Egy lehetőség!

Ismét népszavazást kezdeményeztek a budapesti olimpia ellen

noli

A Momentum Mozgalom december 2-án népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”
A kérdést az FVB december 7-én hitelesítette. Ahhoz, hogy a feltett kérdésben népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer aláírásra van szükség.
A NOlimpia kampány képviselői főleg egyetemisták, akit bővebben érdekel a téma, facebookos oldalukon tájékozódhat.
(propeller)
Bal-Rad komm: Ne legyintsünk, ne mosolyogjunk! EZ EGY LEHETŐSÉG! Lehetőség a döbrögista horda pofáncsapására!
KÉTSZER ANNYI ALÁÍRÁST KELL-TISZTESSÉGESEN!-BEGYŰJTENI!
Itt van hát az alkalom, hogy nem nagy erőfeszítéssel a MAGYAROK kimutassák a “méregfogukat”! Ellenszenvüket az eszetlenség, a döbrögizmus ellen!
SEGÍTENI KELL EZT A KEZDEMÉNYEZÉST!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Egy lehetőség! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Remélhetőleg, hírt ad a Bal – Rad arról is, hol lehet aláírni az ívet…..
  (mert akkor rohanok)

  Admin:

  A cikkbe beillesztett linkre kattintva több gyakorlati tudnivaló is föllelhető! (Gondolom)

 2. Tovaris szerint:

  Már megint túlbonyolítják a dumát. Ezt kellett volna feltenni:

  …”Akarja-e Ön, hogy ebben a gazdasági helyzetben Magyarország is pályázzon az olimpia megrendezésére?”…

  Egyértelműbb, erkölcsösebb és jóval egyszerűbb.

 3. Fagebu szerint:

  Ha e-mail-ben kapok kinyomtatható aláírólapot én gyűjtöm is.

 4. Fergeteg szerint:

  “A Momentum Egyesület 140 fiatalt tömörít Magyarország új politikai generációjából, akik tenni akarnak az ország rendszerszintű problémáinak megoldásáért.” – írja az egyesület az olimpia ellen létrehozott honlapján, amelyet meglátogatva a nyilvánosságtól elzárt tartalom és belépési felület fogad. Az idézett mondatot is csak a Google robotjai tudják megszerezni az oldalról.
  –https://nolimpia.com/
  Mi ez az egyesület? – kérdezem, mielőtt Admin felhívására a jövőben én is hozzájárulnék ahhoz a célhoz, hogy legalább kétszeres mennyiségű aláírás gyűljön össze a minimálisan szükséges 138 ezer helyett. “Mutassuk meg a kormánynak, hogy ellenzékben és elnyomásban is össze tudunk fogni, és döntsünk mi a fővárosunk, illetve Magyarország jövőjéről!” – írják az aktivisták a toborzásra létrehozott Google Docs oldalukon, ahol magukról semmi érdemi információt nem adnak meg. Bár ebből a mondatból már azért le lehet vonni bizonyos következtetéseket: a főváros az első, Magyarország a második helyen szerepel, “ellenzék”, “elnyomás”, “összefogás”… Oldaluk, a –https://momentummozgalom.hu ugyanúgy nyilvánosságtól elzárt és belépési kódot kér, mint az olimpiai. Egy nevet azért tudhatunk a Facebookról: Fekete-Győr Andrásét. Hiszen ezt írták: “December 2-án, egyesületünk képviseletében, Fekete-Győr András népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál […]”.
  Ki ez az ember? Hacsak nem egy másik Fekete-Győr András, akkor ő:
  –http://kalkulator.privatbankar.hu/kikicsoda/adatlap.php?id=88
  Az OBA ügyvezető igazgatója 2010-től.
  Na és az egyesület? Erről jóval kevesebb információt találni. Valószínűleg nem azonos egy szemmel láthatóan szakmai (talán videós) egyesülettel, sokkal inkább valamiféle társadalomformáló szerepet igyekszik betölteni. A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület honlapján bukkanhatunk a következőre:
  –http://fekete-sereg.hu/?page=res_detail&news_id=605
  “Január 20-23. között egy demokrácia-projekt előkészítő találkozójára fogadja »Fekete Sereg« Ifjúsági Egyesület a nagyvázsonyi Roma Kisebbségi Önkormányzat az Egyesült Királyságban, Londonban működő Momentum Egyesület és a Calalyst Comunity (Katalizátor Közösség) valamint Görögországból a Thessaloniki UNESCO Ifjúsági Klub képviselőit. A három napos előkészítő találkozó célja, hogy együtt készítsük elő 2014-ben megvalosuló közös munkánkat fiatalokkal a különböző szélsőségek ellen. A három nap alatt találkozunk Nagyvázsonyban, Devecserben és Sümegen roma kisebbségi önkormányzati képviselőkkel. A találkozó célja: Ez az előkészítő találkozó a projekt első alkalma. Az összejövetel célja, hogy fedezzük fel a projekt témáját (megoldások találása a fiatalok bevonásával a szélsőségek ellen), hogy megértsük a javasolt módszereket és tevékenységeket. Nézzük át együtt a tervezett programot és győződjünk meg arról minden fontos tevékenység érdekes és szükséges lehet minden partnerszervezet számára, valamint a gyakorlatban is megvalósítható/teljesíthető. A találkozó alatt lehetőségünk lesz a különböző szervezetek, szakemberek jobb megismerésére és arról is beszélgetünk, hogy melyik szervezetet hogyan tudjuk bevonni a programba. A projekt döntéshozói elemzést is készítenek. A három nap alatt eldöntjük, hogy milyen fiatalokat hívjunk meg ebbe a projektbe és hogyan toborozzuk őket. Megtervezzük a különböző tevékenységek időpontjait, megtárgyaljuk a költségvetést, valamint biztosítunk mindenkit arról, hogy a kiadások valóban felmerülnek és elszámolhatóak lesznek. A támogatás terhére NEM számolható el túlzó, felelőtlen vagy indokolatlan költekezés. A kiadásoknak elengedhetetlenül szükségesnek kell lenniük a projekt megvalósításához. Költséghatékonyságukat és ár-érték arányukat tekintve meg kell felelniük az ésszerű pénzügyi gazdálkodás elvének. Résztvevők: Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület: Kandikó Rita, Lepold Antal és Herold Anna Roma Nemzetiségi Önkormányzat: Rupa Éva, Orsós Tibor, Szórádi Apollónia Thessaloniki UNESCO Ifjúsági Club: Babis Papaioannou, Argyri Skitsa Momentum World: Andrew Hadley, Trevor Keough, Andy Flanders. Catalyst in Communities (Katalizátor Közösség): Robin Lockhart, Tim Pascoe, Hakimu Nsubuga. ”
  ——
  Tehát a Momentum Egyesület Londonban működik. Harcos liberális szervezet a szélsőségek ellen, amely mögött vajon ki/mi állhat? Nem tudjuk, de sejtjük. Ugyanis a Momentum World honlapját is kikövetkeztettük (talán nem rosszul):
  http://www.momentumworld.org/
  Támogatóik az oldalon visszakövethetők.
  Aligha kétséges, hogy amit most a zászlójukra tűztek, fontos dolog. De én úgy vagyok vele, hogy ha népszavazásra kerül sor, az már mindenkit érintő kérdés lesz, ahol a kérdést magát el tudom választani egy – még – jelentéktelen egyesületecske működésétől. Addig nem. Nem adok többet nekik, mint amennyi feltétlenül szükséges.
  S ha mégsem jön össze a kampány? Ezt mondjuk kötve hiszem, mert igencsak megosztó kérdés ez, de azt mindenesetre jó tudni, hogy vannak még versenytársak az olimpia rendezési jogáért, akik nem gyengék. Adódhat persze úgy, hogy Döbrögiéknek összejön a nagy álom, ám az lesz majd az utolsó hibájuk, ami sokkal szélesebb tömegeket foghat össze. Vagy az örökségük. Utóbbi lenne a legrosszabb forgatókönyv, de ezt a helyükre vágyók sem akarják, ezért aztán meglehet a támogatás.

