A szabadulás lehetősége a jelenlegi csapdából

Medgyessy: Nem szabad finnyáskodni, össze kell állni a Jobbikkal!

mep

Az ATV Magánszféra című műsorában Medgyessy Péter volt miniszterelnök azt mondta, a Fidesz 2018-ban csak úgy győzhető le, ha az MSZP, a DK és a Jobbik összeáll.

Medgyessy Péter az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatai alapján azt mondta, 2018-ban az Orbán-kormány csak akkor győzhető le, ha három párt – az MSZP, a DK és a Jobbik – összefog. Medgyessy úgy véli, hogy az ellenzéki pártoknak el kell dönteniük, hogy a parlamenti helyük bebiztosítása élvez-e elsőbbséget, vagy a szekértáborok feletti összefogás.
Ez utóbbi hiányában ugyanis elmarad a kormányváltás, és aki ezt nem veszi tudomásul, az csak magát okolhatja, illetve annak el kell számolnia a nép felé – jelentette ki a volt kormányfő, aki szerint ebben a helyzetben egyik oldal sem lehet finnyás.
(atv)
Bal-Rad komm: Tekintettel arra, hogy a jelenleginél rosszabb már úgysem lehet-az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája!
Meg kell csinálni a MÁSIK TÁBORT, amely a döbrögista hordát leváltja, majd börtönbe küldi. Ezt követően a vezérkarát vesztett döbrögista horda elemeire fog széthullani, és politikailag megsemmisül.
A kormányváltást követően KELL NEMZETI KEREKASZTALT ÖSSZEHÍVNI a hogyan tovább kérdésének eldöntésére. Tákolmányt anullálni, új választási törvényt csinálni, majd annak alapján új választásokat tartani.
Medgyessy óhaja a logika óhaja!
Az egy más kérdés, hogy a Maszop ezt nagyon nem szeretné magáévá tenni! JÓ OKKAL!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A szabadulás lehetősége a jelenlegi csapdából bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Big szerint:

  Medgyessy óhaja a logika óhaja! Mi vannn???Cellatársnak lehetne jó Döbrögi mellé!Zsidó és bűnöző!

 2. aaa szerint:

  Ha nyernének, mekkora kormányválság lenne utána ! Hogyan osztoznának a zsák-
  mányon ?

  • Sub Zero szerint:

   Ukrajna lenne! Parlamenti pankrációval!

   • Emeric szerint:

    Úgy érted élő boxközvetítés? Ok, lehet hogy még rájuk is szavaz…. na nem, azért azt már nem. Munkáspártot a parlamentbe!

 3. Smith szerint:

  A választásokig van hátra még egy kis idő, az MSZP-nek itt az ideje a megújulásra. Tisztítsák meg az MSZP-t a neoliberálisoktól, és kezdjenek el baloldali, szocialista pártként működni, mert a melósoknak (a többségnek) nincs képviselete ma Magyarországon. Menjenek el a munkahelyekre és szembesüljenek végre a rideg valósággal!

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Ez az amikor a [email protected] vödört hígabbra cserélik.

 5. Sub Zero szerint:

  Nem hiszem el, hogy valaki ezt komolyan gondolja! A FIDESZ olyan amilyen, lehet sok mindent mondani, csak azt nem, hogy gyenge.
  Erre itt ez az alternatíva. Mit várhatunk ettől? Egyenként már bebizonyították, hogy semmirekellő bitangok! (A Jobbik kivételével, mert ők még nem voltak kormányon.) Röviden: Semmivel sem lennének jobbak, mint a Fidesz, csak egy nagy káoszt kapnánk ráadásnak!

  • vitorla123 szerint:

   Bármilyen káosz jobb mint az Orbán rendszere.A Kádár rendszer visszaállításának nincs alternatívája.Szakítani kell a nyugati “demokráciákkal”!Az ok egyszerű.Gyarmattá züllesztenek minket.Atomfegyvert kell fejleszteni az ország védelmére,úgy ahogy Trump megválasztott elnök mondta. Ez a függetlenség záloga.Másként kiirtanak minket.

   • Sub Zero szerint:

    Putyin és Orbán kormánya abban hasonlít egymásra, hogy be van betonozva. Mind a kettő milliárdos lett. Országuk stabil, különbséget igazán csak a léptékben látok.
    Aztán itt ez a fenti díszes társaság, amely hatalomra kerülése esetén ukrán állapotokat teremtene.
    A jelenlegi kormány az orosz modell, a fenti az ukrán. Melyik kell?

