2020-ig…

Villamos épül Szeged és Hódmezővásárhely között

Február 15-ig lehet pályázni a két csongrád megyei város közötti villamosvonal megvalósításáról szóló tenderre, olvasható az iho.hu-n.

A két város közötti vonalat úgynevezett tram-train rendszerben képzelik el, aminek lényege, hogy a már meglévő vasúti sínekhez új vonalakat toldanak, amin csak a villamosok közlekednek majd. Tehát a két végállomás gyakorlatilag már megvan, csak a köztes megállókat és pályát kell kiépíteni. Uniós forrásból erre 13,25 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a tervezett nyolc darab villamos beszerzésére 10 milliárd forintot adnak.

vvcs

Hódmezővásárhelyen a már meglévő vasúti rendszerhez egy 3,3 kilométeres egyvágányú villamosvonalat kellene hozzáépíteni, ami a Népkert megállónál ágazna le a vasútvonaltól. A vonal vége Szegeden a Rókus vasútállomás megállónál csatlakozna vissza a vasútvonalra, itt csak a felsővezetéket kellene kiépíteni pluszban.
A villamosok tízpercenként járnának, a szerelvények Algyőnél is megállnának. A tervek szerint 2020-ra minden megépülhet.
(444)
Bal-Rad komm: “…A tervek szerint 2020-ra minden megépülhet.”
-Óh! Ez a 2020-as varázslatos dátum! A júdáspénz jelentette El Dorádó korszakának vége. Ha jól belehúznak, még épülhet tán metro is…mindegy is hogy hol! Jó sokat lehet lopni róla.
VILLAMOS VÁGTÁZIK A CSONGORÁDI TANYAVILÁGON KERESZTÜL!
Hej! Ha ezt Rózsa Sándor megérhette volna?!
Lúvá mész Sándor vagy villanyossal a Veszelkájékhó?
Villanyossal mék, mer bérletöm van rá! Oszt’ bakfitty a lúnak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

2020-ig… bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. szigony szerint:

  Mi indokolja ezt a vasúti ( villamos – ) összeköttetést, azon kívül, hogy az egyes települések közti kapcsolat bizonyosan 2-3 embernek kedvező IS lehet !?

  Európa népei miért támogatják a saját pénzükből ?

  Ha nem lennénk tagok, valószínűen még a gondolat sem érlelődött volna meg a most azt kieszelőkben. ( … ha egyáltalán van fogalmuk a gondolatról…. )

 2. Emeric szerint:

  Agymenés. parasztvakítás, szemkápráztatás, ennyiért már gyárat is építtethetnek. Pl. Cukorgyárat, abból nincs elég.

 3. Gonda István szerint:

  Szeged és Vásárhely között már most is naponta sokezer ember ingázik, és ha Lázár beindítja Vásárhely fejlesztését, akkor még több szegedi fog ott munkát találni.
  Egyébként szerintem azért csinálnak tramtraint, mert vasúti mellékvonalak korszerűsítésére az Unió nem ad pénzt (csak az európai tranzitvonalakra), ezért csak a tramtrain belekombinálásával tudják mégis csak uniós pénzből korszerűsíteni a Szeged-Békéscsaba vasútvonal legalább egy részét.
  Hasonlót csinált pár éve Botka is Szegeden. Uniós pénzből korszerűsíteni akarták a városi közlekedési járműparkot, de az Unió csak úgy adott rá pénzt, ha új vonal is épül, ezért építettek kb. 2 km új villamosvonalat oda, ahová egyébként nem lett volna feltétlenül indokolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.