Jééé! Észrevették!

Der Spiegel: Orbán Viktor korrupt, oligarchikus rendszert épít Magyarországon

tatab

A Der Spiegel német hetilap a magyar belpolitikai helyzetről, a Süddeutsche Zeitung müncheni napilap a magyar sajtó helyzetéről írt hétfőn.

Orbán Viktor hatalma biztosítása érdekében korrupt oligarchikus rendszert épít Magyarországon, melynek a barátok és családtagok is részét képezik– írta a Der Spiegel, Függőségek hálója című cikkében.
A hetilap megemlékezik az 1812 lakosú Felcsútról is, ahol a miniszterelnök házától 50 méterre 3800 ember befogadására képes stadion áll, valamint a kisvasútról, mely részben uniós pénzből épült, és amin naponta százaknak kellene utazniuk, hogy megtérüljön a beruházás, de többnyire kong az ürességtől.
Ennek a békés idillnek az ura Mészáros Lőrinc– írja a lap, kitérve arra, hogy a felcsúti polgármester az ország húsz leggazdagabb emberének egyike, hat éve viszont még gázszerelő volt, mígnem iskoláskori barátja Budapesten miniszterelnök nem lett. Azóta cége épített stadiont, vasutat, és Mészáros egy sor cégben érdekelt.
Felcsúton Orbán gyerekkori álmai tűnnek megvalósulni, az látható kicsiben, ahogy Orbán Viktor az országot is kormányozza; hét év alatt szigorúan a maga képére formálta az államapparátust– teszik hozzá.
A lap szerint a miniszterelnök saját embereit ültette az apparátus, a biztonsági erők, az állami média és vállalatok és a bíróságok kulcspozícióiba, sok esetben meghosszabbítva megbízatásukat, hogy így biztosítsa a Fidesz uralmát.
A fékek és ellensúlyok, melyek a hatalmon lévők önkényét hivatottak korlátozni, zavarják Orbán egóját – írja a Der Spiegel.
A lap szerint a gazdasági szféra sem menekülhet a kormány beavatkozása elől; fontos, hogy a szereplők függő helyzetben legyenek, ezért Orbán olyan oligarchákat támogat, akik az ő hívei.
A miniszterelnök rendszeresen biztosít állami hiteleket és közbeszerzési megbízásokat pártja követőinek. Ő dönti el, hogy ki gazdagszik meg Magyarországon – állapítja meg a Der Spiegel.
Alig telik el úgy hét, hogy ne röppenne fel újabb korrupciós ügy – teszi hozzá a lap.
A müncheni Süddeutsche Zeitung (SZ) arról ír, hogy egyre több magyar sajtóorgánum kerül a miniszterelnök bizalmasainak ellenőrzése alá. Az SZ kitér a korábban a Népszabadságot és több megyei lapot is kiadó Mediaworks eladására. Említést tesz arról, hogy Andy Vajna filmproducer “államközeli” bankok segítségével megvette a Tv2 csatornát, politikai nyomás alá került az Origo honlap, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója pedig megvásárolta a Figyelő című hetilapot.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Germánia sajtója kezdi felfedezni a gyarmat NYUGTALANÍTÓ állapotait! Ahol önálló elképzelésű vajdaság rendezkedik be éppen. Pontosan Germánia és az EU heves és készséges asszisztálása mellett.
Jééé! Hat esztendő elteltével föltűnt valami!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jééé! Észrevették! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. fatum szerint:

  Mennyivel jobban tetszene ezeknek a fleto álma 20 millió migráns.

 2. Wekerle szerint:

  Nananana! A német sajtó jobban tenné ha a saját háza táján söprögetne mert már senki nem veszi komolyan őket. Az Ukrajna krízis kirobbanása óta milliószámra veszítik el az olvasókat és a túlélésért kűzdenek. A Spiegel 750 dolgozót most bocsájtott el amire még nem volt példa. Csak a Bild ( mellesleg, a CIA hozta létre annak idején) példányszáma 1,5 millóval esett vissza, 4,1-ről. Az SZ-ről meg ne is beszéljünk. A főszerkesztő Heribert Prantl a legundorítóbb agitátor akinek már országos híre van. A német sajtó már nagyon régen, nem csak az újságírástól de még a civilizációtól is elbúcsúzott. Mára csak udvari firkászok lettek akik Európa, a magasan legkorruptabb kormányát szolgálják. És ha a nyelvük éppen nem ennek a Kazár kurvának a seggében van akkor gyerünk nekiesünk vagy Orbánnak, vagy Putyinnak, vagy Trumpnak. De pl. arról, hogy az ország haldoklik, arról szó sincs. Az adósság hivatalosan 2,1 billió EUR, a valóságban 6,3 billió EUR. Higgye el, amit ezek a tetűk leírnak, annak pont az ellenkezője az igaz.

 3. Fagebu szerint:

  Igazuk van!
  Csak nincs közük hozzá.
  Ez a mi ügyünk, csak lusták vagyunk változtatni rajta.

 4. Tovaris szerint:

  Nem rejtegetve AZ ÖSSZES KAPITALISTA BERENDEZKEDÉSŰ országban szintén meglévő korrupciót (így a Der Spiegel országát, Németországot sem) – minden kapitalista rendszer eleve a korrupcióra épül.
  A szocializmus korrupciója – mert sajnos volt ilyen is – azonban a társadalmi kontroll miatt csupán töredéke volt annak, ami ma Magyarországon tapasztalható.

 5. Nagy szerint:

  Az ang.ol közrendőr még s.osem v.olt k.orrupt, az amerikai sem. A közhivatalnok.ok sem. Mig nálunk szinte mind az. A p.olitikai k.orrupció már a Rómaiaknál is megv.olt. Pedig az nem volt kapitalista.

 6. Daca szerint:

  A korrupció mindaddig létezni fog amíg a zsidó-kereszténység. Géza fejedelem árulása ezt hozta a HUN-oknak. A világ legmocskosabb hierarchikus berendezkedésű államait, római joggal. !!!
  Amíg a Tóra létezik, addig korrupció is lesz… !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.