Szíria

A világ figyelme tegnap a washingtoni ciruszra fókuszált. Egyedül az orosz külügyminiszter méltatlankodott a kalifátusista rémbanad palmürai műemlékrombolása miatt. De a diplomácia mindkét szeme azt vizslatta, hogy ki-kivel enyeleg a beköltözési bulin.

Így aztán nem akadékoskodott senki-semmi a szíriai gyakorlati tennivalók miatt. Amik ezért rendesen zajlottak is.
Például Deir ez-Zornál, ahol a legforróbb pont alakult ki. A rémkalifátus továbbra is ontja a pribékek százait a kiszemelt területekre, ahol aztán a kormánycsapatok és az orosz-szír légipáros rendre bedarálják őket. Persze nem minden saját veszteség nélkül.
Csak légicsapást több mint százszor mért a pribékhordára tegnap a légierő.
A városban már a civileket is felfegyverzik.
A szír kormányerők offenzívát indítottak a város fölé emelkedő Harabish-dombokért, amelyek birtoklása kulcsfontosságú a harcok végkimenetele szempontjából.
Reményeik szerint ma talán sikerül a rémbandát kiverniük Al-Jafra faluból, ami egyfajta rémkalifátusista erőd ott a dombokon. Viszont az ISIS sem tétlenkedik. Az est beálltával ismét rohamra indultak a repülőtér ellen. Nagy eredményt nem értek el. Amit viszont elértek, az a reptér védőit dicséri.
Homsz-tartomány délkeleti részén viszont belelendültek a kormánycsapatok. A Palmüra katlan martalócai lassan lefőnek a maradék kormányerők jóvoltából, így aztán a főerők nekiindultak az ősi asszír város Quraytayn irányába. Ha az is meglesz, megnyílik előttük az út Deir ez-Zor felé.
Aleppotól északkeleti irányba a törökök tegnap ismét nekiveselkedtek. Offenzívába kezdtek Al-Sulfaniyah megkaparintására, de ismét kudarcot vallottak.

Az lett a nóta vége, hogy a Szíriai Arab Hadseregnek kezdtek el tegnap este könyörögni, hogy gyorsítsák már fel a támadásukat északi irányba. Al-Bab felé.
Jól kalkuláltak Damaszkuszban, amikor “javasolták a megbékélő szándékú” aleppoi martalócbandáknak, hogy települjenek át Idlib tartományba. Ott ellehetnek.
Hát nemigenférnek egymástólaz ott összezsúfolódott pribékbandák. Bejött a kalkuláció. Olyan egymásirtásba kezdtek tegnap Jabal Al-Zawiyah és Qaminas településeken, hogy Allah is csak pénzért nézheti az előadást. A tezsvírháború minimum százötven fenevadat küldött tegnap a paradicsomba. A küzdő felek a “Harakat Ahrar Al-Sham” és a “Jund Al-Aksza” bűnbandák.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  “Allah is csak pénzért nézhette az előadást” XD ezen behaltam

 2. Azorka1861 szerint:

  Oroszorszàg ismèt tàvbombàzokat vet be az Iszlàm Àllam ellen Deir ez-Zor
  tèrsègèben.
  https://de.sputniknews.com/politik/20170121314213809-russland-fernfliegerkraefte-syrien/

 3. Paul Aradi szerint:

  “Allah is csak pénzért nézheti az előadást. A tezsvírháború minimum százötven fenevadat küldött tegnap a paradicsomba. A küzdő felek a “Harakat Ahrar Al-Sham” és a “Jund Al-Aksza” bűnbandák.”
  Szerintem ilyen “előadás ” lesz a maradék Ukrajna fasiszta hordái közötti félelemreflexből adódó helyzetben is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.