Donbassz

Alekszandr Zaharcsenko tegnap Donyeckben kijelentett: ÉRVÉNYT KELL SZEREZNI a 2014 május 11-i donbasszi függetlenségi népszavazás határozatának. Azaz: az ukrán fegyveres erőknek EL KELL HAGYNIUK a a Donyeck-régió általuk megszállt területeit!

Emlékeztetünk: akkor a Donyeck-régió teljes választásra jogosult népességének 75 százaléka vett részt a referendumon, és 90 százalékuk mondott igent a függetlenségre. Luganszk-régióban hasonló arányok voltak, hasonló eredménnyel.
Ezt követően rontott rá Kijev ordashada az immáron független donbasszi Népköztársaságokra, és indított ellenük pusztító háborút.
“Nem vagyunk naivak. Tisztában vagyunk azzal, hogy óhajunkra csupán nem fognak kivonulni Kijev erői. Ezt ki kell kényszerítenünk. Ki fogjuk kényszeríteni!”-mondta Zaharcsenko.
Ugyancsak tegnap, és ugyancsak Donyeckben, az Orosz Föderáció Kommunista Pártja (KPRF) Rosztov-régió Bizottságának vezetője-Jevgenyij Besszonov-arról tájékoztatta a DNR vezetését, hogy a KPRF a moszkvai Dumában benyújtotta a Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népköztársaság Oroszország általi elismerését tartalmazó törvényjavaslatát.
A jelek arra utalnak, hogy a kikényszerítés módszere lehet a hatékony módszer. Mert ugyancsak a jelek azt mutatják, hogy Nyalókakirály és udvartartásának latorhada az önkéntes kivonuláson nem töri a fejét. Az ellenkezőjében viszont igen. Tegnap-tűzszünet ide-vagy oda-a latortüzérségi támadások száma a DNR-területe ellen a tegnapelőtti ötszörösére növekedett. A “baszurini matek” szerint.
Ráadásul az intenzitás tegnap este óta sem csökkent.
A Szvetlodarszk-ív irányából csak tovább erőlködik Gyebalcevo felé a valcmanista falka. Ágyúznak, aknavetőznek, de csak nem jutnak közelebb áhított céljukhoz.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  De ez a sorozatos minszki megállapodásokkal nem megy, és úgy sem hogy nagy Oroszország dönti el, hogy mi a helyes. Vagy vegye magához a két köztársaságot, vagy ne a saját politikai hasznára támogassa őket az elvérzésig, hanem próbálja meg önzetlenül. Ja, hogy Oroszországot sem igazán az oroszok irányítják?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Havasi Gáspár ! Maga szerint akkor kik irányitják Oroszországot !? Erre vonatkozólag KÉZZELFOGHATÓAN BIZONYITSA BE AZ ÁLITÁSÁT de MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓ BIZONYITÉKOKKAL . Csodálkozok Zaharcsenko, eme “kissé elkéset”, úgy három év tapasztalata utáni kijelentésén. Nem akarom elhinni, hogy enyi eltelt idő után még csak most jutott volna ere a megálapitásra, 3 x 365 napi álandó valcmani kartácsolás után . Ami meg a KPRF javaslatát illeti, igencsak távoli időpontot jelőlt meg ( 2017 juniusa) a két Köztársaság elismerésére a Dumában. Talán aval a hátsó gondolattal, hogy addig az időpöntig “már nem kelesz, nem lesz mit, és nem lesz kit elismerni” . Ez szerintem olyasmi, mint a : KECSKE IS JÓLAKIK, A KÁPOSZTA IS MEGMARAD .

   • Havasi Gáspár szerint:

    Nem szólíthat fel semmire. Ez itt nem a szejm. Én sem szólítok fel senkit. Ez itt egyének véleményezési fóruma. nem a háttérből, hanem a dominók összerakásából szokott kialakulni az eredmény.
    Szokjunk már le erről az ortodoxiáról.
    Olyan ez mintha széttépnének egy térképet, aztán darabjai különböző helyekre kerülnek. vagy egy régészeti lelet, amit ki kell egészíteni. De én nem szólítom fel, hogy így tegyen, Ön szabadon szárnyalhat a gondolataival. Minden csak fantázia kérdése. De van egy mondás, aki nem hiszi , járjon utána.
    Szép napot!

  • Tovaris szerint:

   A helyzet kissé bonyolultabb, mert Oroszországnak a nemzetközi közvéleménnyel és a NATO-val szemben is ki kell állnia. Itt az kell, hogy olyan mértékű segítséget kell prompt nyújtania, amivel a népköztársaságuk eredeti területeiket megnyerhetnék és egy Oroszországhoz való csatlakozást kellene deklarálnia.
   De mi lesz a többi, túlnyomóan oroszok lakta terültekkel? Harkov, Zaporozsje, Nyikolajev, Herszon és Ogyessza lakosaival?

