Donbassz

Georgij Tuka az “ideiglenesen megszállt Donbassz” miniszterhelyettesi rangú, Kijevben székelő udvaron tegnap elmesélte szilveszter éjszaka utáni első álmát. Az “Új Idők” című kijevi újságnak

tuka

A Luganszk-régió ukránok által megszállt területének exgubernátora azt álmodta, hogy 2017 “Donbassz és a Krím visszatérésének éve lesz.” Szerinte 2018 január elsején már ismét Kijev fogja ellenőrizni a jelenlegi orosz-donbasszi határszakaszokat is, ő pedig magas hivatát Donyeckből fogja gyakorolni. Némi óvatosságra vall részéról, hogy azért hozzátette: ha nem 2018 január elsején, akkor az év július 15.-én. Hogy miért éppen július 15.-én?-arra nem tért ki. Persze azt még azért megemlítette, hogy az álom beteljesülésének vannak bizonyos külső feltételei. Úgymint az EU és az USA teljeskörű támogatói magatartása. Merthogy valójában a Medvével kéne-szerinte-megbirkózni az említett határvonal ellenőrzési jogáért.
Tuka nagyon optimista. Ezt is elmondta. Az “Új Idők”-ben.
Tuka mester álmainak-nevezetesen legalább “Donbassz visszatérését”-teljesülését Kijev Donbassz határvidékeihez vezényelt latorhada a maga szerény eszközeivel igyekszik előmozdítani. Ezek az eszközök pedig tegnap is zömmel tüzérségi lövegek és aknavetők voltak. Minden bizonnyal célba is találtak-csak a DNR-fronton több mint ötszáz alkalommal-de hogy a célterületen élők körében célt nem értek, az biztos. Latorgránátorszázaival aligha tudják Donbassz lakóit “visszatérésre” buzdítani.
A tegnapi latortüzérségi aktivitás már csak abból a szempontból is érdekes lehet, hogy ha nem is a célterületre, de az azokra kilőtt gránátok alatt látogatott el a Kijev által megszállt területekre az EBESZ soros elnöki tisztét betöltő Ausztria külügyminisztere. Valcmanista házigazdája, Klimkin kíséretében.
Labancia külügyére-Sebastian Kurz-és vendégül látója az EBESZ fegyveres missziójának a célterületre való telepítését tervezgetik.
Közben az EBESZ szemlélői Zajcsenko lakóit faggatták. Milyen élményekkel gazdagította őket a latortüzérség tegnap délelőtti, a falut ért első idei ágyúzása.
Véleményük-ami eléggé magvas-aligha jut el a soros elnök labanckülügyér füleihez.
Az LNR-területéhez tartozó, ukrán megszállás alatt lévő Gorszkoje faluban egy a körülmények szerint részeg ukrán tiszt halálra gázolt egy helyi asszonyt, aki a járdán ballagott. A gázolót még ma reggel sem lelték meg, pedig “nagyon” keresik.
Marinyka hoholuralta részében ismét gondatlankodtak Valcman martalósai. Ketten pusztultak bele, másik három pedig alighanem örökre lemondhat az oroszvadászat örömeiről.
Kijevben tegnap elföldelték a Krutaja Balkánál a múlt héten kitikkadt Leonyid Provogyenko jobbszektoros testvért. Hozzátartozói felismerték a közzétett videon a latort, és kikérték hulláját a DNR-hatóságaitól. Azok örömmel átadták.

ktem ktem1 ktem2

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Egy kozákkal kevesebb.

 2. Azorka1861 szerint:

  Inkàbb az uki oligarchàk harapnànak a fübe.

 3. Emeric szerint:

  Az a baj, hogy előbb utóbb a kárpátalji testvéreinket is odahajtják…

 4. zls-179 szerint:

  Jobb lett volna ha azt nyilatkozza hogy “Álom nélkül álmodom, én és az Ukrán nyomor”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.