Hó van!-tankunk már nincs! Úgyhogy…

Még hetekig hókáosz vár ránk

kara

Megemlegetjük ezt a telet! Hosszú évek óta először vastag hótakaró lepte be az egész országot.

A havazás folytatódik: rövid enyhülés után visszatérnek a mínuszok.

– Az ország szinte minden négyzetméterét hó borítja – kezdte Pártai Lucia meteorológus – Ahol feltámad a szél, ott méteres hótorlaszokat emel, és félő, hogy településeket zár el a hó a jövő héten! Két hétre előre látunk, addig valószínűleg marad a tél, a havazás.

hóm

Északkeleten és délnyugaton több helyen 25 centinél is mélyebbre süppednek a cipők, csizmák, ahol pedig feltámad a szél, ott az autókat is elfedhetik a hófúvások emelte méteres torlaszok.
Tízezer háztartásban nincs áram a hó miatt
Összesen 56 zalai és Vas megyei településen, csaknem 10 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek miatt – közölte péntek este az E.ON Hungária Zrt.
Elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeket érintően szünetel az áramszolgáltatás, ami a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek vagy az áramhálózatra dőlt fák miatt következett be.
A jellemzően a falvakat érintő hiba miatt közel 10 ezer háztartásban van áramkimaradás.
A mostani számítások szerint jövő csütörtökön újabb kiadós havazás érkezik.
Kemény telek

hét

1970-ben kiadós havazást hozott a tél, ahogy ’87-ben is, amikor a hó három napon át megállás nélkül esett. A kenyeret tankokkal szállították, az iskolákat bezárták, megbénult a közlekedés. Csakúgy, mint 2013. március 14-én, amikor a hirtelen jött nagy havazás miatt több mint 5000 autó esett fogságba az utakon. Az M1-es és M7-es autópályákon volt, aki a késői segítség miatt több mint 24 órán át az autójában ragadt, kihűlésben hatan veszítették életüket. A Belügyminisztérium SMS-ben üzent, hogy az autókban tartózkodók üljenek át más kocsijába.
Merthogy már tankok sincsenek!-úgyhogy kár várni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hó van!-tankunk már nincs! Úgyhogy… bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  Hát igen… az amcsi megszállók meg szarnak a nép fejére, nem pedig segítenek.

 2. öregkun szerint:

  Gyurcsán egy komplett hk. zászlóaljat adott oda ingyen ajándékba annak idején…

 3. Tovaris szerint:

  Személyesen éltem át az 1968/69-es telet.
  HA NEM LETTEK VOLNA ITT A SZOVJET CSAPATOK – ÉS A NÉPHADSEREG IS CSAK OLYAN LETT VOLNA, MINT A MAI – nem tudtuk volna jelentősebb veszteségekkel túlélni a katasztrófát.
  De itt voltak – szerencsénkre.
  A 3 évvel ezelőtti márciusi hóesés is teljesen megbénította az országot.

 4. öregkun szerint:

  Ha nem lettek volna itt a szovjet csapatok a Független Kisgazdák megcsinálták volna /visszahozták volna/ az urambátyám félfeudális rendszert. Meg nem kóstolhattak volna a népek fejletlen szocializmust, ami még darabban is hatalmas fejlődést hozott. Tragédia azt is eltüntették amit a nyugat irigyelt tőlünk, és nincs fejlődés pedig egy rendszerváltás után kéne, illene lenni…

 5. János szerint:

  Van fejlődés! Ne mond! Visszafejlődés! A lauder jáve sátánképzőből szalajtottak szerint a visszafejlődés is fejlődés! És ez az ő céljuk, a rendszerváltók célja! Volt gumigyár, nincs gumigyár! Volt autóbuszgyár, aztán megszélesgáborozták és nincs autóbuszgyár! Volt hadsereg, nincs hadsereg! Voltak cukorgyárak, nincsenek cukorgyárak! Voltak Ipari Szerelvény és Gépgyárak, nincsenek Ipari Szerelvény és Gépgyárak! Volt élelmiszeripar, nincs élelmiszeripar! Voltak kiváló cipőgyáraink, nincsenek semmilyen cipőgyáraink! Ha a kisszargazdákra lenne bízva az élelmiszer előállítás, akkor éhínség lenne. Még a kisszargazda parasztok cselédei is éheznének és tüdőbajosak lennének, ahogy a múltban volt! A társadalom problémáit csak az tudja enyhíteni, ha olyan vezetője van, aki legalább a száraz kenyeret nem sajnálja a népétől, mint emezek, és a saját népe érdekeit egy kicsit előbbre helyezi másokénál. De nálunk, csak a cigányoknak védelmi pénz fizetése a fontos és a zsidók munka nélküli “kárpótlás” című hizlalására van akarat! Elmebajt jelképező stadionokat építenek tucatjával, hogy ellenséges, idegen országok, a mi költségünkre itt rendezhessék rasszista szeánszaikat! (Pl. makkabi játékokat!)

  • vitorla123 szerint:

   Ma kétszer akadtam el és egyszer megcsúsztam.Tejterméket vittem a Kisújszállási ,piacra.Hogy a paraszt családnak legyen kenyere.Hát ahogy mondták 80 évesen nem semmi! Hat órakor úgy szakadt a hó,hogy a reflektornál semmit sem láttam.Úgy egyensúlyoztam,mintha bicikliznék.Ilyenkor mindig hálát adok az Egyesített Tiszti Iskola tanárainak.Hiába.Tudtak tanítani.Pedig de gyűlöltük őket akkor.

 6. Istvan szerint:

  Hát,ha nincs tankunk,hát nincs!Pedig a rendszerváltásnál úgy kellett volna csinálni,mint ahogy Kövér ökrünk mondta!Át kellett volna ülni egy másik tankba!Csak arra nem kaptunk meghívót,mert nem kellettünk!Csak az kellett,amit a szovjetek segítségével összegrudoltunk a szocban!
  Kövér meg aszongya,hogy hóvihar esetén üljünk át egy másik ótóba,ha kifogy az üzemanyag!Már rég kifogyott!

 7. lala szerint:

  Hóviharban tompítottal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Drága vitorla.

 8. lala szerint:

  Tetszettek vóóna forradalmat csinálni………………………

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.