 2. mor szerint:

  ukrajna ügyeibe BE kell avatkozni mert a mostani vezetés semmit nem ér apszolut és ki más szabadithatja fel mint Oroszország?
  Magyarország tul kis hatalom
  Moldova tul kicsi
  Románia,Lengyel,Szlovák meg azt teszi mit eu mond
  tehát marad orosz vagy fehérorosz
  ha pedig senkisem tesz semmit megérdemlük mert olyanok vagyunk mint a képviselőink

  • Emeric szerint:

   Magyarok kárpátalját, oroszok a többit. Maradék-maradék-ukrajnából meg Valóban független államot kell csinálni.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  mor ! Szerintem az oroszok RÁ LESZNEK KÉNYSZERITVE a bevatkozásra, mivel ez nekik ÉLET-HALÁL KÉRDÉSE. Már csak azért is,mert ha a valkmani hadimasinéria elindul, NEM FOGNAK FÉLUTTON MEGÁLNI. EZÉRT IS TÜZELI A NYUGAT a neonáci banderistákat, szítja a mérhetetken gyülőletet. A Galíciaiak a nyugatnak csak ESZKÖZE . De nagyon végzetesen ráfázhat a felbujtó is. Mi rólumk már nem is beszélve szerintem !

 4. zls-179 szerint:

  Kijev erőinek, ma holnap már csak Kijev marad mert megérdemlik…

 5. DUNAI JÁNOS szerint:

  a buzi putyko miatt ölik a népet.regen kievbe be kellett volna vonulni.meg a golánra egyszerre.de csak egy kis takony ez

 6. mor szerint:

  Ha ugy is lessz ahogy mondod TERMIN8ATOR leverik őket pár nap alatt mármint az ukránokat

 7. szigony szerint:

  Más ország belügyeibe való beavatkozás csak a kapitalisták gyakorlata ( Afganisztán,… ),
  Ukrajnában az orosz kormány Szíriához hasonlóan Janukovics elnöksége alatt avatkozhatott volna be az orosz nemzetiségek védelme érdekében, a megtámadott regnáló hatalom mellett.

  Manapság nyílt beavatkozásra nincs lehetősége – hivatalos meghívás nélkül, bárhogyan IS gondoljuk azt jogosnak, emberiségi érdekből…. IS !

  A legális megállapodás kiképnyszerítésére viszont naponta törekszik, de a hatalmas kapitalista támogatóik ( széleskörű média támogatás mellett ) erre nem nagyon tudják a jelenlegi ukrán vezetést rávenni, ehelyett igaztalan rágalomhadjárattal éppen az oroszokat rágalmazzák mindenféle módon…

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Nos tisztelt szigony Szeretnlm emlékeztetni arra a csekélyke tényre, hogy Afganisztánban NEM A KAPITALISTÁK HARCOLTAK a MUDZSAHEDINEK ELLEN, hanem, a SZOVJETUNIÓ és annak az álampogárai, a választásokban győztes BABRAK KARMAL szocialista rendszere mellet, egészen Gorbacsov hatalomra kerüléséig, meg talán valamivel továb is. Ekkor tünt fel, vált híressé-hirhedté az Al- Kaida megalapitója, Oszama – bin -Láden. Aztán Gorbi kivonta az orosz csapatokat, kénye kedvére, hagyva a fővárost Bin-Láden mudzsahedin csapatainak, azok betörtek KABULBA, elfogták BABRAK KARMALT, és felakasztották. Ez az egyik,tisztelt szigony, a másik pedig 1968 augusztus huszadikáról, huszonegyedikére virradóan az akkori CSEHSLOVÁK SZOCIALISTA KÖZTÁRSASÁGOT a VARSÓI SZERZŐDÉS 6 TAGÁLAMA KATONAILAG MEGSZÁLTA .VAJON a SZOJETUNIÓ ÉS AZ ÖT SZOCIALISTA ORSZÁG, köztük MAGYARORSZÁG KAPITALISTÁK VOLTAK ??? Akkor ugyebár csak EGY ORSZÁG VOLT MONDHATÓ SZOCIALISTA ORSZÁGNAK, és az pedig ROMÁNIA VOLT AKI KATEGORIKUSAN VISSZAUTASITOTTA a MEGSZÁLÁSBANI RÉSZVÉTELT. D e visszatérve a témához, akkoriban, a törvényes álamfő, JANUKOVICS ELŰZÉSE UTÁN NEM VOLT semilyen megválasztott KORMÁNYA Ukrajnának . Amikor anektálódott a Krími félsziget, akkor kellet volna Putyinnak a csapatait e lengyel,szlovák, magyar,román határig megálás nélkül elinditania . Most már persze hogy nem teheti meg, ELKÉSET vele nem tudná “hivatalositani” És ez a hiba szerintem VÉGZETESSÉ FOG VÁLNI, már most is mutatkoznak erre utaló jelek. Ami meg Dnbaszt, Luganskot illeti, a két köztársaségnak INTEGRÁLÓDNI KELLENE AZ OROSZ FEDERÁCIÓBA,mert így elfognak vérezni, Ez a történet L.I. Brezsnyev idejében NEM TUDOTT VOLNA MEGTÖRTÉNNI, szerintem .

