Ennyit javult a helyzet!

15 ezerrel kevesebb gyermek kapott ingyenebédet

égy

Mintegy 15 ezerrel kevesebb gyerek részesült az ingyenes étkeztetésben a téli szünetben, mint a nyáriban – írja a Hvg.hu. Ez derül ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőnek adott írásbeli válaszából.

Tállai ugyanis azt írta, a téli szünetben az önkormányzatok több mint 126 ezer gyermek (98 ezer iskolás, mintegy 20 ezer óvodás, 8 ezer bölcsődés) számára összesen mintegy 855 ezer adag ételre igényeltek 462 millió forintnyi állami támogatást, a tényleges kiadások azonban pontosan még nem ismeretesek.
„A támogatás normatív jellege miatt forráshiány nem veszélyeztetheti a folyamatos működést, hiszen növekvő gyereklétszám mellett automatikusan nő a támogatás nagysága is” – tette hozzá Tállai.
A rendszerből azonban így is eltűnt mintegy 15 ezer gyerek, tavaly novemberben ugyanis még Rétvári Bence, az Emmi államtitkára arról írt egy írásbeli válaszában, hogy a nyári szünidei étkeztetésben 140 228 gyerek vett részt, köztük 104 619 iskolás, 25 788 óvódás és 9792 bölcsődés – szúrta ki a Hvg.hu.
(mno)
Bal-Rad komm: “…A rendszerből azonban így is eltűnt mintegy 15 ezer gyerek…”
-DE HISZEN EZ EGY REMEK HÍR!
Mert ez a 15 ezer gyerek már nem szorul ingyenkosztra! Ennyivel kevesebb az éhező gyerek!
Megmondta Döbrögi: ERŐSÖDÜNK! JOBBAN TELJESÍTÜNK! Íme rá a bizonyíték!
Áldassék az Ő NEVE! Hozsánna NÉKI és az Ő HORDÁJÁNAK A MAGASSÁGOKBAN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ennyit javult a helyzet! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. anonymus szerint:

  Ráadásul azt találták ki, hogy az ingyen ebédet csak egy kijelölt helyen lehet átvenni! Azaz egy nagyobb városban órákat kell gyalogolni érte oda-vissza, minden nap!

 2. Big szerint:

  Szünetben nem jár ingyen ebéd a magyaroknak,csak a kisebbségnek.

 3. Illuminátus 2017 szerint:

  Tragédia egy székesfehérvári házban: január 9-én találták meg a holttestét annak a 11 éves, cukorbeteg kisfiúnak, aki a saját ágyában hűlt ki – értesült az RTL Híradó. Az ügyben teljes a hírzárlat. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy nyomoznak.

  A gyermek édesanyja válása után költözött a házba, ahol a tragédia történt. Korábbi otthonát elárverezték. Szomszédainak sokszor mondta, hogy 600-800 ezer forintot vár a banktól, és akkor majd megváltozik az életük. A nő könyvelő, néha a székesfehérvári önkormányzattól kapott munkát, de volt, hogy ételre se maradt pénzük.

  A környéken élők azt mondták: figyelemmel kísérték a nő és gyermeke sorsát, sokszor segítettek nekik tüzelővel, étellel. Az utóbbi időben nem láttak mozgást a háznál, azt hitték, visszaköltöztek a nő édesanyjához a belvárosba.

  Az RTL Híradó úgy tudja: a gyermek holttestét január 9-én találták meg a ház felső szintjén. A fiú cukorbeteg volt, halálakor nagyon magas volt a vércukorszintje. A szomszédok szerint anyja a gyermekét ölelte az ágyban, amikor rájuk találtak. A nőt kórházba vitték, állapotáról nincs hír. Nem tudni azt sem, pontosan mi okozta a gyermek halálát.

  Fekete zászló van azon az iskolán, ahová a fiú járt. A gyerekeknek pszichológus segít feldolgozni a halálát.

  A rendőrség nem nyilatkozott, csak annyit közöltek, nyomoznak az ügyben.

  Facebook Twitter Email Google+ Tumblr

  MÁV-szóvivő: ha nem akar késni az utas, induljon korábban

  Élő adásban aláztak meg egy fogyatékos fiút, miközben Trumpot és a fehéreket szidták

 4. cicvarek szerint:

  Dögöljön meg az összes zsidrák parazita!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.