    • vitorla123 szerint:

     Az Orbán sehogyan sem kell!Húzzanak el a picsába!

     • Sub Zero szerint:

      Megértem, ha valaki utálja a Fideszt. Tettek ezért elég sokat. De jót is, a tárgyilagosak akarunk lenni!
      Intek mindenkit ne legyen elvakult! Orbán elűzését ne az ország megsemmisítésével akarják elérni!

     • Emeric szerint:

      Nem feltétlenül semmisül meg az ország. Egy ilyen átmeneti káosz még helyzetet is teremthet a munkáspártnak, és a valódi népképviseletnek.

 6. Havasi Gáspár szerint:

  Mi nem az MSZP- nem magyar, nem szocialista, igazából nem is párt, hanem a gyarmatosítók ügynökszervezete( mint a többi). Bárkit, bármilyen szervezetet felhasznál a feladata teljesítéséhez, és persze közben nyúzza is gátlástalanul a népet. Ez a parlament a kinti kiegészítőkkel egy alom. A DK-ami a nemzeteket fel akarja számolni? Vona- aki teljesen szalonképesre nyírta a pártját, már csak vallást kell cserélnie.
  Tényleg van olyan magyar-aki hisz annak a Medgyessynek, aki szerves résztvevője volt Magyarország eladásának, de még a saját ciklusát sem volt képes kitölteni, és Gyurcsány, Bajnai kezébe lökte, akik még Európa államait is felszámolnák, kezdve Magyarországgal. Egy magyar tényleg továbbra is a New York-Tel Aviv vonalat kívánja a hatalomban megtartani?
  Magyar biztos nem. A magyar nem rabszolga nemzet.
  Ezt a rendszert leváltani csak magyarokkal lehet, különben minden marad a régiben, akkor meg minek? Magyar ember ezért pedig nem fog harcolni.

 7. Gonda István szerint:

  Ha a baloldal kerülne hatalomra, akkor valószínűleg lőttek a jó magyar-orosz, a javuló magyar-amerikai kapcsolatoknak, és esetleg még a magyar-német kapcsolatok is megsínylik.

 8. Istvan szerint:

  Nagyon sok idiótaság gyűlik össze mindenhol!Mindenki lihegve váltaná le a Fideszt,és úgy tesz mintha ő,és csapata,vagy sem az elméletet,sem a gyakorlatot nem álló elvei lenne a magyar megváltás záloga!
  Nem csak azt kell hujjogatni,hogy a fideszt le kell váltani,hanem azt is kőbe kell vésni,hogy miért,és mire váltsuk le a fideszt!Ha ugyanarra a szarra váltjuk le,azaz MSZP,DK,és Jobbik társulásra,akkor neki se álljunk!Ugyanis egy esetlegesen sikeres leváltás azt hozná magával,hogy az ellenzékbe kerülő fidesz polgárháborús helyzetet teremtene a külföld segítségével,amely nem tűrne meg a saját rendszerével szembe menetelő társulatot,ráadásul nem valószínű,hogy ez a hármas társulás szembe akarna-e menni a Nyugat rabszolgatartó társadalmával,amelyben mi vagyunk a rabszolgák!?Ugyanakkor egy baloldalinak mondott párt nem köthet szövetséget azzal a jobbikkal,amely félig-meddig fasiszta,kirekesztő politikát folytat,ráadásul sokkal nagyobb a fidesszel látensen való együttműködése,mint a fidesz leváltására való törekvése!Eben gubát cserélni pedig nincs értelme!
  Egy normális rendszerváltásnak az a feltétele,hogy a nemzetközi helyzet figyelembe vételével menjen végbe,és egy baloldalinak mondott fordulatnak ma csak nagyon kicsi az esélye!
  A másik veszélyes kérdés,amibe aztán teljesen bele van gyünyürödve a világ,az a baloldaliság kérdése!Már párszor próbálkoztam megmagyarázni,hogy mit is nevezünk baloldaliságnak,és mekkora a távolság a baloldalinak mondott eszmék,és a valóban baloldaiság között!
  Cak egy jellemző mondat,hogy tulajdonképpen olyan,hogy baloldaliság nem létezik,az csak azért alakult így,mert a mindent felzabáló,mindenkit kirabló tőkés termelési mód,és banki imperializmus földönfutóvá tesz mindenkit,aki nem tartozik a brancsába,függetlenül attól,hogy hosszútávon ez megéri-e,avagy sem!
  És ha egy csoport azt mondja,hogy hát a dolgozónak is rendes megélhetést kell biztosítani minden vonatkozásban,akkor az ingyenélő,rabló,stb,brancs egyből komcsizni keyd,és szidja a maga álságos hazugságán keresztül azt a csapatot,amelyik nem akar se szocialista,se komcsi lenni,hanem ő is jól akar élni abbl a jóléti alapból,amelyet ő teremtett meg,mert az ő munkája nélkül az a nyavalyás banda sem élne meg!
  Tehát nagyon egyszerű az egész a komcsizás nélkül,és anélkül tisztábban is látjuk a dolgok lényegét!
  de addig változás nem lesz,míg olyan lufi-gazdagok,mint Meggyesi Péter is,osytják az észt és a lényeget elkerülve akarnak valami változást elérni!
  Az úgy nem megy,hogy a fejem alól kihúzott párnán ülve mondják el,hogy rájuk kell szavaznom,oszt maj’ jó lesz nekem is!
  Aha!Azt,meg egy melegtéglát a hónuk alá!

