Botladozók

Önmagukba botlottak

Ismerik azt a viccet, hogy a DK harcol a korrupció ellen?

Molnár Csaba DK-alelnök nemrég „az adóelkerülők és vagyoneltitkolók mekkájában”, a svájci Zugban forgatott. Kisfilmjében a korrupt fideszeseket üti – de valójában egy tőről metszett gyurcsányistát gyaláz.

Kezdődik a film, Molnár Csaba elmondja, hogy a celebek, ilyen-olyan multicégek és egyes korrupt politikusok ide szokták elrejteni a vagyonukat. Bemutatja a Rogán Antal jobbkezeként ismert Kertész Balázs zugi hajlékát – majd ráragasztja a postaládára, hogy „visszavesszük”. Elsétál a MET nevű gázkereskedés helyi központjáig, és ide is felnyálazza a visszavesszük-matricát. Végül megérkezik a Chamerstrasse 172. alatti irodaházhoz.

mocsa

És Molnár újra leleplez: idevalósi az a cég, amely Tarsoly Csaba budai villájának tulajdonosa volt – legalábbis papíron. Hát, igen: a Quaestor-vezért és több magyar milliárdost kiszolgáló United Trust Consulting (UTC) AG a magyar származású Valentik Csaba érdekeltsége. Valentik egy egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik. Nos, a Valentik-birodalomba az UTC mellett más leágazások is tartoznak, például a Geneva Group International (GGI) – melynek most szerelt le az üzletfejlesztési igazgatója. Az általunk 2007-ben a legvadabb gyurcsányisták közé sorolt Tunyogi László hat év szorgos svájci munka után hagyta ott a GGI csúcsvezetői karát.
Molnár Csaba tehát fideszeseket keresett Zugban, de – tudtán és akaratán kívül – belebotlott egy bűntársába. Aki a Fidesz 2010-es országlása óta egy vagyon- és adóoptimalizálásra szakosodott svájci vállalatcsoport felfuttatásával múlatta az időt. Ezt megelőzően, mint a Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke, részt vett több Gyurcsány-projekt (például a hamvába holt kormányzatinegyed-építés) monitoringbizottságának munkájában. Még korábban a Gyurcsány-féle Altus fennhatósága alatt működő Perfekt-Audit Rt. igazgatósági tagja, illetőleg a Perfekt Rt. volt üzletág-igazgatója volt, no meg a Horn-kormány Miniszterelnöki Hivatalának főalakja. Az ántivilágban pedig az MSZMP KB munkatársa.
Szóval, ha a DK legközelebb Svájcban forgat, javasoljuk szakértőnek Tunyogi Lászlót!

