Szíria

Numan Kurtulmus az ankarai maffia miniszterelnök-helyettese tegnap arról értekezett Ankarában, hogy “bizony Törökország eddigi Szíria-politikája nem volt minden hibáktól mentes.”

“Ezeket a feltárt hibákat ki kell küszöbölnünk és meg kell szüntetnünk. Nem arról van szó, hogy ezentúl Asszad pártját fogjuk, de úgy gondoljuk, hogy a választás jogát Szíria népére kell a továbbiakban bízni”-mondta a török potentát. (Ezzel viszont be és elismerve azt, hogy eddig bozony-bár EDDIG IS EZT ÁLLÍTOTTÁK!-HAZUDTAK! Ők is, a Nyugat is!)
Tegnap öngyilkos vezette autóbomba robbant a Latakia tartományban fekvő Jableh településen. A városka néhány kilométerre délnyugatra található a Hmeymim-légibázistól.

dzse

A robbantásban eddig legkevesebb 14 helyi civil halt bele. Sok sérült állapota válságos.
A dél-damaszkuszi Yarmouk-menekütttábor egyik ellenőrzőpontjánál is robbantás volt. Itt elismerten an-Nuszra eredetű az akció. A dolog érdekessége az, hogy egy furcsa hallgatólagos “megállapodás” alapján a táborban tanyázik mindenféle martalócbanda. A robbantás éppen egy ISIS-blokkposztnál történt. Ebbe nyolc kalifátusista pusztult bele.

yar

Idlib tartományban tovább szedi áldozatait a zsiványvezérek között lappangó járvány. Tegnap a Jund Al-Aksza prbékvezére Abu Nabil esett áldozatául a ragálynak. Tucatnyi közpribékkel egyetemben. Valami útszéli bomba… Ezzel aztán hóhért akasztottak, mert a derék Abu robbantási szagértője volt a dicstelen hordának.
Elmondható egyébként, hogy többnyire tart a tűzszünet Szíriában. Legalábbis azokban a térségekben, ahol nincsenek kilövésre engedélyezett pribékhordák. (Nem sok ilyen hely van!)
Deir ez-Zornál például a repülőtér környékén jelentések szerint “lépni alig lehet a rengeteg kalifátusista latortetemtől”! Az ISIS pribékek nagyon szeretnének behatolni a repülőtérre, de páncélozott járműveik, nehézfegyverzetük már elfogyott.
Obamaki ármádiájának légiereje a távozó világfölforgató színpadról lelépése alkalmából szeretne valami emlékezeteset. Támadják a kalifátusistákat Raqqa környékén, de aligha tudják átadni Obamakinak a város kulcsait búcsúajándékképpen. Két hét alatt erre semmi esély nem látszik.
Az NBC News pedig arról számolt be, hogy az ankarai maffia elutasította az USA légi segítség-felajánlását. Kardigan szultán jobban bízik az orosz légierőben, mint a SZÖVETSÉGESÉBEN!
A kalifátusisták Kelet-Aleppo “Kuweires” katonai repülőtere ellen indítottak offenzíva félét. Két támadási kísérletük vallott ezidáig kudarcot. Megfigyelők szerint ezzel az akcióval akarják eltéríteni a szír kormányhadsereg Deir Hafer, a környék utolsó latortanyája elleni offenzíváját.
A Palmüra-katlanban már az ősi romvárostól keletre is kozmál az ISIS.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. lala szerint:

    Hol vagytok Putyin politikaja ellen begeto birkak? Most ISIS ,vagy a sziriai hadsereg boreben lennetek, ha valasztani kellene?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.