Baj van!

Napok óta nem volt tüzelője, elment fát lopni a 46 éves asszony – már gyanúsított

fato

Az erdő tulajdonosa visszakapta a fát, amit a 46 éves nő egyedül képes volt ellopni.

Mezőör ért tetten egy 46 éves nőt, aki fát lopott a leveleki akácerdőben kedd reggel.
A mezőőr vissza is tartotta az asszonyt, amíg ki nem jöttek a rendőrök. A rendőrök előállították a baktalórántházi őrsre, és lopás miatt gyanúsítottként hallgaták ki – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
A nő azt mondta, napok óta nem volt már tüzelője, ezért gondolta, hogy az erdőből hoz tűzifát.
Az erdő tulajdonosának visszaadták a kivágott fát.
(HVG)
Bal-Rad komm: Mit lehet ehhez hozzáfűzni? A munkáját végezte a mezőőr. A feladatát végezte a rendőrség! FATOLVAJT-TÜZELŐTOLVAJT FOGTAK!
Tolvajt fogtak!-és ez a lényeg! Előállították. Majd jól megbírságolják! Hiszen lopott! Tűzrevalót lopott a nyomorultja, mert nem volt neki, és fázott. A jelek szerint már szemete sem volt. Éghető legalábbis nem!
A bírságot maj kiszabják. A koperta csak harmadnap ér ugyanabba a faluban az öreg házhoz. A házhoz, amiből egy koporsóban megfagyott nő holttestét cipelik kifelé a temetkezési vállalat munkatársai. A nő testével. A rőzsehordó nőé, akit napokkal azelőtt sikerült tetten érni, jelentős kárt okozó tevékenysége közben.
Nem tudni, ki fogja majd eltemetni, senkije nem volt. Így élt, a fűtetlen szobában, ott a falu végén…
De miért nem volt neki tüzelője? NEM VÁSÁROLTA BE IDŐBEN? Nem volt rá pénze?
Akkor pedig fagyjon meg! Akkor pedig fagyjon meg?
Még jó, hogy tudjuk, hogy ez a szóban forgó kártékony némber a mai álláspontok és paragrafusok szerint bűnöző, a társadalom ellensége, az erdők kifosztója, a természet megkárosítója…

rhno

Vagy hároméves személyes élmény:
Ukrajnából importáltunk tűzifát. Egy nagyalföldi város egyik telephelyén megkezdődött a fölfűrészelése és értékesítése. Az én dolgom csak a beszerzés bonyolítása volt.
Egy napon megkért az értékesítéssel megbízott személy, hogy helyettesítsem.
Jött egy középkorú asszony.
Mennyi a fának mázsája?-kérdezte.
-Mondtam neki mennyi.
Vennék belőle kipróbálni!-mondta. (Bükkfa volt) EGY SZATYORNYIT!
Végülis megtudtam tőle, hogy főzni szeretne, csak nincs tüzelője.
Összedrótozgattunk vagy húsz kilónyit. SZÁZ FORINTJA VOLT!
EMBEREK! ITT VALAMI NAGYON-NAGY BAJ VAN!
(Amúgy: akkor a három kamionnyi fát-kb. 65 Tonnát szőrin-szálán “ellopta” valaki! De az már egy teljesen más történet!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Baj van! bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Nem ok.

  • Balázs szerint:

   Admin, itt azért van egy kis csúsztatás…
   Ha csak rőzsét gyüjt ez nem lenne hír, ott kezdődött a baj hogy kivágott egy fát!
   Ha neki lehetne, akkor mindenkinek lehetne és eltünnének az erdők.
   Abban igazad van, hogy régen tüzelő probléma nem volt.

   • id Kiss László szerint:

    Ma se lenne, ha a médiában kihirdetnék, hogy a gallyat kiszáradt fát ingyér összeszedhetik, sőt aki zsumbolyt kiírtja az erdőben még házhoz szállítva kap plusz tüzelőt!
    ÍGY VLT EZ RÉGEN IS, DE MIÓTA AZ UZSORA ÉS A SPEKULA AZ ÚR ÉS GYARMAT VAGYUNK SAJNOS

    VAN – MEGOLDÁS – SZABADULJ MEG TŐLE!
    HOGYAN? KÜLD A POKOLFENEKÉRE AZT AKINEK MIND EZT KÖSZÖNHETED!

