Ez ám a törődés-(látszata)!

Légipostával ment az Erzsébet-utalvány Ausztráliába, teljesen feleslegesen

Bár külföldön nem fogadják el fizetőeszközként az Erzsébet-utalványt, ez mégsem akadályozta meg a kormányt abban, hogy teljesen feleslegesen tízmilliókat dobjon ki az ablakon. Az RTL híradója dolgozta fel az abszurd történetet, ami számokban így néz ki:

71 országba kézbesítette a Magyar Posta külföldön élő nyugdíjasoknak a karácsonyi Erzsébet-utalványt, pedig azok ott semmit nem tudnak kezdeni az Orbán-kormány ajándékával.
32 550 küldemény ment ki külföldre a posta szerint, vagyis ennyi külföldön élő nyugdíjasnak ment el a 10 ezres ajándék, ami összesen
325 millió forintot jelent, amit, ismételjük, külföldön nem tudnak a nyugdíjasok felhasználni.
400 forint volt az a tarifa, amiért a posta belföldön kivitte az utalványokat, ez külföldre
1600 forint volt átlagosan, vagyis négyszeres postaköltséggel járt az értelmetlen akció, ami
52 millió forintos össz-postaköltség külföldre.
Vagyis a kormány 52 millió forintot fizetett a postának azért, hogy 325 millió forintnyi Erzsébet-utalvány kimenjen más országokba, ahol azt senki nem fogadja el a boltban. És hogy mindezt hogy magyarázta a kormány?
A cél az volt, hogy lakcímtől függetlenül mindenki megkapja az utalványt.

aus

Ausztráliába például légipostával mentek ki az utalványok. Az RTL beszélt érintett ausztrál nyugdíjasokkal, akik ugyan nem akartak nyilatkozni, de azt elmondták, hogy semmilyen formában nem tudják felhasználni az Erzsébet-utalványokat, és nem is értik, miért költött erre a kormány.
Mi sem.
(index)
Bal-Rad komm: Rókamosolyú Lézerjanink majd elmondja a dolog logikáját! Meg azt is, hogy ötvenezer nyugdíjas még miért vár Döbrögi karácsonyi ajándékára?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez ám a törődés-(látszata)! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Ezért nem kellene olyan tanácsadókra hallgatni, akik két szippantás között okoskodják ki, hogy mivel lehet a nyugdíjasokat magukhoz édesgetni. Szavazatvásárlási utalvány. Ja, csak azzal nem számoltak, hogy külföldön is élnek nyugdíjasok. Idén jóváteheti azzal, hogy az ünnepi jókívánságok helyett bejelenti, hogy nem indul a következő választáson.

 2. szigony szerint:

  Csütörtökönként ez a két cinikus bohóc, valamint a péntek reggeli ‘ megmodó ‘ faszi a mai hatalom jeleseként jelzi mindenki számára, milyen ésszerűséggel van dolgunk a karvaly-hatalom ügyködése során….

  A külföldön élő magyar-, és kettős állampolgárainkat viszont a hatalomba tartásuk miatt kezelik úgy, ahogy. Egyrészt gátolják, másrészt minden módon támogatják állampolgári kötelezettségeik gyakorlásában !

  Ami pedig a pénz-szórás ( mindannyiunk pénzéről van szó ! ) aktuális gyakorlatát illeti, az attól függ, mennyire, és milyen érdekük fűződik a konkrét megoldáshoz (?) !

  Láthatóan pénz a szegénység – a megszorult emberek támogatására – megoldására nincs, de a hiábavalóságra – sport-támogatás, hazúg plakátozás, vagy a külföldi támogató ( akár az USA – ban (!) ) kitömésére… stb – megszámolatlanul szórják …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.