Donbassz

Donbassz tegnapi fronthelyzetét a donyecki szakaszon Gyebalcevotól-Sirokinóig a latoráttörési kisérletek jellemezték. Az állandósult latortüzérségi ostrom mellett.

Gyebalcevonál, Szpartaknál, és a déli bégeken Sirokino térségében akartak behatolni a donyecki területekre Valcman martalócai. Vélhetőleg összehangolt akcióról van szó, mert szinte ugyanakkor kezdődtek és ugyanúgy a próbálkoztak a pribékek.

f10

Tüzérségi előkészítést követően, két-két tank fedezetében, este háromnegyed-hatkor indultak az akciók. Vélhetőleg tesztjelleggel. A három helyszínen összesen kilenc martalócot végleg bebukott a kijevi junta, és 17 sebesültet feltételeznek. Két tankjuk is a havárialistára került.

kt1

Este nyolc óra körüli időben beindult a szokásos latortüzérségi lövöldözés. Főként Jaszinovataja és Gorlovka volt műsoron. A jasztinovatajai áramelosztót ért tüzérségi találat következtében négy település van még most is áram nélkül.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Laci szerint:

  Meddig tart még ez a rémálom?

 2. Azorka1861 szerint:

  Laci!
  Remènykedjünk! Remèlhetöleg nem addig, amig szem ès fog van a
  vilàgon.

 3. I read your post and wished I’d written it

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.