most, de ez nem azt jelenti, hogy vissza kívánjuk és sugalljuk azt! Idézlek: “…Olyan élcsapatra van szükség,amely feltárja a társadalmi viszonyok mai állását,azok
   bődületes ellentmondását,és utat mutatna a jövő ,mégpedig az élhető jövő felépítéséhez!…”

   bizony – bizony és az élcsapat a magyar – mert tud olyan nincs, hogy baloldali vagy jobb oldali vagy független vagy a jó rosseb tudja mit ki nem találnak még – van magyar és van magyar ellenes – és ebben az élcsapat csak a magyar lehet – értesz engem? Ha igen akkor ebben a küzdelemben társak lehetünk – különben nem! Tisztelettel id. Kiss László

 9. Nagy szerint:

  id. Kiss Úr!
  Önnek igaza is lehet. De csak azután mik.or egy világ égés lecsupaszítja a valóságot.
  Én nem hivatkoznék Kádárra, mert s.ok bűne v.olt.
  A mai kömzgamzdaságvtan már nem írja le helyesen a társadal.om, a természet, termék, költség, haszon, energia, stb viszonyokat. Matolcsy ezt helyesen látja és ezért akar új tipusú oktatást.
  István
  Ha utánna .olvasna és rájönne Lenin valódi céljaira, nagy.on megkövetné az írását olvasókat. Has.onlóan durva a tévedése a Putyini hatal.om megítélésében, hiszen Lenin és Putyin is zsidó származásúak és a mai orosz hatal.om sem a maga ura lényegében. Tévedése alapvető.

  • petymeg szerint:

   Nem az a lényeg,hogy ki milyen származású,hanem mit tesz a népért vallástól függetlenül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.