A Szent Inkvizíció

Hazugságvizsgálót is bevetett volna a Mediaworks – megszólaltak az Orbán-interjú miatt kirúgott vezetők

panl

A Fejér Megyei Hírlaptól a meghamisított Orbán-interjú miatt kirúgott volt felelős szerkesztő és lapszerkesztő a nyilvánosság elé tárta kirúgása történetét.

Interjút adott a Mandínernek Hajnal Csilla, a Mediaworks által felvásárolt vidéki lapok közé tartozó Fejér Megyei Hírlap volt felelős szerkesztője és Klecska Ernő volt lapszerkesztő, akiknek azután mondtak fel a lapnál, hogy Orbán Viktor karácsony előtti interjúja úgy jelent meg a lap nyomtatott verziójában, hogy néhány dolgot megváltoztattak benne.
Mint mondták, az interjú úgy került a lapba, hogy még december 22-én, csütörtökön a Mediaworks kérte, hogy a szombati újságban maradjon egy oldal az Orbán-interjúnak, amit a Veszprémi Napló munkatársa készített. Másnap délutánra el is készült az anyag, amit korrektúráztak is Veszprémben, majd a nyomdába is elküldték, a Fejér Megyei Hírlap munkatársai ezt másolták át egy az egyben.
“Ellenőriztem a legfontosabbakat: a paginát, azaz a fejlécet, hogy van-e hiba a címben, kiemelésben, képaláírásban. Egy percig volt nálunk ez az anyag és utána küldtük is a nyomdába” – mondta Hajnal, aki hozzátette, nem tudja, hogy mikor írtak bele a kész interjúba, mert a központi anyagokat eddig sem kellett átolvasniuk, ezeket változatlanul kellett csak átvenni. Az Orbán-interjú egyébként a Pannon Lapok minden más megyei kiadásában az eredeti szöveg szerint jelent meg, csak a Fejér megyei kiadást módosították.
Klecska Ernő azt mondta, december 24-én már szabotázzsal gyanúsították meg, majd 27-én minden munkatársnak hálózatra kötötték a gépét, amiket távolról ellenőriztek az informatikusok. A lapszerkesztőt és a felelős szerkesztőt behívták “kihallgatásra” Veszprémbe.
Ott déltől este fél tízig tartott a kihallgatás. Betereltek minket egy szobába: a Pannon Lapok Társaságának teljes menedzsmentje, egy háromfős ügyvédi csapat és néhány számomra ismeretlen ember kérdezgetett minket. Egyszerre egy ember volt bent a tíz kihallgatóval szemben. A délután során, amíg a többiek meghallgatása tartott, egy szobában ültünk, két üveg ásványvíz és egy csomag ropi mellett.- mondta Hajnal Csilla, akitől azt is megkérdezték, hogy vállalná-e hazugságvizsgáló alkalmazását is. A kihallgatás hangulatáról azt mondták, nem olyan volt, mint egy fegyelmi tárgyalás.
Klecskán és Hajnalon kívül az ügyben felmondtak még Németh F. Bernadettnek, a Veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének és Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének is, mint kiderült, Földesi Gábort gyanúsítják azzal, hogy ő volt az elkövető, mert az ő gépét használták a módosításokhoz, de Földesi ezt tagadja.
Klecska és Hajnal szerint a főszerkesztőket az általános felelősségük miatt rúgták ki, Hajnal Csillát pedig azért, mert ő küldte nyomdába az oldalt, amit nem olvasott át, bár ez nem is volt a feladata.
Ezt addigra többször át kellett már néznie a Mediaworks-nek, a Miniszterelnöki Hivatalnak és a veszprémi szerkesztőnek is. Egy december 1-től hatályos utasításban egyébként benne is van, hogy ez a veszprémi szerkesztőség feladata – mondta.
Klecska Ernő azt mondta, neki felhánytorgatták az égő reichstagos Facebook-posztját is, és bár eredetileg csak mozgóbér-megvonással büntették volna, végül a Mediaworks ragaszkodott ahhoz, hogy őt is kirúgják. “Úgy tudom, hogy részükről Csermely Péterrel tartották folyamatosan a kapcsolatot – bár erről nem tájékoztattak hivatalosan” – mondta.
