A “csuhások térdre!”-től a rendőrök, térdre, imához!-ig

A mai DÖBRÖGISZTÁN állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények – mondta meghökkentést keltve Lázár János nemrég. A kormány szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle. A magyar nemzeti jövő zálogaként tekintenek az egyházi oktatási intézményekre, mindegyik növekedését támogatni fogják, hiszen az elmúlt ezer év tapasztalata szerint a nemzet ezeken keresztül erősödik. A nemzet jövője és a történelmi egyházak oktatási rendszere elválaszthatatlan.
Mármost papírtörvény szerint a magyar világi, szekuláris állam, ami de jure azt jelenti, hogy az állam leválasztódva nem avatkozik be, nem részesíti sem előnyben, sem hátrányban a vallásokat, egyházakat. Ám látjuk: de facto ez egyáltalán nem így van.
De nincs is megállás: itt egy kis tudósítás a 24.hu-ról. Egy napon iktatták be Kistelek új rendőrkapitányát, illetve plébánosát – van ilyen. De! A Csongrád megyei rendőr-főkapitányság adta hírül, hogy a város főrendőre és papja „együtt kezdte meg szolgálatát”(?). Lukács János főkapitány ugyanis kinevezte Szabó Zsolt alezredest az ünnepi állománygyűlésen, melyen – és itt hőkölünk meg nagyon – részt vett Kiss-Rigó László püspök, aki ott – és nem a templomban, hanem a rendőrségen -, az egyenruhások előtt iktatta hivatalába Antal Imre atyát.
Lehetne ezt cifrázni, de az örömhírként tálalt esemény kommentár nélkül is dermesztőt vetít.
Mennyire vagyunk vajon attól, hogy e két posztot egy napon összevonják?
(Forrás: nepszava)
Bal-Rad komm: Emlékszünk még? Amikor CÁPALÁTOGATÁS volt országunkban? Vagy arra, hogy CSUHÁSOK TÉRDRE!?
Ezek bizony a Duna-parti Nagy Cirkuszházban hangzottak el. A narancsos horda köreiből!
Régen (?) volt, TÁN IGAZ SEM VOLT! Hiszen ŐK MINDIG IS…
Bizony lesz itt még RENDŐRÖK (katonák) IMÁHOZ!-TÉRDRE! Meg lesz itt még reggeli meg déli ima az iskolákban és a hivatalokban!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A “csuhások térdre!”-től a rendőrök, térdre, imához!-ig bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kovács szerint:

  “Meg lesz itt még reggeli meg déli ima az iskolákban és a hivatalokban!”

  És akkor mi lesz ? Ha a Szabad Nép-félórákat túlélte a nép, akkor ezt is túl fogja 🙂

  Amúgy meg napi félóra ima ( különösen nem kötelező imamalomszerű penzumként hanem önkéntes és elmélyült lelkigyakorlat formájában) milliárdszor felemelőbb és hasznosabb mint félóra a szabadnép-hazugságból féle lélekmérgezésből:)

 2. öregkun szerint:

  Szép is lenne az elgondolás ha a keresztény életvitel, a 10 parancsolat, szabályok minden honfira vonatkozna. A vallás /mindegy iszlám, vagy katolikus ez utóbbi újabban zsidókeresztény/ a tömegek elbutítására, féken tartására szolgál, szolgált. Erre a francia gondolkodók elég régóta rájöttek. Nem véletlen a hosszú harc az ,állam és az egyház szétválasztása érdekében. Magánügynek, nem kéne közüggyé válni. Aki akar legyen templomjáró, aki meg nem akar hagyni kéne mint a Kádár rendszerben. A vallási iskolák népszerűek, miért is ? Ha a szülő nem akarja a gyerekét kezelhetetlen lények közé járatni inkább vallási iskolába íratja, az állami támogatások elosztása is változott. Volt erre igény ? Valamilyen szinten igen, de nem ennyire, hogy terelik a népet a templomokba furfangos módon.

 3. Tarna szerint:

  Nézzétek meg Egerben az érseki palota vakolatát, mert a látvány beszédes: ha ilyen a fenntartói igényességük is, akkor máris bajok vannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.