Ha a bótot nem a Tonyó szervezi…

Magyar útlevelekkel üzletelt a bűnbanda

maut

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy kilencfős – hamis magyar útlevelek kiállíttatásával foglalkozó – bűnszervezet ellen – közölte a vádhatóság.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a bűnözői csoport korábban honosítási eljárás során magyar állampolgárságot szerzett személyek okmányait, adatait használta. Azokat tőlük megvásárolták, illetve – más, illegális módon – megszerezték, meghamisították.
A vád szerint az elkövetők ezen okmányokkal igényeltek magyar útleveleket külföldiek részére kormányhivatalokban. A tisztviselők közreműködésével a külföldi állampolgárok más személyek adataival, de saját arcképükkel és ujjlenyomatukkal szereztek valótlan tartalmú útleveleket.
A tájékoztató arra is kitért, hogy a bűnszervezet tagjai a feladatokat felosztották egymás között: voltak, akik az okmányok beszerzésében, külföldiek beszervezésében és szállításában működtek közre. A bűnözői csoport közvetítő tagjai a megvesztegetett kormánytisztviselőkkel tartották a kapcsolatot – részletezte az ügyészség.
A bűnszervezet tagjai tavaly januárban és februárban 49 külföldi részére készíttettek magyar útlevelet Pécsett; a közreműködésért a kormányhivatalnok személyenként 80 eurót kapott.
A külföldiek 10-12 ezer eurót fizettek egy-egy valótlan útlevélért. A nyomozás során mintegy 96 ezer eurót, 16 millió forintot, illetve nagy értékű gépjárműveket foglaltak le.
A csoportot az ügyészség mintegy száz rendbeli bűncselekménnyel vádolja. Ezek közül a legsúlyosabb kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, mivel azonban azokat bűnszervezetben követték el, a büntetés felső határa 24 év – közölték.
(MTI)
Bal-Rad komm: Elirigyelték a Ragály Tonyó-Habonyárpi bizniszt. És nekifogtak kicsiben a nagy kereslet kielégítéséhez. Fapados ajánlattal. Ők akciósan csinálták. 10-12 ezer euroért.
De lebukott a konkurencia!
KAPHATNAK érte 24 évet. 49 útlevélért.
-Mennyit is csinált a Ragály-féle banda?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ha a bótot nem a Tonyó szervezi… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Azorka1861 szerint:

    A döbrögi (extra kis betüvel) rezsim – köztük antilop is (meg hazudik) –
    uj èrtèkes szaudi befektetöt nyert meg a magyar gazdasàg fellenditèsè-
    re (àllamositàs utàn megint privatizacio!). AKft. nevèt sajnos tèvesen irtàk.
    http://orientalista.hu/blog-post/ultravicces-nevvel-indit-ceget-magyarorszagon-a-dusgazdag-arab-csalad/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.