  • vitorla123 szerint:

   OK! Nem elég a jóra várni több kell!…Járható útja kell! A FIDESZ hatalmon tartása nemzeti öngyilkosság!”Menyjenek a picsába!”

 9. szigony szerint:

  Az látható, hogy a magyar emberek többsége ezt a regnálót le szeretné cserélni, már az ország további lehetőségének érdekében IS !

  A mikéntjét még csak egymástól rendesen elhatárolódva latolgatjuk….

  Kellene egy nemzeti összefogás, mely alá aztán a pártok, szervezetek IS beállhatnának, támogatóként, de nem kiszorítva másokat.., mint az a mai politikai életben gyakorlattá válóan törekvés.

  Az elérésre való törekvés megfogalmazása – általános – megmozgatja azokat IS akik jelenleg a továbbélésük miatt nem nyilvánulnak meg, majd egy váltás után a vezetőket tárgyalás, egyeztetés folyamán lehetne megnevezni, nem előre, mint valami ‘ kolompost ‘ !

  Szerintem a jelenleg meghatározott pártok bármilyen megálapodás esetén sem tudják a többséget biztosítani, egy váltáshoz…. IS !

  A népi mozgalom kezdeményezésével viszont a cél elérhetővé válna, amennyiben a pártok ennek nem az akadályozói, hanem támogatóivá válnának….

