Zima

Az utóbbi száz esztendőben mindössze három alkalommal fagyott be a Fekete-tenger Burgasznál. Meg most.

A tartós fagypont alatti hőmérséklet miatt a bolgár kikötőváros Burgasz partjainál befagyott a Fekete-tenger. Ilyen pedig legutóbb 50 éve történt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Zima bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. lala szerint:

  Global warming………………….melegedik a világ….az ipar stb . által kibocsájtott gázok miatt, na az is nagy barom aki ezt elhiszi! GREENLAND, ami zöld földet jelent, mitöl volt zöld , a vikingek ott farmerkodtak……………

 2. Tovaris szerint:

  A globális felmelegedés egy nagy baromság. Miközben az északi félteke sarkkörön túli része valóban melegedett 1…2 fokkal, a déli sarkkörön túl, de attól északabbra is pedig jelentősen csökkent a hőmérséklet. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten meg esik a hó.
  Megvan a globális hőegyensúly.
  Néztem a lakájtévét, 2 cm hóban már katasztrófa-rémhírterjesztés folyik. Bakondi papa pedig már élt akkor, amikor 1961/62-ben és 1968/69-ben azok a több méteres hóesések voltak, ill. az 1985 januári rendkívüli hideg.
  Ha akkor nem lettek volna itt a szovjet csapatok, elmehettünk volna a p…-ba.

  • furnan szerint:

   Szerintem nem baromság, csak nem fedi a teljes változásokat a fogalom.
   Sok köztudott jelenség változása mellett pl. a rádióhullámok terjedéseinek a jellemzői is egészen mások, mint mondjuk ezelött harminc évvel…..
   Ugye Tovaris, tapasztaltad Te is, mennyire “csendes” a rövidhullámú sáv…..

 3. Tovaris szerint:

  A rövidhullámú rádióhullámok terjedésének megváltozása nagy valószínűséggel a kozmikus térben való pozícióink hatására, nem kis mértékben a napfolt-tevékenység megváltozása miatt is van. A változást nagyon sokan a saját berendezéseiken tapasztalják, aminek oka elsősorban a környezetben található nagy fokú “elektroszmog” az oka, amit a hatalmas mennyiségben elterjedt ipari elektronikák és az ún. kapcsolóüzemű tápegységek keltenek. Ezen túlmenően a nagyfeszültségű hálózatokon történő kommunikáció is nagymértékben rontja a vételi lehetőségeket. Sőt, az elektroncsöves berendezések “kimentek a divatból” – én még mindig olyanokat üzemeltetek – nálam messzemenően kevesebb a zaj, mint sokaknál.
  A nagytávolságú rádió-összeköttetések továbbra is léteznek, legfeljebb az európai zavarsűrűségben nehezebben érzékelhetők.
  Mos, volt tapasztalatom ipari, energetikai forrásoktól távol, telepes üzemben rádiózni – ott minimális volt a zaj és a zavar.
  De ne feledjük, az ionoszférát figyelő ún. horizontális lokátorok (angol nevén HAARP) – szintén okoznak nagymértékű zavarokat.
  Az ukrajnai események alatt felerősödtek a rosszindulatú zavarások is, amelyek elsősorban katonai forrásokban keletkeznek – ez szintén megint oda vezet, hogy: Csendesek a hajnalok”….

 4. Tovaris szerint:

  Hát, amikor néhány hét kivételével 3 évig dolgoztam Bulgáriában – ott mondták az öregek, hogy bizony, néha befagy a két nagy öböl, a várnai és a burgaszi is… Amikor én ott voltam, + 2 foknál nem volt hidegebb a három télen, amit ott töltöttem. De hát, nagyon sok magyar járt Bulgáriában, talán nekik is van tapasztalatuk bőven.
  Miután hazajöttem, az azt követő években vált “divattá” a Román alföld, a Dobrudzsai vidék, valamint az Észak-Bulgáriai területeken a hatalmas méretű havazás.
  Mindez a “globális felmelegedés” jegyében…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.