A fagy bundás áldozatai

A Népszigeti Hajójavítóból riasztották a minap az Állatmentő Ligát, hogy egy sérült róka odafagyott a stéghez. A segítség húsz perc múlva a helyszínre ért, a Liga emberei lemásztak az állathoz, akinek a farka és a lába is oda volt fagyva a stéghez.

A rókát biztonsági befogóval lefogták, hogy ne tudjon mozogni a mentés ideje alatt, majd körbetörték a jeget, végül egy boxba helyezték az állatot. A mentőben infralámpával melegítették, majd a rendelőbe siettek vele.

ffr

A röntgen törést nem mutatott ki, viszont a róka nagyon kihűlt, és a farka nagy része is elhalt. A legnagyobb baj, hogy nem biztos, hogy meg tudják menteni a lábát. A rókát folyamatosan melegítik, infúziót is kap, ha megerősödik, a Rex szigetre viszik a karantén idejére, utána pedig szabadon engedik.
Szemmel láthatóan cudarabbul jár a ravaszdink németországi kollégája.
Az állat feltehetően január 9-én lépett a Duna vékony jegére a németországi Fridingen környékén, innentől pedig esélye sem volt a túlélésre. Tetemére négy nappal később, pénteken találtak rá.

jfr

A masszív jégtömböt egy állatvédő fűrésszel alakította kocka alakúra.
(Forrás: 24.hu)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A fagy bundás áldozatai bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Havasi Gáspár szerint:

    Örvendetes az állatvédelem, de ez nem a hatalom érdeme. Viszont a fagyhalál szélén levő embereket le sem [email protected]ák. Sajnos embermentő szervezetek igazándiból nem léteznek.

  2. Emeric szerint:

    tyűha, a második egészen modern-art.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.