A Fidesz Marcsikáig ment, hogy üssön az ellenzéken – de önmagába botlott

maka

A kormánypártok a Jobbik és a baloldal (volt) szponzoraként beszélnek a Bróker Marcsikával „összekent” Épkar Zrt.-ről. Pedig a cég mára betagozódott Tiborcz István és Mészáros Lőrinc holdudvarába.
Tegnap azzal kacagtattuk meg olvasóinkat, hogy kielemeztük a DK-s Molnár Csaba kisfilmjét, melyben a Fidesz offshore-lovagjait leplezte le, ám végül – tudtán és akaratán kívül – egy tőről metszett gyurcsányista pénzzsonglőrbe botlott. Írásunknak azt a címet adtuk, hogy „Gyurcsányék Svájcba mentek leleplezni a Fideszt – de önmagukba botlottak”.
Még el sem telt 24 óra, de újra klaviatúrát kellett ragadnunk, hiszen most a kormánymédia követte el azt a hibát, hogy elfelejtett körbenézni a Fidesz-felvilágban, mielőtt összeboronálta Bróker Marcsikával a Jobbikot meg a baloldalt. A TV2–Origo–888.hu-buzgalomnak persze előzménye is volt, úgyhogy pillantsunk röviden a múltba:
– Először 2015 áprilisában a PestiSrácok.hu közölte, hogy immár jobbikos brókerbotrányként is emlegetik az egyre nagyobb port kavaró karcagi Kun-Mediátor-ügyet, amely pilótajátékban jelentős, mintegy húszmilliárd forintot is elsikkaszthatott a cég vezetője, Dobrai Sándorné, „leánykori” nevén: Bróker Marcsika. Az asszony – írta a portál – közeli hölgyismerőse volt az Épkar Zrt.-t birtokló Szeivolt Istvánnak, akit 2010-ig a baloldal, később a Jobbik „szekértolójaként” ismertek.
– Amikor a rendőrség 2016 decemberében lekapcsolta Marcsika nagyasszonyt, a Fidesz sajtótájékoztatót hívott össze, hogy közölje: Vona Gábornak, Gyurcsány Ferencnek és a teljes baloldalnak tisztáznia kell, milyen viszonyban álltak Bróker Marcsival és üzleti kapcsolatrendszerével.
– Erre a Fidesz-akcióra reagálva az Épkar Zrt. – ügyvédje útján – arról tájékoztatta a sajtót, hogy a fent idézett (és a kormánypárti kommunikátorok által is citált) PestiSrácok.hu-cikk miatt indított személyiségi jogi pert az internetes újság elbukta, és a kiadónak egymillió forintos sérelemdíjat kellett fizetnie az épület-karbantartással foglalkozó társaság részére.
– A kormányközeli sajtóagytröszt ennek ellenére azzal kezdte a 2017-es esztendőt, hogy a TV2-ben, az Origón és a 888.hu-n keresztül újra a világ tudomására hozta: Bróker Marcsinak – aki „rendszeresen csókolózott nyilvánosan” az Épkar Szeivolt Istvánjával – gyönyörű kapcsolata volt a Jobbikkal és a szocikkal.
És akkor nézzük a valóságot! Szeivolt Istvánból kettő is van: apja és fia. Az 1953-as születésű Bróker Marcsikához az idősebbiknek lehetett köze, nem az ifjabbiknak, aki 43 éves, és aki 2003 óta irányítja az Épkart (bár tulajdonosként az „öreg” is maradt a cégnél). Az Origo egyik – feltűnően jól értesült – kommentelője még tavaly azt írta az ifjabbik Szeivoltról: ő és felesége (Titanilla) „meghívott vendégként ott volt Orbán Ráhel esküvőjén, mind a templomin, mind a fogadáson.”
Ami biztos: amíg Tiborcz István Facebook-ismerősei a kívülállók számára is láthatóak voltak, addig Szeivolt Titanilla ott szerepelt a kormányfő vejének „baráti csapatában”. Az viszont bárki által ellenőrizhető tény, hogy az Épkar manapság már társtulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe „sodródott” Magyar Építők Zrt.-nek. Sőt, ifjabbik Szeivolt István igazgatósági tag is lett ebben a Fidesz-közeli nagyvállalatban.
Ezúton jeleznénk tehát a Fidesz beszélő fejeinek, hogy a Marcsikával „összekent” Épkar további ekézése határozottan ellenjavallt számukra, ugyanis ezzel nem az ellenzéket, hanem a kormányzat mögötti új, Mészáros–Tiborcz-féle burzsoáziát bántják.
(valasz)
Bal-Rad komm: Akár polgári, akár Új Nemmzetthy maffiáink indulnak sikkasztót keresni, bármerre is mennek-SAJÁT FAJTABÉLIBE BOTLANAK!
Nincs ezzel baj! Teregessék csak a szennyest! Gyorsabban rácsok mögé lehet majd őket vágni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Botladozók bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Hát ez a kérdés nem egyszerű!Az egész harácsoló osztály miatt mindenki mindenkivel kapcsaolatba van!Igaz ha baj van tagadják és egy-egy áldozat van pl.Marcsika.

  • Emeric szerint:

   Eddig is ez volt, és ezután is ez lesz, ha nem kergetjük el őket.

   Tudod h. Hova 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.