Ártani az utolsó leheletig

Obamaki nyolcéves elnöki ciklusából már csak alig három hét van hátra. Ám kiköltözés előtt még emlékezeteset akar húzni. Újabb szankciókat és diplomáciai lépéseket tervez Oroszországgal szemben, amiket már ma csütörtökön be is jelenthet.

Legnagyobb sérelme, az elnökválasztás elbukását előidéző orosz hackertevékenység kiálmodása. Amit ő zicher biztosan tud, csak éppen bizonyítéka nincs rá! De hát az nem is érdekes. Obamaki tervezett szankciói Putyin elnököt személyesen is érintik majd. Erről tegnap a Baltikumban turnézó McCain és Lindsey Graham republikánus valamint a demokrata Amy Klobuchar tájékoztatták a világot. Állításuk szerint “Oroszország megpróbálja derékba törni a demokráciákat a világon. Itt az ideje, hogy Oroszország megértse: ami sok, az sok!”
Még egyszer megemlítjük! MINDEZT A BALTIKUMBAN KÁROGTA A KÓRUS!
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője tegnap rá is replikázott a szomszédból acsarkodókra.

marza

“Ha Washington valóban megteszi ezeket az ellenséges lépéseket, azokra válaszolni fogunk. Minden akció az orosz diplomáciai missziók ellen az USA-ban azonnal visszahat az Oroszországban lévő amerikai diplomatákra. A távozó Obama adminisztrációt már egyáltalán nem éárdeklik intézkedéseik utóélete. Még megpróbálják tovább rontani a kétoldalú kapcsolatokat az utánunk az özönvíz elve alapján”-nyilatkozta Zaharova.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ártani az utolsó leheletig bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. zls-179 szerint:

  Mégis mit vártak az oroszok olyan lényektől, akikre a legjobb indulattal sem illik még az ember jelző se,a többiről már ne is beszéljünk…

 2. János szerint:

  Ahhoz képest, hogy az a majom Obama és bűnöző vallású bandája 2016-ra tervezte Oroszország lerohanását, Putyin elnök meggyilkolását, Oroszország feldarabolását és annektálását a hazugság alapú “nyugati demokráciába” ahhoz képest sekély e kéj! Impotensek vagytok, igen igen halvány teljesítményt nyújtottatok az elmúlt 8 év során! Zabáld kétpofára a banánt majom és makogva húzzál vissza Afrikába! 🙂

  • KissL szerint:

   Ezt álmodtad, vagy tudsz mutatni hivatkozást, hogy honnan vetted? Obama pont hogy külpolitikai impotens, nemhogy Oroszország lérohanását, még aktív külpolitikát sem tud felmutatni 🙂

   Majd Trump! Az másabb figura lesz, szegény Putyin már vakarja a fejét. Végre a nyugat a valódi rivális felé fordul, és ez nem a demokrata buzik által vizionált Oroszország, hanem a világ legnagyobb gazdasága: Kína.

   Oroszország félre lesz söpörve, regionális hatalomként nem igazán tényező a világban, főleg a zsugorodó gazdaságával, ami jelenleg a 40 milliós spanyol, vagy a 20 milliós ausztrál gazdasággal van egy súlyban.

   Még egyszer, ízlelgessétek: a nagy orosz birodalom gazdasága, az EU 5. gazdaságával áll egy szinten.

   Az oroszok a maradék pénzüket meg nyugodtan költsék fegyverekre, ez már egyszer bejött, aztán jó 20 évig megint nyugta lesz a világnak :), nem fog egy döglégy idegesítően zümmögni a valódi hatalmak fülében 🙂

   • Havasi Gáspár szerint:

    Akkor ezeket az érveket is illő lenne alátámasztani, ha már Jánostól elvártad. Én ugyan nem várom el, amúgy sem vagyok egy hívő lélek, de ha mástól jogos, akkor ez igaz kell legyen a számonkérőre is. És állításaid bizonyítására több hivatkozásra van szükséged, mint Jánosnak.
    Az nem vélemény, hogy másokat csesztetünk, aztán ironikusan félrebeszélünk. Kína gazdasága egyáltalán nem olyan stabil (sőt az egyik leginstabilabb), mint amilyennek látszik, Oroszország pedig nem olyan gyenge, amilyennek láttatni akarod. Az is igaz még olyan erős, mint ahányan azt elhiszik.

