Forradalmi 2017

tuzokol1

 

 

 

Már abba is hagyták a Rogán Antal háza előtti tüntetést

dem

Szily Fülikének, a négyéves, hírérzékeny törpetacskónak nem kellett sokat várnia 2017. első kormányellenes politikai demonstrációjára. Január elsején délelőtt 11-kor vitte ki pisilni Imola, hogy a Présház utcában, Rogán Antal miniszter Pasa parki házával pont egyvonalban egyszemélyes, pontosabban egygépjárműves tüntetésbe botoljon.

rag
A szürke Opel tetejét, oldalát, szélvédőjét és motorháztetejét politikai üzenetek lepték el, amikre kissé kísértetiesen erősített rá az utastérben elhelyezett pulzáló, piros fényforrás. Az Ismeretlen Tiltakozó a jelek szerint szenvedélyes, ám tájékoztalan politikai hírfogyasztó. A legfontosabb, a kocsi felületén négyszer is megismételt üzeneten ugyanis így hangzott:
Rogán: “A lázadás éve lesz 2017.”
Legyen igazad, tóni!
És végre zavarjon el a nép a jó büdös francba!”
Csakhogy azt, hogy 2017. a lázadás éve lesz, nem Rogán, hanem főnöke, Orbán miniszterelnök mondta nemrég. Az is igaz, hogy utána Rogán is mondta.
Update: Igazságot a tüntetőnek. Én voltam tájékozatlan, nem ő. Rogán a Fidelitas december 10-i születésnapján pár nappal Orbán december 15-i interjúja előtt beszélt a lázadás évéről.
Az autó szélvédőjét egy kormányplakát-paródia fedte, úgyis mint a magyar zászlóba beleírt “Ne kockáztassunk! Szavazzunk nemmel! A Fideszre” felirat.

ne

Az Opelre ragasztott további matricák tanúsága szerint a kocsi a devizahitelek ellen tiltakozó Nem adom a házamat mozgalom egy tagjáé lehet.

sut

A fotókat elsején délután negyed hatkor csináltam. Eddigre megjelent egy rendőrautó is az utcában, ami, mint látható, a tüntető kocsitól kissé arrébb parkolt. Másodikán reggel fél nyolckor Szily Fülike már csak a jármű hűlt helyét találta.

huhe

Igyekszem kideríteni, hogy végül milyen alapon távolították el onnan, illetve hogy mi lehetett a demonstráció pontos oka.
Update: Sikerült beszélnem a tüntetővel, minden kiderült. A demonstráció a Nem adom a házamat!-os Póka László akciója volt, és sokkal nagyszabásúbb annál, ami a Présház utcában látszott belőle. A férfi január elsején hajnali fél hatkor parkolt be Rogán háza elé. De ez csak a kiindulópont volt, innen ugyanis majdnem negyven kilométeres gyalogtúrába kezdett. Ami konkrétan azt jelenetette, hogy fogta magát, és végigjárta egy rakás vezető politikus és bankár házát, hogy személyre szóló tiltakozó üzenetet hagyjon nekik. Nem egész, felpimpelt autókat, csak kiprintetl feliratokat.
Kapott ilyet Csányi Sándor:

csa

Matolcsy György jegybankelnök a Patai Mihálytól kölcsönkapott lakásnál:

mepa

Trócsányi László igazságügyminiszter:

tro

Áder János köztársasági elnök, amit emberünk a Fidesz idomított majmának tart:

Semjén Zsolt

És sokan mások.
Mint megtudtam, a demonstrációt nem a rendőrség oszlatta fel. Póka elsején délután hat tájban érkezett vissza a Présház utcába, összesen 39 kilométer egészséges politikai gyaloglás után. Két rendőrautó is állt addig a közelben, de nem is szóltak hozzá. Ő viszont fáradtan belült az általa “harci Opelnek” nevezett járműbe, és hazahajtott.
(444)
A !!444!!! újságírója, Szily László egy ártatlan kutyasétáltatás közben összetalálkozott a – minden bizonnyal 2017-első tüntetése címet elnyerő – véleménynyilvánítással.
Nem volt rest később visszamenni fotózni.

Remek, pontos cikket állított össze. Köszönhető ez annak is, hogy a hitelesség kedvéért ma délelőtt még fel is hívott. A pontosítások, részletek leírása is remekül megjelenik a tudósításban.
(Póka László)

Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Forradalmi 2017 bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Csujkov mondta Sztálingrád védőiek.”Itt mindenki a saját tábornoka!” Soha nem adjuk fel!”

 2. cicvarek szerint:

  Zsidrák parazita, fidesz, orbán és bandája mentes újévet!

  • Nagy szerint:

   Ha nem a fidesz, akkor ki ?
   Az Mszp tőlük is rosszabb.
   A jobbik r.osszabb lenne, mert éhes, és hazug már.
   A lényeg: egy sem mond jobbat, mint ami van.

   • vitorla123 szerint:

    DE ÉN! Vissza a Népköztársaságot,vissza a Kádár rendszerét!Önmagában ez elég egy újra kezdéshez!Orbánt és a cigány bandáját a Keresztény Zsidókkal együtt el kell számoltatni,vagyonukat elkobozni mert lopták!Tőlem,tőled,meg tőlük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.