Szíria

Szombaton még meg sem száradt az aláírások tintája az ENSZ BT-ben elfogadott szíriai határozaton, Bibi Netanjahu izraeli miniszterelnök máris idegesen csörgette Vlagyimir Putyin telefonját.

Afelől érdeklődött, hogy “most akkor mi van”?-merthogy a zsidó állam eddig ki lett hagyva a további rendezési tervekből.
Bibi irodájának közlése szerint az orosz államfővel áttekintették a szíriai helyzetet, nehogy “félreértések adódjanak”.
A Kreml részéről eddig nem kommentálták a hírt. Évvége-éveleje stb. volt. Szóval nagy fölfordulás. Az orosz elnök meg újévi köszöntőjére készült éppen.
2017 első napja Szíriában is leketyegett. Észak-Idlib tartomány Kaftin városában is. Már ott is érződik a csapdahelyzet. Túl sok lator zsúfolódott már össze, és nekiálltak egymással torzsalkodni az apanázson. A “Faylaq Al-Sham” falkán rajtaütött a “Jund Al-Aksza” horda. A komolynak mondható vérengzés során az előbbi horda húzta a rövidebbet. Jelentések szerint százat jóval meghaladó a párájukat kiadott martalócok száma.
Damaszkusz vidékén Wadi Barada latorvára ellen tegnap indított támadást a Szíriai Arab Hadsereg. Ez a település a kulcsa az északra még martalóckézen lévő Al-Zabadani és Madaya megtisztításának.

sztt

Kelet-Ghouta utolsó pribékkézen lévő településéről, Hazrama faluból is kiűzte ma reggel a hadsereg a “Jaysh Al-Islam” maradékát. Ez pedig nagyon rossz a bűnbandáknak, hiszen pillanatok alatt el fogják veszíteni a Homs-Damaszkusz közötti útvonal egy tekintélyes szakasza fölött az uralmukat, és nincs több utánpótlási lehetőségük.
Észak-Latakiában is fokozza a nyomást a kormányhadsereg a dzsihadistákra. A török határ közelében fekvő Tardeen városának pribékjei nyaka körül szorul a hurok.
Deir ez-Zor repülőterére tegnap folyamatosan érkezett a szír kormányhadsereg személyi és anyagi erősítése. Jött 10 db. harci helikopter is. Megfigyelők ebből arra következtetnek, hogy küszöbön áll az az offenzíva, amely a kalifátusista pribákhad egymástól való izolálását jelenti három katlan formájában. Palmüra-környéki katlan, a Deir-ez-Zor-katlan, és a Raqqa-katlan kialakítása.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  Így kell ezt csinálni!

 2. DUNAI JÁNOS szerint:

  MÉG AZ UZSORAS KÖMUVES ZSIDÓ ES KIHELYEZETT TAGOZATAI HELYZETBEN VANNAK ADDIG SEMMI ESÉLY SEHOL A BÉKÉRE.MIND KI KELL FÜSTÖLNI
  PUTYKÓ GYERÜNK BASZDMEG.

 3. Tovaris szerint:

  Izraellel megegyezett Putyin – még az intervenció előtt – hogy nem avatkoznak be a szíriai háborúba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.