    • Havasi Gáspár szerint:

     korrektúra: még nem olyan erős

     • Havasi Gáspár szerint:

      Tudod azért a wiki nem egy stabil hírforrás. Ezenkívül a GDP nagysága még nem árulkodik sok mindenről. Arról nem is beszélve, hogy a három szervezetet ugyanazok irányítják.
      Kína lakosságának jelentős része a 2 dolláros kereseti szint alatt van, ilyen szempontból az egyik legszegényebb ország és inkább Indiával lehet összehasonlítani. Jelentősen függ az USA-tól. Ha Trump politikája úgy alakul, hazavághatja a kínai gazdaságot.
      Oroszországgal sokkal nagyobb probléma a Rothschildoktól, valamint a saját kazár maffiájától való függés. Nincsenek biztos és független államok, csak azt hiszik egyesek. A háttérhatalom az államokat hasznot húzó cégekként kezeli. Nem véletlen, hogy a nemzetállamokban gondolkodókat bármely ideológiát követő szervezetekről van szó, terroristákként, jobb esetben náciként, fasisztaként kezelik. Igazából már csak Észak Korea mentes tőlük a zártságnak és a sztálinista típusú berendezkedésnek köszönhetően. diktatúrának nem nevezném,mert valójában az egész földön diktatúra van, mely évezredek óta tart.

   • Próféta szerint:

    Egy apróság elkerülte a figyelmed nagyhatalmi fütyi.
    Az oroszok vezető atomcsapást mérő nagyhatalom.
    Odabasz ahová csak akar. Az összes orosz trükköt biztosan nem tudják kivédeni a nagyképű hamburgerzabálók, így ott is lesz 1-2 holopukkanás.

    • KissL szerint:

     Az atomfegyver csak dísz. Arra jó, hogy akinek van, azt nem fogja más katonailag legázolni. Ennyi. Bevetni soha senki nem fogja már, mert aki beveti, az is elpusztul olyan gyorsan, hogy koccintani sem lesz ideje a sikeres atomcsapás örömére.

     Oroszország meg pont ebbe fog beleroppanni megint, fenntartani az irtózatos atom arzenált, mellette égetni a rubelt a katonai fejlesztésekre.

     Hajrá Putyin 🙂

 3. lala szerint:

  Kiss l.-nak.
  Latod eszak koreat a gdp listan? Nem ugye? Az eu s 5. 6. vagy japan merne gecizni veluk?

  • KissL szerint:

   Észak-Korea gazdasága a béka segge alatt van, mindent, szó szerint mindent az atomfegyver kifejlesztésére költenek. Igen van neki atombombája pár darab. Meg van rakétája is, ami célba juttatja.

   Nyilván ezt komolyan kell venni, de ha tippelnem kell, nem fogják megvárni, hogy annyi atombombája legyen, hogy a dél-koreai, japán, vagy amerikai (mint első körben fenyegetett államok) rakétapajzsai hatástalanok legyenek.

   Pár atomrakétát hatástalanítani lehet, az sejthető, de százat egyszerre már nem. Na azt szerintem nem várják meg hogy Észak-Koreának 100 bombája legyen. Vagy ki tudja? 🙂

   Mindenesetre az atombombát ők sem tudják megenni 🙂

   • KissL szerint:

    Plusz még: Észak-Koreát nem az ereje védte meg eddig sem, hanem a mögötte álló Kína! Na ki a fő riválisa a nyugatnak jelenleg? Bizony Kína. Minden stratégiai témában Kína a rivális.

