Szíria

A 11 nap múlva a Fehér Házból kiköltöző Obamaki akkortól hivatalát vesztő hadügyére is elénekelte tegnap hattyúdalát.

Ashton Carterről van szó. Szerinte Oroszország szíriai katonai szerepvállalása az ISIS ellen “nulla” eredményt hozott, és csak a polgárháború elmélyülését eredményezte. A rémkalifátus szíriai veszteségei-ugyancsak Carter szerint-kizárólag az USA érdeme. (Azt nem tette hozzá, hogy megszületése is!)
A Francia Nemzetgyűlés tagjait, és újságírókat fogadott tegnap Damaszkuszban Asszad szír államfő.

szeln

A beszélgetés során a szír elnök az aleppoi csatáról a következőket mondta:
“Ez kritikus pillanat a háborúban, és a győzelem útjára léptünk. De nem ezt tekintjük győzelemnek. A győzelem az lesz, ha minden terroristával leszámoltunk!”
Beszédében hangsúlyozta, hogy “természetesen nekünk, szíriaiaknak nagyon fáj látni országunk egy részének pusztulását, a vérfürdőt, de én még soha nem hallottam, hogy bármelyik háború jó lett volna. Minden háború rossz”
Asszad elnök kihangsúlyozta Oroszország szerepének döntő fontosságát a háború menetében beállt sikeres fordulatban. “”Oroszország hatékony gazdasági, diplomáciai és katonai segítségnyújtása nélkül ma nem beszélhetnén a győzelemnek még az esélyéről sem”-mondta a szír elnök.
A Thierry Mariani képviselő vezette francia delegáció ma Aleppoba látogat.
Aleppotól északkeletre tegnap az orosz légierő TOMPÍTOTTA a rémkalifátus nyomását a “török-szabad szírek” erőire, akik nem igen birnak az ISIS-sel.
Kelet-Homsz tartományban a kalifátusisták menekülésük közben már a “felperzselt föld” taktikáját alkalmazzák. A Twitterre föltöltött “reklámvideojukban” a “Hayan” gázkitermelő és feldolgozó komplexum elpusztítását mutatják be.

A Barada-völgyben lévő damaszkuszi vízbázis megkaparintásáért tornászik a szír kormányhadsereg, de igencsak nehéza feladat. Ha nem akarnak hónapokig tartó helyreállítási munkálatokat, kímélniük kell a vízmű területére bezsúfolódott martalócokat is.

wb

Deir ez-Zor tartományban-VALAHOL-a rémkalifátus ÓVODÁBAN rendezett kivégzéseket. A hóhérok öt év alatti gyerekek. Ezekről az “eseményekről” is készített a bűnbanda “reklámfotókat” és “reklámvideot”!

hcs

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. stefi szerint:

    Ezeket a veszett állatokat ki kell irtani. Ezek nem emberek. Sajnos ezekből a gyermekekből is minden emberi vonás elvész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.