  Admin:

  Engem beengedett az Fb. a társulás oldalára. (Igaz, vagy egy órát kellett várni, mire valami vírusirtó programot végigcsináltattak velem-és csak azt követően mutatta a lényeget!) De abból nem lehet következtetni olyasmikre, amiket írtál. (Bár nagyon nem tanulmányoztam!)

  • Fergeteg szerint:

   Admin, én nem Facebookon keresztül néztem meg őket. Ott csak az innen is elérhető linket nyitottam meg, szóval számomra a további facebookos terület egy fekete lyuk. Mégis mernék fogadni rá, hogy közük van a londoni szervezethez, annak egy helyi “civil” sejtjeként működnek.
   Különösebben én sem tanulmányoztam őket, mégis óvatosságra intenék velük kapcsolatban. (Dühítő, hogy fontos témákra gyakran olyan hálózatok csapnak le, akiket nem feltétlenül lenne jó helyzetbe hozni.)

   Admin:

   Ha kell hogy legyen problémám a dologból, az akkor amiatt lesz/van amiket Te is kifogásolsz!

   • Fergeteg szerint:

    Itt is ők:
    http://plumsworld.tumblr.com/post/155434173416/coming-out-alakult-egy-%C3%BAj-mozgalmunk-momentum

    “COMING OUT

    Alakult egy új mozgalmunk, Momentum néven.

    A Facebook-oldalt itt találhatjátok. Lájkoljatok, kövessetek minket 🙂

    A momentum mozgalom az ország új politikai generációjából tömörít olyan fiatalokat, akik tenni akarnak Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. Különböző hátterekkel rendelkezünk, vannak köztünk pályakezdők, egyetemisták és vállalkozók. Összeköt minket, hogy politikai árvák voltunk, akiket senki sem képviselt.

    2016 tavaszán indítottuk politikai közösségünket, nyáron pedig már 200 fiatal részvételével rendeztünk szabadegyetemet. Rendszeresen tartunk szakpolitikai beszélgetéseket, és veszünk részt társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésekben. Támogatói körünk ma már több, mint 800 fős. Felelősséget érzünk hazánk sorsáért, de vállaljuk európaiságunkat is. A jelenlegi pártok ideológiai vitái helyett egyszerű elvek mentén cselekszünk: teljesítményelvűek és szociálisan érzékenyek vagyunk. A magyar emberekkel és a mindannyiunkat érintő, egyre súlyosabb problémák gyakorlati megoldásával foglalkozunk.

    A téli szünetben aktívkodtam a borsodi csoportunk létrehozásában.
    Az első téma egy olimpiaellenes kampány lesz, de erről majd bővebben.
    Lesz egy esemény Trump és Magyarország címmel, részletek itt.”

 5. petymeg szerint:

  A magyarországi olimpia ellen még az ördöggel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.