 10. Paul Aradi szerint:

  KIFAKADÁS, VAGY CSAK RÖFÖGÉS A VÁLYÚ FELETT?
  Erős a hatalom, erősödik a röfögés a hatalomért.
  Kifakadás, hogy hazudnak, hazudhattak és hazudhatnak! Igen a hatalomra mondják a bégetők! Az amerikanizált liberális társadalmakban a hatalom és a tőkés szekértolók jobb, bal, liberális színekben 26 éve hazudnak. A logikusan gondolkodó ember ezen nem csodálkozik. Sőt mondják, én is mondom, mi több, jól teszik, ha hazudhatnak és hazudnak!
  Miért is ne tennék?
  Ha mondjuk úgy, hogy mi a társadalmi többség, az ellenzéki hangon véleményt alkotók önmaguknak, nekünk sikeresen hazudunk akkor a hatalom hazudozása 26 éve tökéletes funkció. Mert, végül is: ha az emberek többségét a pénz ösztönzi, a disznót meg a korpa, ebben nincs különbség, akkor a két oldal funkcionálisan egy olyan felépítmény, amelynek a korpáért röfögő társadalmi többség felett uralkodó gazdasági és politikai elit az alapja.
  Jól van ez a több mint valóságos politikai kép?
  Kérdem én, milyen “alap” az, amely többségében röfög, ha nincs korpa és csendben van, ha van mit a vályúban turkálni? Ilyen volt a gulyáskommunizmus 1968 után! Igen, mert a rendszerváltás akkor következett be. 1989 után már csak gengszterváltás volt. A fontos elvtársak, és Kádár káderpolitikája kiválóan előkészítette a mai politikai elit latoregyedeinek hatalmát. Sokat bíráljuk, mondjuk Orbánt, és előtte ezt meg azt, feledtetve, hogy a gyarmatkapitalizmusban nem a magyar választ! Választani a PENTAGON választ, a birka magyarnak csak a szavazás jut. Ebben a helyzetben nem mindegy, hogy ki kivel köt szövetséget? Minden más megközelítés eltéríti az embereket a tényekről. Amolyan politikai csűrdöngölés nem internacionalista és főleg nem marxista magatartás!
  De milyen az, aki a véleményét nem egy törvényszerűségre építi fel, hanem az innen-onnan összekapott, felkapott gondolatok alapján alakítja? Vagy az őt érintő múltbéli hatások alapján gondolkodik pártban, szedett-vetett közösségekhez csapódva elvtelen? Olyan vezérdisznó a hatalom szemében, amelyről jól tudja, csak korpa kell neki és hallgat, vagy csendesebben röfög. Pláne úgy, hogy magát kommunistának vallva, feledi, hogy a gyermeke, annak gyermeke éppen ellentétes táborban van. De! it megint van valami. 1 a Kádár rendszerben a rendszer békén hagyta a népet, a nép meg a hatalmat. Ugyan ez van most, csak kapitalista viszonyok között és generációs probléma elfojtott ellentmondásai közben
  Az ember, ha kiegyenesedett, legyen gerinces!
  Az ember, ha ecce homo vállalja fel azt a felelősséget, ha hangadó, hogy a véleményét az okosak, kevesen elfogadják, de a liberális elven röfögő vezérek és a moslékoló többségük akár neki rohannak, mert féltik az vályúban lévő kis eleségüket.
  Mind ennek a gondolatnak aztán a csúcsa, az, hogy a liberalizmus, amelyben élünk, egy kutya falka is lehet, amely versenyzik és csak a legerősebb, de nem a legokosabb kutya párosodhat?
  Így végül is jogossá válik a kérdés: MEDDIG CSAPOD BE ÖNMAGADAT, A KAPITALIZMUS SZABADSÁGÁNAK, DEMOKRÁCIÁJÁNAK HAMIS ILLÚZIÓJÁVAL?
  NOS A VÁLASZ CSAK EGY LEHET: ADDIG, AMÍG AZ ÜRES, VAGY ALAMIZSNA KORPÁVAL FÉLIG ÜRES VÁJUNK FELETT, CSAK RÖFÖGNEK A HATALMASOK ÉS A HATALOMBÓL KIMARADÓ KEGYVESZTETTEK ÉS EMBER ALAKBAN, VALÓJÁBAN CSAK FOGYASZTÓ ÉS TELJESÍTŐ MOSLÉKOLÓK A MEGYANNYIAN HANGOSKODÓK!
  NO HÁT ÉN NEM HISZEM MAGAM DISZNÓNAK ÉS EZÉRT HISZEK AZ ÁLLATKERTI TÁRSADALMUNKAT FELVÁLTÓ, AZ ÉRTELMEN ALAPULÓ KÖZÖSSÉGI TÁRSADALOMBAN.
  Összegzés! NINCS A KLASSZIKUS ÉRTELEMBEN VETT BALOLDAL! NINCS A MARXISTA GONDOLKODÓK KÖZÖTT EGYSÉG!

  • vitorla123 szerint:

   Valóban nincs!De az Éhségmenetben sem volt!Az is csak erőfeszítés volt:Nem felesleges,de eredménytelen.Sokaknak igazuk van!Munkásosztály nincs a régi értelemben.Nem hiszik el,hogy ma munkavállalók mindegyike munkás.Ha orvos,ha ügyvéd,ha mérnök,ha bányász,ha utcaseprő,ha közmunkás.Még azzal áltatják magukat,hogy ők nem azok!pedig a társadalmi termelésben elfoglalt helyük és szerepük miatt azok.A fizetésükből és a jattból élnek.Mindegy,hogy az utóbbit minek nevezik.A harácsolók osztálya pedig harácsol,hamisít,áll lakcímet használ,és röhög a végrehajtó hatalmon,ha bíró,ha ügyész,ha rendőr,ha hatósági állatorvos..Van rá konkrét példám.Eső és másodfokon a bűnöző bírósági ítéletében hamis lakcím van bejegyezve.Képzeld el ha el kellene fogni.Ez csak egy példa.De van hamis bank.Ahova 20 %-ra lehet betenni a lopott” lét”.És most visszakövetelik.Miből?A nagy semmiből.De ezt végül is tőlem,tőle mi tőlünk harácsolták el.Tulajdonképpen szabályosan.A küzdelem nem ideológiai.Hanem büntetőjogi.És a bírótól mindenki retteg.De ott is ott van a jatt!Vagy így,vagy úgy.Ebbe a társadalomba mára egy szabály van,hogy nincs szabály.Nagyon szorítottam az éhségmenetnek akkor.Pedig tudtam,hogy nagy átverés az egész!Már mint a támogatók részéről.DE AZ ERŐFESZÍTÉS NEM VOLT HIÁBA VALÓ!