Hozzátette, szerinte több tettesről lehet szó, akik lehettek korábban elbocsátott emberek, vagy akár sértett kollégák is, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az akcióval csak a kiadó teremtett lehetőséget magának arra, hogy lefejezze két megyei lap szerkesztőségét, mert jogilag a Pannon Lapok ugyan független a Mediaworkstől, de Liszkay Gábor és Csermely Péter egy korábbi értekezleten arról beszélt, hogy jövőre integrálni akarják a társaságot a Mediaworksbe, vagy jogutód nélkül megszüntetni.
A hackről egyébként azt mondták, szerintük “tisztességes újságíró nem ad interjúalanya szájába el nem hangzott mondatokat”, a Fejér Megyei Hírlap nem vicclap, ezért ez nem megengedhető. Hozzátették, egyébként tényleg profi munka volt, a kiegészítések beleillenek a szövegbe és a tördelés sem esett szét.
Klecska és Hajnal beszélt arról is, hogy voltak változások azóta, hogy a Mediaworks megvette a megyei lapokat: több központi anyagot kellett kötelezően átvenniük, nem látványosan, de nőtt a kormányzati hirdetések száma, értekezleteken elhangzott, hogy pozitív híreket kell inkább közölni, óvatosan kellett bánniuk a fideszes önkormányzatú települések ügyeivel és nem írhattak a Népszabadság-ügyről se, az összes Mediaworksről szóló hírt csak központilag vehették át.
A kirúgott volt lapvezetők beszéltek arról is, hogy munkaügyi pert indítanak és fellépnek hitelrontás miatt is, mert a kiadott közlemények kifejezetten félrevezetőek. Emellett munkát keresnek, Klecska mérnök, Hajnal pedig tanár végzettségű. Mint mondták, a lapnál egyébként korábban is voltak leépítések, egy munkatárs közös megegyezéssel távozik, egy másik pedig gondolkozik a felmondáson, de akkor bedől az egész lap.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…több központi anyagot kellett kötelezően átvenniük…pozitív híreket kell inkább közölni, óvatosan kellett bánniuk a fideszes önkormányzatú települések ügyeivel és nem írhattak a…”
-És hogy minden RENDBEN MENJEN, “…többször át kellett már néznie a Mediaworks-nek, a Miniszterelnöki Hivatalnak…”
-Megyei újságokról beszélünk! Olyan újságokról, amelyek a vidék legolvasottabb hírforrásai. Kapisgáljuk ugye, hogy miért gyűrte be őket a döbrögista horda? EZEKET OLVASSÁK A MAGYAROK! (Lesznek ezek még ingyenesek is!)
EZEK A LAPOK LESZNEK A DÖBRÖGISTA IGEHIRDETÉS HELYI ZSOLTÁROSKÖNYVEI!
Egy szó eltérés a KÖZPONTI DIREKTÍVÁTÓL!-kínpadra vonást fog eredményezni!

Képtalálat a következőre: „Inkvizíció-kép”

Döbrögisztán Szent Inkviziciója belehúzott.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Szent Inkvizíció bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Nagy szerint:

  Nagy.on helyes, rúgják csak ki Őket, mert micsoda dolog, h.ogy el sem .olvassák ami a lapjukban megjelenik. A képviselők is úgy szavaznak, h.ogy el sem .olvassák a beterjesztéseket.

  • vitorla123 szerint:

   Hát még ha a Bal-Rad-ot olvasnák!Ahol a közel 30 millió kattintás arról szól,hogy Orbán és a bandája tűnjön el a picsába a magyarság életéből.Ezektől még a tiszta zsidó uralom is jobb.Mert ez csak egy utánzat a zsidó biblia alapján.Hogy finoman fogalmazzak.

 2. Hun szerint:

  Ez már nem segít a narancsos rezsimen! Bukásra van itélve mint minden diktatúra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.