Donbassz

Maradék-Ukrajna államelnökként is egzesztáló csokoládégyárosa-Petro Valcman-tegnap törvényjavaslatot nyújtott be birodalma jogalkotói elé. Ebben az áll, hogy külföldi csapatokat LÁSSON VENDÉGÜL GYAKORLATOZGATÁSOK céljából Maradék-Ukrajna.

Andrej Tetyeruk a Rada “Népi Front” elnevezésű hordájának jelese aképp reagált Valcman ötletére, hogy ezáltal könnyebb lesz majd helyettesíteni a moszkvai Vörös-téren győzelmi parádézó ukrán csapatokat. És ezt komolyan is gondolta! Vízióját lelkes taps és füttyögés fogadta.
Hirtelen toborzást is meghirdettek! Nemzetközit.
Kijev vágyálmainek megvalósulásához Donbasszon keresztül vezetne az út. Moszkva felé ez némi kitérőt jelent, de nem számít. Edzenek bőszen az ordashad brigantibandái.
Tegnap késő este egész Donyeck rengett-bongott a rengeteg latortüzérségi belövéstől. Keleti irányból a Gyebalcevoban landoló 152 milliméteres latorgránátok robbanása hallatszott.
Este hét órakor pedig rázendített Peszki irányából egy “Grad”-üteg. Marinyka DNR ellenőrzés alatt lévő részét szórták meg. Amint ezzel végeztek, a donyecki repülőtér került ismét műsorra.
Gorlovka “CSAK” a szokásos előadásban részesült.

 

Donyecktől délre le egészen a tengerpartig egész éjjel ostromolt a latortüzérség. Az utóbbi 24 óra nyilvántartott latorgránátjainak száma 1340 darab. Ezt a mennyiséget a DNR “zsebelhette” be! Újabb elektromos hálózatok károsodtak. No meg lakások, lakóépületek. Hat súlyosan sebesült civil, és két elesett népköztársasági katona gyarapítja a listát.
Sztaromihajlovka egy igazán szerencsés családja:
A luganszki frontszakaszon-bár valójában a gyebalcevoi események illetékességi területe az LNR-t illetik-némiképp csendesebb a helyzet. Sztanyica Lugaszka és a “Bahmutka” térség “élvezte” leginkább a valcmanista latortüzérség “kitüntető figyelmét”.

d13

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Veröce szerint:

    ..nem értem én ezt!!!…nem mernek visszalőni???…fosnak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.