Kövér Ökör: állam és egyház együttműködve a döbrögizmusért!

Egy modern demokráciában az állam és az egyház természetesen elválasztva, de mégiscsak együttműködve létezik egymás mellett – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának a reformáció 500. évfordulójára meghirdetett emlékév megnyitása alkalmából adott interjúban.

“Nem gondoljuk, hogy az embereket a hitüktől (…), a vallás által meghatározott, a kereszténység által meghatározott gyökereiktől el lehetne választani. Pontosabban el lehet (…), de ennek olyan súlyos következményei vannak, illetve lesznek, amelyekre nagyon nehéz szavakat találni”- fogalmazott az Országgyűlés elnöke, aki szerint hit, kultúra, gyökerek és hagyományápolás nélkül a társadalom szétesik, a közösségnek nincs jövője.

kje

A politikának egy téves felfogása uralkodott 1990 óta eltelt negyedszázadban, Nyugat-Európában pedig még régebben uralkodik, és ott a következményei is súlyosabbak, mint a volt szocialista táborban – mondta. Utóbbi országokban ugyanis – hangsúlyozta – “az ateista, kommunista elnyomás (…) egyfajta immunreakciót indított be”, és – szándéka ellenére – konzerválta a hagyományokat, gyökereket, közösségeket. Ezek pedig most szerinte reményt adhatnak arra, hogy Közép- és Kelet-Európán keresztül a kontinens egésze visszataláljon régi önmagához.
Kövér László az állam kötelességének nevezte, hogy ápolja azokat a kulturális alapokat, amelyeken létrejött a magyar nemzetet is magában foglaló civilizáció.
Az Országgyűlés elnöke péntek este nyitotta meg Budapesten a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévet.
Ezzel kapcsolatban a rádióinterjúban hangsúlyozta: a reformáció elmúlt 500 éve olyan mértékben gyarapította a magyar kultúrát, ami mellett “nem lehet csak úgy, egy vállrándítással elmenni”.
Megjegyezte, a XVI. században, a magyar történelem egyik legválságosabb időszakában, az ország szétesésekor a reformáció tartotta meg a nemzetet.
“A modern értelemben vett nemzetnek a születési alkalma is volt az, amikor egy időben a magyar népesség körülbelül 90 százaléka áttért az új hitre”- mondta Kövér László.
(atv)
Bal-Rad komm: “…a volt szocialista táborban – mondta. Utóbbi országokban ugyanis – hangsúlyozta – “az ateista, kommunista elnyomás (…) egyfajta immunreakciót indított be”, és – szándéka ellenére – konzerválta a hagyományokat, gyökereket, közösségeket…”
-E sorok beszerkesztőjénél Kövér Ökör fiatalabb! Igazolhatóan. Fentebb idézett kijelentése szerint pedig BIZONYÍTOTTAN SOKKAL HÜLYÉBB IS!
Úgy tűnik, hogy EZEKNEK teljesen mindegy hogy mit mondanak!-csak beszélhessenek!
Idézet a Magyar Népköztársaság Alkotmányából:
“54. §
…(1) A Magyar Népköztársaság biztosítja a polgárok lelkiismereti szabadságát és a vallás szabad gyakorlásának jogát.
(2) A lelkiismereti szabadság biztosítása érdekében a Magyar Népköztársaság az egyházat különválasztja az államtól…”
Igen! Ez volt “az a hírhedett sztálini álkotmány”!
A létezett szocializmusban az állam és az egyház SZIGORÚAN el voltak választva! Az állam tette a maga dolgát, és tették az egyházak is! Ha Kövér Ökör szerint az egyház rendszerellenes áskálódásának tilalma “kommunista elmyomás” volt!-akkor igaza van! Vélhetőleg eme “elnyomás” miatt nem intéztek az egyházfik a szertartásaikon politikai szónoklatokat a hívekhez! Mint mondjuk mostanság!
DE VOLTAK HÍVEK! AZ ISTENTISZTELETEKEN IS! (Ma viszont…)
A hívek NEM AZ IMMUNRENDSZERÜKET erősítgették ezeken az összejöveteleken!
Az ország pedig épült, szépült!-és a hagyományok is ápolódtak. Amihez az egyházaknak ha volt is valami közük, az bizony elhanyagolható volt.
NEM ÚGY, MINT AZ UTÓBBI HAT ESZTENDŐBEN!
Ha egy kicsit “átköltjük” Kövér Ökör szavait, miszerint: “…A modern értelemben vett nemzetnek a születési alkalma is volt az, amikor egy időben a magyar népesség körülbelül 90 százaléka áttért az új hitre…”
-Valahogy így: “…”A modern értelemben vett nemzetnek a születési alkalma is volt az, amikor hat évvel ezelőtt a magyar népesség körülbelül 30 százaléka ránk szavazott, és mi megkezdtük áttérítésüket az új hitre…”-máris kijön a kövéri mondadó lényege. Az új vallás! A döbrögizmus ERŐSZAKOS TERJESZTÉSE!
NEM FOG SIKERÜLNI!
Egy újabb “átirat” szerint “…a magyar történelem eme legválságosabb időszakában…” a nemzet talán végre fölismeri a végveszélyt, amit az Új Vallások-liberalizmus és döbrögizmus-rá jelentenek!

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kövér Ökör: állam és egyház együttműködve a döbrögizmusért! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  El is képzelem ahogy az összmagyarság szent háborúra kél az elnyomók ellen, biztosítja határait, majd jön a ludasmatyi-módszer.

 2. Smith szerint:

  “Egy modern demokráciában az állam és az egyház természetesen elválasztva, de mégiscsak együttműködve létezik egymás mellett – mondta Kövér László…”
  Aha, és mikor fog az állam együttműködést kötni a polgárokkal?

  “…aki szerint hit, kultúra, gyökerek és hagyományápolás nélkül a társadalom szétesik, a közösségnek nincs jövője.”
  A társadalom azért ennyire széttöredezett, mert van a 3,2 millió fideszes “új egység” és a kitagadott 5,2 millió liberálisok, sorosisták, nácifasiszták, büdöskomcsik, stb.

 3. Azorka1861 szerint:

  Jè, Alekszandr Vasziljevics Alekszandrov vezènyel.
  A “Szent hàboru” mellett ö – a volt szovjet=mostani orosz
  himnusz zeneszerzöje.

 4. Szaszi szerint:

  Így meg főleg hogy szabadulunk meg Orbántól,ha még az Orosz egyház is símogatja a buksiját?
  Nincs itt egy kis ellentmondás?
  http://24.hu/belfold/2017/01/08/nem-csak-putyin-az-orosz-patriarka-is-budapestre-jon/

  • Smith szerint:

   Orbántól csak akkor fogunk megszabadulni, ha Izraelben kegyvesztetté válik, vagy a magyarok észreveszik, hogy egy hamis próféta hülyíti őket. A pokolba vezető út csupa jó szándékkal van kikövezve. Nem? De. Kár, hogy a 3,2 millió “új egység” a szabadság helyett (Isten minden embert szabadnak és függetlennek teremtett), a rabszolgaságot választották.

 5. szemcsi szerint:

  Mindenféle berendezkedésű államhatalom létezik.
  De mind e közül a LEGALJA, a vallási alapon szerveződött.
  És ebből a szempontból lényegtelen, hogy az éppen milyen vallás.

 6. Szaszi szerint:

  Remélem összeborul ittjártakor Kirill,a történelmi Hit gyülekezettel,és Erdős rabbival.
  Aztán el mehet ő is a ….ba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.