Netanjahuizálódunk? Putyinizálódás helyett?

Átlátszó: Izraeli mintára takarítaná el az útból a civileket a kormány

A magyar kormány a tavaly nyáron elfogadott izraeli “civil átláthatósági törvény” bevezetésénél bábáskodó konzervatív amerikai kampányguru, Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján jár el azokkal a civil szervezetekkel szemben, amelyek Soros György alapítványától kapnak pénzt – írja az Átlátszó, amely egyébként szintén ezen szervezetek közé tartozik.

Az Átlátszó értesülése szerint a magyar kormány stratégiai célja egy az izraeli parlament által tavaly júliusban elfogadott, az izraeli civilszervezetek „átláthatósági törvényéhez” hasonló hazai jogszabály megalkotása, és ebben ugyanaz az amerikai kampánytanácsadó van a segítségükre, mint tavaly az izraeli kormánynak.
A portál emlékeztet arra, hogy Izraelben heves viták övezték a Benjamin Netanjahu miniszterelnök által szorgalmazott törvényjavaslatot, amely szerint a költségvetésük több mint felét külföldi pénzforrásokból fedező civil szervezeteknek minden hivatalos okmányukban és hirdetésükben nyomtatott formában és az interneten is jelezniük kell, hogy külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

neta

A kneszet végül tavaly nyáron a javaslat egy “szelídített” formáját szavazta meg: kimaradt belőle a sokat vitatott pont, amely a parlamentben és a kormányzati intézményekben az érintett civilszervezetek képviselőit megkülönböztető jelvény viselésére kötelezte volna, továbbá nem visszamenőlegesen, hanem csak 2017 januárjától lesz érvényes.
Az izraeli tövényjavaslatot felvezető politikai kampányban Netanjahu segítségére volt Arthur J. Finkelstein, aki jelenleg Orbán tanácsadói környezetében is felbukkan.
„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket “minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” – nyilatkozta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese.
(index)
Bal-Rad komm: Aqqrrvajéletbe! “Együtték” most akkor mit szólnak mindehhez? Nem a’ zorosz, hanem a’ zizrajeli mintát követi Döbrögi? Mostakkó mivan?!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Netanjahuizálódunk? Putyinizálódás helyett? bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Egy igazán kitűnő írás az Átlátszótól. Jól összerakott anyag, öröm volt olvasni:
  https://atlatszo.hu/2017/01/11/bepereltuk-a-titkosszolgalatot-az-eltitkolt-soros-tanulmanyert-orbanek-megint-finkelstein-kottajabol-jatszanak/

 2. Veröce szerint:

  A 4 mancs !!…………… 10-15 milliárd károkozás az országnak!!a libatenyésztést tönkretették-több 100-1000 munkanélküli-több öngyilkosság!! …..”Civil szervezet” !!!

  • vitorla123 szerint:

   A magyar antiszemitizmushoz hozzá tartozik,hogy a második világháború után komoly törekvés volt a zsidók bosszúhadjáratára, “Pont annyi németnek és magyarnak kell meghalni,amennyit a németek,magyarok megöltek.Ezt korábban már idéztem,az utcánkba lakó boltos Jolán nénitől”.Erre mondta Ben Gurion akkori Izraeli miniszterelnök,hogy akkor a 6 millió zsidó,hatszázezer magyar zsidó feltámad,ha ennyit kiirtanak németet,magyart, a zsidók.Ettől függetlenül,amit ívóvíz mérgezéssel akartak megvalósítani működtek zsidó terror szervezetek Európában.Ez magyarázta nálunk az AVH-ba történő beépülésüket.Sok törvénytelen gyilkosságot hajtottak végre amit a kommunisták nyakába varrtak később.Ma már erről filmek készülnek,és dokumentum filmek is előfordulnak. Ráadásul a zsidó vallásúak többsége munkaadó ma is. A gyűlöletük nem helyes,de érthető.Nekünk munkavállalónak tisztába kell lenni az okokkal,az érdekeink védelmébe.

 3. Tarna szerint:

  Azok a civilek nem civilek, hanem tudatos bajkeverők vagy anarchisták.
  Álcás bérencek, gonosztevők.

 4. V.kutya szerint:

  Csemegének, nagyon jó, kis emlékeztető magyarsertés kormányunk eddigi bokrétás civilellenes tevékenységéről – KIVÉVE A GYEVI CIVIL BÍRÓT!
  http://index.hu/aktak/civilek_kormany_orban_viktor_okotars_nemeth_szilard_tasz_norveg_civil_alap/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.