  • Sub Zero szerint:

   Paul Aradi!
   Ezekkel a gondolataiddal nagyjából egyetértek.
   Mi történt 1968-ban, hogy mérföldkőnek állítottad?
   Gondolom ecce homo helyett homo sapiens akart lenni.

   • Paul Aradi szerint:

    A gazdasági mechanizmus! Amire Brezsnyev azt kérdezte Kádártól: Jó lesz ez így Kádár elvtárs? Kösz a kiigazítást Homo sapiens!

 11. Istvan szerint:

  Azért azzal ne hülyítsünk senkit,hogy a Kádár-féle szocializmus készítette elő a mai rabló társadalmat!
  Ne adjunk lehetőséget senkinek,aki elárulta a szocializmus ügyét,se azoknak a külföldi szervezeteknek,amelyek kívülről működtek együtt a hazai árulókkal,hogy kibújjanak a flelősség alól!Az mindegy,hogy azért lettek árulók,mert egyéni érdekeiknek már a szocializmus lehetőségei kevések voltak,vagy mert gyűlölte a néphatalmat!A gulyáskommunizmus pedig nem is volt annyira gulyáskommunizmus,legfeljebb aradinak!!
  És 68 az inkább a bukás éve volt,bár akkor még a lendulet vitte előre a társadalmat,ekkor kezdtek berni a korábbi erőfeszítések!
  A nagy ugrást pedig nem lehetett végrehajtani,csak beindítani,ami nem volt más,mint az új gazdasági mechanizmus!
  Kádár jól mondta!Ezt az ugrást meg kell tenni,vagyis a társadalmi gazdaságot teljesítmény-orientálttá kell tenni!
  Ezt be is harangozták,a tervezet el is készült,sok módosítással!
  És kik ellenezték?!
  Ellenezte maga a dolgozó nép is,hiszen jóval nagyobb mennyiségi,és minőségi ,fejlesztési munkára ösztönzött,vége lett volna az “ameddig csak fizetgetnek,addig mi csak dolgozgatunk” szlogennek,nem tetszett a SzU-nak,mert félő volt,hogy elhúzunk,és leszakadunk a szocialista tábortól,ellenezte a belső ellenség,és a párt tunya patópál-urhatnám frakciója!Az előbbi azért,mert a gazdasági fellendülés esetén megszűnt volna az alapja a gazdaságot támadó ideológiájának, az utóbbi pedig röstellte megemelni a valagát a kényelmes pártfunkció elhagyására,a Nyugatnak pedig nem lett volna alapja a külső támadásra a nép elnyomása,a demokrácia hiányolása címén!
  Ezt jó,ha ne felejtjük el,még ha nagyon szeretnénk,se!
  Moldova jól írja: az új gazdasági mechanizmus bukását nyers,fehér acéllal fizettük meg,ugyanis Kádár a külső,és belső nyomás hatására Acél Györgyöt az új gazdasági mechanizmus ideológiai teoretikusát,Nyers Rezsőt a gazdasági-ipari korifeusát,és Fehér lajos,a mezőgazdaság fejlesztési tudorát volt kénytelen meneszteni,ezzel meg is bukott az ÚGM!Még pár évig dögledezett,aztán végképp leállt,és mentünk fokozatosan az eladósodás, a rendszerváltás felé!
  Az elmaradt gazdasági fejlődés ellenhatásaként a rendszerváltás gondolata,és belső ellenség általi előkészítése máűr a hetvenes évek közepén gőzerővel megindult,csak azt mi nem tudtuk!

 12. Paul Aradi szerint:

  Egyetértek, de a tények makacsak, még ha azok utólagos értékelése hülyítésnek is tűnik. A kommunista arról ismerkszik meg, hogy az elvek mentén kíméletlenül objektív!

 13. Paul Aradi szerint:

  Nem okoskodni akarok! Sőt nagyon sokat tanulok tőletek egy pár hete, amióta itt veletek vagyok. 26 éve sok, sok, ilyen-olyan baloldali szerveződésben voltam ideig óráig, de igazi baloldali hangot, vitát csak itt tapasztalok! Köszönöm.

 14. Nagy szerint:

  Paul tévedsz, ez egy kirekesztő .oldal
  V.ona -ból kilóg már a lóláb. M.ost majd Vecsést is megszünteti ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.