 8. Tovaris szerint:

  A népköztársaság rádióamatőrei is támogatják a Donbassz harcát…

  https://www.youtube.com/watch?v=biF0pcjKfsY
  https://www.youtube.com/watch?v=RaUOCBYXt8o

 9. Fergeteg szerint:

  Idevágó idézet Andrej Koribko: Hibrid háborúk: a rezsimváltás indirekt adaptív megközelítése c. munkájának magyar fordításából (47. oldal):
  “A hibrid háború mindkét pillére közvetlen kapcsolatban áll a geopolitikával. Az első fejezet felvezette Brzezinski Eurázsiai Balkán ideáját, ami alapvetően a káoszelmélet nemzetközi kapcsolatokban való alkalmazását összegzi. A cél az államok de-facto vagy de-jure stratégiai töredezésébe kezdeni az eurázsiai nagyhatalmak (Oroszország, Kína, Irán) destabilizálása
  érdekében, és elnyújtani az amerikai uralmat a szuperkontinens felett. A kiszemelt ország több részre szakad és semlegesítésre kerül, a társadalmi és fizikai “felperzselt föld” taktika
  alkalmazásával összeomlott vagy összeomlásközeli állapotban tartják évekkel a destabilizációs művelet kivitelezése után is. Ennek eredménye egy geopolitikai feketelyuk, amely létrehozásának célja, hogy a káosz által mozgatott gravitációs vonzás magába húzzon szomszédos országokat (a destabilizációs kampány valós, indirekt célpontjait). Attól függetlenüül, hogy politikailag vagy fizikailag érintetté válnak-e, a hatás ugyanaz – az indirekt módon érintett államnak valamilyen módon sürgősen kezelnie kell a bukott állam jelentette fenyegetettséget saját határain, emiatt elveszíti a stratégiai kezdeményezést más földrajzi helyeken.
  Valójában az az “ideális” forgatókönyv az amerikai stratégiai tervezők számára, ha a feketelyuk nincs kordában tartva, és kiterjeszkedik a szomszédos országra (a valós célpontra),
  következésképp indirekt módon destabilizálja azt, összhangban az amerikai érdekkel, és elszabadítja az irányítatlan káoszt (annak létező legerősebb természetes formáját), ami azzal
  fenyegeti a célpontba vett nagyhatalmat, hogy darabokra szakítja és kivonja a geopolitikai játszmából.”
  http://www.hidfo.ru/wp-content/uploads/2016/11/Koribko-Hibrid-h%C3%A1bor%C3%BAk.pdf
  —————-
  Ennek elkerülése érdekében lenne jó Ukrajnát legalább részben egyben tartani (föderatív alkotmánnyal), és még a teljes összeomlás előtt rezsimváltást eszközölni Maradék-Ukrajnában. A teljes összeomlás most még ugyan aligha az Egyesült Államok érdeke, de a sűrűn oroszlakta területeké – miután az orosz nem adja – már igen, ami idővel gyakorlatilag ugyanazt jelentené. Az EU többek közt kihasználható munkaerőt lát az ukránokban, az utazást megkönnyíti a vízumkényszer eltörlése. Ezt Putyin is támogatja. Minél több nyugatra vágyó ukrán megy az EU-ba dolgozni, annál inkább elkerülhető lesz az összeomlás, annál kevesebb ukrán vonható be a háttérből szított harcokba, és annál könnyebb lesz később elindítani az orosz “puha” választ a kemény háború megvívása után. Ez megelőzné a további területek “fekete lyukká” válását, és segítene egy katonailag semleges, gazdaságilag pedig a két térség érdekszférája között felosztott Ukrajna létrehozásában, amiből később valami jó is kisülhet az oroszoknak, mert az emberek a saját bőrükön tapasztalhatták az EU-hoz való csatlakozás követelményeinek “áldásait”, a háború szörnyűségeit, és tapasztalni fogják az újjáépítés költségeit is, csökkentve az oroszok terheit, amelyeket egyébként egyedül kellene viselniük.

  • vitorla123 szerint:

   A Dombnasz-i Népköztársaságoknak,csak védelemre van ereje.El ne kövessék Kun Béla végzetes hibáját. Ukrajna helyzetértékelésem szerint gazdaságilag belebukik a háborúba.Békét fognak kérni.Még a nyugati segítség sem lesz képes biztosítani a tulélésüket. Az orosz segély szállítmányok ehhez elegendőek is.Amit Putyinról írtatok az meg igaz.A KOMMUNISTÁK,AKIK MOST OROSZOK IS,kiéheztetésére ,politikájának megváltoztatására játszik.Nincs új a nap alatt!

   • Fergeteg szerint:

    Nem tudom, ki mit írt Putyinról, de én óvnék a démonizálásától. Ugyan nem kommunista, de orosz. Geopolitikai érdekek elé biztosan nem fog pártpolitikai harcokat helyezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.