18 éve nem volt ilyen súlyos magyar buszbaleset

Két főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt – mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek.

kég

Mint fogalmazott: nem érti, miért merült fel, hogy a jármű kormánya mögött egy francia sofőr ült a baleset idején. Tudomása szerint a hazafelé tartó autóbuszt a sítábor ideje alatt végig kint tartózkodó két magyar sofőrjük vezette. A Setra márkájú, 57+2 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak – tette hozzá.
Gond lehetett a busz kerekével. A L’Arena szerint egy kamionos állítólag már 30 kilométerrel a baleset előtt észrevette, hogy valami nincs rendben a kerékkel. A veronai rendőrparancsnok azt mondta, hogy ismereteik szerint más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról.

ébu

A Repubblica szerint az ütközéstől volt, akik kizuhantak a járműből, mások bent rekedtek a kigyulladt buszban. Azoknak volt szerencséje, akik hátul ültek, nekik sikerült kitörni az üveget, és kiugrani az égő buszból. Az olasz híroldal Timaffy Judit konzulra hivatkozta írja, hogy egy testnevelő tanár több gyereket megmentett azzal, hogy visszament a buszban rekedt gyerekekért. Őt a hátán súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.
A Szinyei gimnázium előtt egy nagyjából száz fős tömeg gyertyagyújtással és virágokkal emlékezett a buszbalesetben elhunyt áldozatokra.

gim

A megemlékezés előtt egy listáról felolvasták azok nevét, akikről biztosan tudni, hogy kimenekültek az égő buszból és biztonságban vannak.
Elmondták, hogy a lista nem teljes, kérték az ott egybegyűlteket is, hogy akinek bárkiből van információja, az ossza meg velük.
A balesetben 16 ember vesztette életét. Egy embert mesterséges kómában tartanak, két nagyon súlyos sérült, tíz súlyos és 13 könnyebb sérült van.
Tizenketten sérülés nélkül úszták meg a balesetet.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

18 éve nem volt ilyen súlyos magyar buszbaleset bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Tarna szerint:

  Hogy lehet egy műszaki hibás, füstölő ÉGŐ motoros autóbusszal 110-l rohanni az éjszakában? ..ar, senkiházi sofőrök megcsinálták a tragédiát, most már gyászolhatunk.
  Nem volt egyetlen éber utas, aki riasztott volna a tragédia előtt, hogy BAJ VAN?
  Belevitték a gyerekeket a tragédiába: gyalázat!

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Az a baj, hogy rengeteg féle feltevés van, a valódi ok még nics tisztázva. Bármi is okozta, gyerekek haltak meg, életük virágában, ráadásul szörnyű kínok között. Egy embernek pedig csak egy élete van.
  Vajon kiderül a valódi igazság?
  Itt a részvét nem segít. Fájadalom és düh egyszerre tölti el az ember lelkét.

 3. János szerint:

  Biztos valami nyugati gyártmányú busz volt, mert azokon nincs fék! Gondolom az egyik sofőr részegen alva vezetett, a másik meg a hátsó ülésen a BUX indexet tanulmányozta. Volt ilyen lelketlen sofőrrel dolgunk, reggel még elvitte a dolgozókat a vidéki munkahelyre, közben az az egyik kerekéről kettő híján elvesztette a csavarokat. Estig ott ténfergett, de rá nem nézet volna a kerékre. Majd hazafelé árokba vitte a dolgozókat. Utána azt vartyogta, hogy “műszaki hiba vóóót, műszaki hiba vóóóót”!

 4. Tarna szerint:

  Akiknek olyan jó az, hogy magyar fiatalokat tragédiába vitték, azok máris elkezdtek mosakodni,: hogy műszaki hiba, meg ez meg az, meg így meg úgy.
  Bocs, a buszon 56 utas volt, de közülük 1 sem tudott jelezni, hogy SOS. valami ég, baj van?!
  Eddig is tudtuk:
  “SZARNAK BAJNAK NINCS GAZDÁJA”!
  Lehetetlen, hogy a sofőr ne észlelte volna a busz műszaki hibáját több kilóméteren keresztül, miért száguldozott 110 el és miért nem lassított?
  Miért nem lassított, miért nem állt meg ,amikor a baleset előtt már 10 km-el égett a motor és füstöt okádott?

 5. barba szerint:

  sajnos, már 19-et írnak ….

 6. zombi szerint:

  Őszinte részvétem .

 7. Szaszi szerint:

  Amíg a sofőr felelősségét firtatják,és a pótüzemanyagtartályt,addig a szakértő az alkalmatlan biztonsági körülményeket.
  Az olasz is lapíthat,jobban teszi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.