Donbassz

A Donyecktől délre eső területeken már tegnap kora hajnaltól élénk frontélet zajlik.

Tegnap délelőtt Bezimennoje faluban egy 11 éves lány súlyosan megsebesült egy latorgránát repeszétől. A falu a novoazovszki járásban van.
Gorlovkának és Zajcevonak nagyon kijutott a latortüzérség buzgalmából. A tegnap este nyolc óra tájban kezdődött ostrom nyomán Zajcevoban négy, Gorlovkában hat család otthona vált romhalmazzá. De amíg “máskor” reggeltájt abbahogyta a tüzérségi ostromot az ordashad, ma ez nem következett be. Folyamatosan ágyúznak, amit kiterjesztettek Donyeck északi területeire is.
Jaszinovataja és Makejevka, valamint Krutaja Balka és Alekszandrovka lakói is pincékben éjszakáztak. A két várost 152-es tarackokkal bombázta Avgyejevka latortüzérsége. (Mint ahogyan Gorlovka és Donyeck környékét is ők.)
Sztaromihajlovka alatt egy úttesten fekvő valakire figyeltek fel a DNR milicistái, a “szürke zóna” hohololdalát kukkolva. Rádióztak a martalócoknak az ügyben, akik közölték, hogy tudnak a dologról.Közúti baleset. Megegyezés született, hogy a népköztársaságiak elvigyék azt a valakit.
A mentők egy 15 esztendős lány holttestét találták meg. Fölső ruházata tiszta volt, ám a kabát alatt merő véres volt. Rengeteg késszúrással végeztek vele valakik. Aztán dilettáns módon közlekedési balesetként próbálták eladni a történetet.
Az ismeretlen halott lány származási helye és hozzátartozóinak földerítése zajlik.
A luganszki frontszakasz az valamivel csendesebb. Ráadásul a Népi Milícia parancsot kapott a “tűrésre”! Ami annyit jelent, hogy a tüzérségi lövöldözésekre mindaddig nem szabad válaszolniuk, amíg “komoly veszélyhelyzet” nem áll elő. (Gyaníthatóan a washingtoni január 20.-i “lakócsere” hatásában bízva.)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwi8uarhwbjRAhXBfiwKHdnpDiIQFggzMAM&url=http%3A%2F%2Ftass.ru%2Fmezhdunarodnaya-panorama%2F3930628&usg=AFQjCNESUts2qJdVFq0I3-tYS4kbe0LUSw TACC : A Kijevi VSZU erői MÁMA megpróbálták áttörni az északnyugat Donyeck, Szpartak körzetében a Néköztársasági védővonalat. A kihiretett Donbaszi köztársaság operativ irányitó kijelentette, hogy kénytelenek voltak használni, visszánozni a a tüzet, kézifegyverekből. Donyeck, 2017 január 10/ TACC/. A VSZU erők megpróbálták áttörni a Donyecki Népköztársaság védelmi vonalain. 18: 45 (ottani időszámitás szerint, háromnegyed hét), 122mm-es tűzérségi előkészités után hármas csoportban-egy egy csoport 10 fő- megkkisérelték áttörni a nyugat Donyecki DNR védővonalakat, ezért kénytelenek voltak viszonozni a tüzet kézifegyverekből. KÉT UKI GALÍCIAI MEGHALT, HÁROM MEGSEBESÜLT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.