    • Fergeteg szerint:

     Kína retteg…

    • Havasi Gáspár szerint:

     Te egy dolgot akarsz bizonyítani, minden csúcs, ami nem orosz, nem USA ellenes. De a világ sokszínű. Az USA hatalmát sem, csak (sőt) a belső erőforrások tartják fenn, és Kínáét sem.
     Tudod én még emlékszem arra, amikor a szovjet-kínai háborúban a határon sok kis kínai feküdt, homlokán egy piros pöttyel. Az állandóan hódító hatalmak pedig, mint az USA a saját “erejükbe” roppannak bele. Az expanzió sem örök fegyver. Az állandó növekedési törekvés, pedig igazából az ellenkezője.
     Nálad különben nem Kína a lényeg, hanem az orosz ellenesség (mintha az origót olvasnám), a többi a körítés. Koreát pedig nyilvánvalóan Kína és Oroszország árnyéka védi a “túlmelegedés” ellen. Ha nem így lenne a világbitorlók már rég lerohanták volna.

   • Fergeteg szerint:

    A védelmi rendszereket túl szokták terhelni egy támadás során. Egy modern interkontinentális rakéta pedig az utolsó szakaszban szinte kivédhetetlen már. Páncél, többszörös robbanófejek, intelligens reagálás, iszonyatos sebesség…

 4. János szerint:

  A Koreai háborúról, ha minimális, legalább halvány, felszínes ismereti lennének egyeseknek akkor nem beszélnének ennyi képtelenséget! Észak Korea 1950-ben is csak a Szovjetunió és Kína, Sztálin és Mao Ce Tung előzetes engedélyével tett bármit is, az ö engedélyükkel háborúzott! És miután észak győzött, a nyugat is beavatkozott és visszanyomták Kim Ir Szem seregét a kínai határig. A Yalu folyóig. Erre léptek az oroszok és a kínaiak is! A kétmillió kínai önkéntes valamint az orosz légierő visszatolta a putrilakókat a 38. fokig, és kialakult a mai napig tartó patthelyzet! Ez így is marad! Az Észak Koreai éhínségről meg annyit, hogy rólunk is azt mondták a félkegyelmű migránsseggnyaló németek 1985-ben hogy éhezünk! Hála a rendszerváltásnak ma már Magyarországon 4.000.000 ember annyit nem keres, ami az életben maradásához HIVATALOSAN minimálisan szükséges! Csak nézzetek rá “demokraták” az éhezők végtelen soraira a Blaha Lujza téren, ahol gyanús moslékot osztogatnak! 1953-as koreai tűzszünet óta Észak Korea lakossága az ötszörösére növekedett, Magyarország meg folyamatosan sorvad! Fogyatkozik létszámban, iparban, erőben. Van 4000-5000 katonánk! Még Trianonban is 30.000 fős katonaságot engedélyeztek, de ti “demokraták” már annyira leraboltátok az országot, hogy már csak erre az 5000-re telik. Ha egyáltalán van annyi? Ne cikizzétek Észak Koreát, amikor például egy szelepmeghajtó motort, Pl.HQ-100 -as meghajtót is észak Koreából kell vennünk. Persze hónapokig kell, rá várnunk mire ideér félmillió per darab áron! Előttetek ilyesmit a magyar ipar a kisujjából kirázott! Összefoglalva, ne cikizzétek Észak Koreát, mert Magyarország, veletek az élen 100 év múlva sem éri el a lábuk nyomát sem! Addigra az utolsó magyar is éhen hal, ők meg lesznek 100 millióan!

 5. Nagy szerint:

  Kina a s.ok oda települt céggel nagy lett, de nem erőss, hiszen ha kimennek a földön f.og ülni.

 6. öregkun szerint:

  Akkor mi lesz ha a sok betelepült kínai is ugyanolyan előjogokat akar mint az itt élő cionista zsidók?

  • Artur szerint:

   Nem érdemes elfelejteni a szellemi potenciált sem,amely tekintetében az usa-ráköltött pénz/innováció alapján fajlagosan sokkal rosszabbul áll mint a 90-es években,tehát butul a nyugat,a jólét és a politikai közeg nyomorultsága visszaképződési folyamatot indított be.Ezért a nyugaterópaiak tompultsága is.
   Tehát egy nemzet erejét és jövőbe irányuló potenciálját már nem a pénz határozza meg tisztán.A kultúrában is totális a dekadencia,és egy nemzet erejét a szellemi háttér bázisán lehet felmérni,ami hosszútávú jóslást tesz lehetővé.Ebben a tekintetben oroszország jelentősen magasabban áll az usa-nál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.