És A Nagy Biznisz tovább dübörög…

Az idén tényleg kivégezhetik a letelepedési államkötvényt

lete

A következő hetekben eldőlhet a letelepedési kötvények sorsa. A Magyar Idők hétfői számában ír arról, hogy a pénzügyi konstrukcióról a Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban közölt részleteket egy ellenzéki parlamenti kérdésre válaszolva.

Mint a lapban olvasható, Lázár János a Szabó Tímea független képviselőnek, a PM politikusának írásbeli kérdésére válaszolva rögzítette: tavaly többször is felminősítették Magyarországot az ezzel foglalkozó nemzetközi szervezetek, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy a kormány áttekintse az állampapírpiac egészét.
Az erről készült jelentés 2017 elején kerül a kabinet napirendjére, az esetleges változtatásokról az összegzés alapján születik döntés – húzta alá a tárcavezető. Hozzátette: a kormány korábban megállapította, hogy a gazdasági környezet kedvező változása nyomán mód nyílt a letelepedési kötvények kivezetésére.
A Magyar Idők kitér arra, hogy a letelepedési kötvények ügyét az ellenzék hónapok óta az egyik legfontosabb kérdésként kezeli, a Jobbik az október 2-i kvótareferendum után egyebek mellett a letelepedési kötvények kivezetéséhez kötötte az alaptörvény módosításához szükséges szavazatainak biztosítását. Az ellenzéki párt javaslatát az Országgyűlés nem tűzte napirendjére. A szocialisták korábban szintén javaslatot tettek a kötvények megszüntetésére.
A cikk felidézi: a nemzetgazdasági tárca egy tavaly közzétett összegzésben arra mutatott rá, hogy a letelepedési államkötvények olyan időszakban segítették Magyarországot, amikor a piacról nem, vagy csak nagyon drágán tudott volna jelentősebb mennyiségben devizaforrást bevonni. A témával kapcsolatban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a minap arról beszélt, hogy márciusig még a piacon lehet a letelepedési kötvény, az első negyedév után a konstrukció a jelenlegi formában kikerül a rendszerből. Mindezzel együtt az idei költségvetés még számol valamennyi bevétellel a kötvényekből.
)portfolio)
Bal-Rad komm: A “letelepedési kötvény” néven elhíresült migráncsbetelepítési biznisz esetleges kivezetésének valószínűleg igen kevés köze van Döbrögisztán felminősítéséhez. Bár amióta az állampapírpiaci hozamok leestek, látványosabbá vált, hogy ez a korrupció-konstrukció mennyire drága mulatság az államnak – azaz NEKÜNK!
A “kötvényprogram” lefújását régóta lebegteti a qrmány (azóta szépen emelkedik is a forgalom, egyre nagyobb bevételt hozva a forgalmazóknak, tovább növelve az állami veszteséget), de a sorsa a mai napig bizonytalan. Korábban elhangzott a konstrukció átalakítása, de a 2016 végi teljes lefújás is, ám egyelőre semmi sem történt az ügyben.
Egyhamar nem is fog történni! Időről-időre-ha már nagyon firtatja valaki a dolgot-majd Rókamosolyú Lézerjani előáll a szokásos dumával, hogy a qrmány “áttekintette” az ügyet! (DE MÉG PÁR MILLIÁRDOT BE KÉNE GYŰJTENI!)
Talán ennek az esztendőnek a végére majd véget vetnek a biznisznek! Jövőre aztán a kampányban majd előveszik: EZT IS MEGCSINÁLTUK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.