    EZ ÍGY LENNE REÁLIS ÉS NORMÁLIS!
    Tisztelettel id. Kiss László

 2. Tarna szerint:

  Kormányzati intézkedések elmulasztása miatt hiánycikk lett és nem lehet hivatalosan tűzifát venni. Az erdők közben tele vannak lábonszáradt és kidőlt fákkal.
  A cigány fakereskedők ezért hülyére kereshetik magukat, mert nekik bezzeg van fájuk – igaz duplaáron adják. 10 mázsa 50 ezer forintba kerül!
  Bravó!

 3. Nagy szerint:

  Egy széteső társadal.om szimptómái. A cigány.ok szervezetten lopnak. Van figyelő, van kivágó és vannak a szállitók előfutóval.

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Na kérem igazán nem a rendőr, meg a mezőőr a legnagyobb szemét, hanem a az erdő tulajdonosa. Büszke lehet magára. Amúgy a mennyiséget nézve el sem éri azt az összeget, ami büntethető lenne.
  Azért arra kíváncsi lennék, ha a bátor mezőőrünk egy -két jól kigyúrt motoros fűrésszel rendelkező kan cigánnyal, vagy akár más nációjúval akadt volna össze, vajon a dolog akkor is így végződött volna.
  Hát ezért nem mindegy, hogy kik a kizsákmányolók. Mert a klasszikus magyar időkben a jobbágyok is a földesuruk földjéről hordták a rőzsét meg a tüzelni valót. De nem hiszem hogy ez bármikor is a rendszerváltás előtt bűncselekménynek számított. Még a földbirtokos is tudta, hogy a munkaerőnek is vannak minimális szükségletei, ha dolgoztatni akarja.
  Ahol én lakom rendszeresen évtizedek óta garmadával lopják a tűzifát. Még nem hallottam róla, hogy bárkit is perbe fogtak volna. Ez már undorító. Mindig a kicsit hurcolják meg. Ez a gyarmati sors, amikor idegenek uralkodnak az ország népén. Ez a nép még soha nem volt ilyen kifosztott állapotban.

  • Hun szerint:

   +1

  • Emeric szerint:

   +1. Nem szívesen mondom, de ez van.

  • Barnesz szerint:

   Hülyeség. Bármely erdő tulajdonos adna fát annak, aki a fagyhalál szélén van. Csakhogy az illegális fakitermelésért az erdőtulajdonost megbünteti a hatóság!

  • bizony szerint:

   Mind a három megéri a pénzét. Nekik majd a pokol tüze fog jutni. Az egyetemes emberi faj, az élethez való jog, az emberi méltóság árulói.
   Jó az admin kommentje!

 5. furnan szerint:

  Döbbenet és szégyen…. ez van ma Magyarhonban ? ?

  Mezőőr, rendőr ! Ti nem kerülhettek olyan helyzetbe, mint ez az ember ? ?

  Tulajdonos ! kisebb lenne az összeharácsolt erdőd, ha önként adományoztál volna fát
  a rászorulónak ? ?

 6. Kálmán Lőrinc szerint:

  A lehullott ág, kidől vékony fa, amit egy ilyen esetben egy személy el tud vinni magával, az még TISZTÍT is az erdőn. Bezzeg azok a fennebb már emlegetett pigmentáltan hiperorientált bandák, akik szervezetten, nagy mennyiségben, teherautó számra lopják a fát,a könnyebb “munkavégzés” érdekében derékmagasságban vágva, redszeresen megússzák, mert nem mernek fellépni velük szemben.

  • Öcsi szerint:

   Mert ha derékban vágják ki a fát csak rongálásnak számít a btk szerint !
   Ha tőben vágják ki a fát már lopásnak minősűl.
   Melyik országnak vannak ilyen idióta törvényei ?
   Jön a -10 -20 fok , vajon hányan fagynak meg most a napok alatt?
   30 évvel ezelőtt ilyesmi nem történhetett meg. Ez lenne a modern Magyarország ?

 7. petymeg szerint:

  Ki kell lőni a francba!A többit a vaddisznók lerendezik!

 8. petymeg szerint:

  Már a retkeket!

