“Új feladat”

Az orosz államfő utasítására az orosz Honvédelmi Minisztérium megkezdte a szíriai orosz katonai kontingens csökkentését – jelentette be ma délelőtt Moszkvában Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.

Elsőként az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó cirkáló vezette hajókötelék hagyja el eddigi szolgálati helyét. “Új feladatot kapott.”
Geraszimov emlékeztetett rá, hogy december 30. óta Szíria egész területén fegyverszünet van érvényben, amely azonban nem vonatkozik a kalifátusistákra és az an-Nuszra bandára.

minsz4

Az orosz HM pedig tegnap elrendelte a Hmeymim légibázison települt “Sz400”-as rakétakomplexum teljes harckészültségi fokozatát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Új feladat” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  A kivonásból nekem az jön le, hogy az oroszok nem törekednek a győzelemre, hanem inkább az elhúzódó háborúban és Szíria jelenlegi felosztásának tolerálásában érdekeltek. Vélhetően ilyesmi kompromisszumra juthattak a törökökkel is.

  • furnan szerint:

   Valami azért nem kerek, ha igaz a hír utolsó mondata, mely az Sz-400 rendszer teljes harckészültségbe helyezéséről szól…..
   Az ISIS-nek ugyanis nincs légiereje….

   • Gonda István szerint:

    Lehet, hogy Izraelnek szól? Bár eddig az oroszok tűrték az izraeli légicsapásokat Szíriában.

   • majoros szerint:

    Viszont már van Izraelnek F-35 gépe, másnak meg nincs lopakodója !

    • TERMIN8ATOR szerint:

     Viszont egy ilyen lopakodót sikerült LELŐNIÜK a volt JUGOSZÁV HADSEREGNEK, amit sikeresen el is szálitottak Oroszországba, anno a Jugoszláv háboru idején, akkoriban elégé kezdezleges volt a Jugó légvédelem . Azótától bizonyára megtalálhatták az F-35-ös gyenge és sebezhető pontját, talán az S-400 -al, ésbiztonságos távolságból tudnák likvidálni nemcsak a már levegőben lévőt, de azokat is amelyek a repülőtéren vannak t. majoros

     • majoros szerint:

      Nem ilyen lőtt le, hanem az első típust amit azóta selejteztek !!
      Na, abból is egyet ! Állítólag B-2 bombázót is eltaláltak de erre nincs bizonyíték ! ( viszont az állítólagos lelövés utáni napon kivonták őket Jugoszláviai bevetésekről !
      A kiszivárgott adatok szerint még az Sz-400 is csak kb. 50 km távolságból tudja észlelni.

 2. Muzzy mx szerint:

  Egyszer mar vissza vontak par repulöt oszt jonapot meg többen lettek!

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát igen, t.majoros azok a legelső generációs lopakodók voltak nem voltak “tökéletesek” nek mondhatók. De már akkor is azt rikácsolták SAMU BÁCSIÉK, hogy “lelőhetetlenek”. Úgyhogy álapodjunk meg abban,hogy NINCS TÖKÉLETES és NINCS ELPUSZTITHATATLAN, sem az egyik, sem a másik oldalon. Mindennek meg van az előnye,erős oldala és meg van a gyenge oldala, hátránya, úgyan úgy mint a fénynek megvan az árnyoldala.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.