Szíria

A Szíriában tető alá hozott tűzszünet legnagyobb vesztese minden kétséget kizáróan a rémkalifátus és testvérszevezete, az an-Nuszra horda. ELMÉLETILEG most mindenki haragja rájuk zúdul.

Az orosz-szír légipáros és a szír kormányhadsereg dühe mindenképpen. Kiváltképp Kelet-Homsz Palmüra vidékén, és Deir ez-Zor környékén.
A “Tigrisek beindultak.” Sharifah faluból menetből kitolták az ISIS-hordát, és kinyílt előttük a sivatag. El is indultak a Palmürától északi irányban lévő gázmezőket megtisztítani a rémbandától. Az ISIS pedig visszanézés nélkül menekül.
Deir ez-Zor környékén is hasonló a helyzet. Csak arrafelé a hadsereg nem üldözi-kergeti a martalócbandát. Helybe mennek a golyóért a pribékek.
A szír kormányerők megigérték a törököknek, hogy amint idejük engedi, ők is megindulnak Al-Bab kalifátusistái ellen. Jelezték, hogy már majdnem befejeztek minden előkészületet, hogy Kelet-Aleppoból kicsapva elindítsák műveleteiket a Deir-Hafer fennsíkon keresztül Al-Bab irányába.

a31

Aleppoban a kritikus városrész rendjének biztosítását orosz speciális erők intézik. Néhány utólagos simítást még el kell végezniük. Latakia hegyi vidékein is van feladatuk bőven.
Az Idlib tartományba transzportál martalócok tegnap belekóstolhattak a rájuk váróba. A szír hadsereg bemutatót szervezett nekik Jisr Al-Shughour pribékjeinek esetével. A város igazi latorfészek. A “Turkesztáni Iszlám Párt” nevű horda erőssége. Volt.
Rájuk eresztettek néhány rakétát. Volt/van ám “allahuzás”! Tegnap dél óta egyfolytában földelik elfele a cimborákat.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Aleppoban a kritikus városzrész rendjének biztositását…… Néhány utólagos simitást még el kel végezniük….. Ez csak természetes,még elég hosszu ideig fog tartani,mire befejezik a patkánytalanitást, a bujdokoló banditáktól. Egy olyan nagyvárosban, mint Aleppo, évekig fog tartani a féregtelenités, az ujjá épitésről meg nem is beszélve. Évtizeddeket fog igénybe venni. Még az is lehet,hogy ismét front várossá válik,erre Palmüra a példa.

  2. Tarna szerint:

    Minek születik ennyi marha a földre, akiknek akkor jó, ha lerombolják az országukat, de közben leöldösik egymást?
    Na, de legyünk türelmesek, mert az emberevésről is sokáig tartott a leszokás.
    A hatalmaskodásról a kapzsiságról már nem is merek szólni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.