 9. V.kutya szerint:

  A hatalmi arrogancia azzal indokolja a hullajtott gallyak gyűjtését, hogy az erdőben, természetes úton elszáradt, korhadt, kidőlt fáknak, letört ágaknak ott helyben kell elkorhadniuk, hogy megmaradjon az erdők természetes ökoszisztémája! Vagyis, nem szabad úgymond tisztítani, a legkisebb gallyat is ott kell hagyni, érintetlenül, elkorhadni.
  Ez a hivatalos válasz.

  • petymeg szerint:

   Ez így igaz de csak természetvédelmi területe.
   Az erdőben lehet lehullot gallyat,kidőlt száraz fát/de csak azt/lehet gyűjteni csak a tulajdonos engedélyével!

  • Szélsőbal szerint:

   Egy védett terülten lehet. Egyébként tűzvédelmi szempontból jobb ha elviszik a száradó ágakat.
   Ilyen alapon vadászni se szabadna mert beleavatkoznak a természetes szelekció menetébe.

 10. Tarna szerint:

  Tapasztalatból mondom, hogy hazánkban az idén a lakosság tűzifa ellátása a GYALÁZATOS kategóriába tartozik: 1. hiánycikk, 2. megkárosítanak súllyal, mennyiséggel és minőséggel!
  Megjegyzem, hogy egyetlen korszerű faaprító és bálázó géppel egy egész járás lakosságát el tudnák látni tűzifával – ár-érték arányban a vásárlók megkárosítás nélkül! Csak 200 db. gép kellene csupán 2 milliárdocskából és máris az egész országban mindenkinek lenne egyenletesen hasogatott, pontosan kimért tüzelője.
  Miért nem oldják meg ezt a problémát?
  Szerintem egy stadion árából az egész országét meg lehetne.
  A hagyományos tüzelőanyag ellátását nem kellene tolvajokra, orgazdákra és maffiózókra bízni!

  • petymeg szerint:

   Semmit sem kellene azokra bízni de nem is kérdezik csak csinálják!
   Ezt például azért mert a kereslet-kinálat törvény alapján fel tudja verni az árat,holott semmi nem indokolja csupán a kapzsisága!

 11. János szerint:

  A lehullott gallyakat azért nem lehet összeszedni mert a vérfertőző viszonyból származó, idióta földesurak megzabálják azt is! Mert nekik az is köll! Hát látszik rajtuk, hogy majdnem éhen halnak, a büdös burzsujok alig vannak 220 kg fejenként! A földesúr feleségek meg alig 250 kg-osok! Ezt hoztad a fejünkre ezt a tetves cigány és zsidó bagázst te Antal József! Hogy minden utódod pusztuljon ki! A cigány egy kultúra nélküli, vagyis egy szemita faj. És a szemita a szemitának nem vájja ki a szemét! A nép már magában dúdolja, hogy “Így van ez, így van ez, így van ez jól! Fel a lámpavasra a mocskos burzsujt!” Kezdésnek az egyik visszaszerzett ágat a földesúr pofájába kell nyomni, úgy hogy a dagadt hasán kijöjjön! Majd a másikat a valagába, de úgy, hogy a nyakán lógjon ki a vége és így kell feltűzni a Fidesz székházra! Mellé ugyanígy a mezőőrt is! Ezek fideszesek rosszabbak, mint a rabló mongolok! Négymillió koldus országa lettünk, vagy talán már ötmillió koldus is van! Semmi nem elég ezeknek? A hülyék házában közben törvényeket hoznak, hogy csak a gyagyás németek által összebarmolt “kondenzációs” kazánokat szabad csak beépíteni! Nagy baj az agybaj vadliberális fideszdéeszesek! De ha lesz olimpia, akkor úgyis vége a magyar államiságnak, megtanulunk oláhul, vagy tótul és ennél akkor is jobb dolgunk lesz! Az oláhok pedig a magyar földesurakat mindenképpen kiviszik az erdőbe és agyonverik, mert így szokták! Mert megérdemlik!

 12. Nagy szerint:

  Nem attól szemita, h.ogy nincs kultúrája. A szemita, pl. arab népeknek nagy.on régi eredetű kultúrájuk van.
  Régi népeknek van kultúrájuk, mégsem szemita nép.

 13. Realista szerint:

  Majd lesz osztás választáskor. Akinek van pénze, aktivistája, önkormányzati beágyazottsága, osztani valója (tűzifa, tészta, élelmiszer csomag, vásárlási utalvány mosópor stb) az fog nyerni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.