Wertheim perel

Egy zsidó szervezet 3 milliárd dollárra perli a Deutsche Bankot

Nem térítette meg a zsidó Wertheim család örököseinek a náci uralom előtt elhelyezett vagyonát a Deutsche Bank, ezért 3 milliárd dollárért perlik a bankot – írja a Bloomberg.

Egy zsidó jótékonysági szervezet, a Wertheim Jewish Education Trust LLC Floridában nyújtott be keresetet a legnagyobb német bank ellen, mondván, hogy a
még a náci uralom előtt a Credit Suisse jogelődjénél elhelyezett betétek időközben (1993-ban) a Deutsche Bankhoz kerültek, ezt azonban sohasem térítette vissza a bank, és a követelés mára 3 milliárd dollárra nőtt.
Az alapítvány szerint a Deutsche Bank nem működik velük együtt, és ezzel jótékonysági és egyéb nemes célok megvalósítása elől vonja el a pénzt. Tim-Oliver Ambrosius, a bank szóvivője ugyanakkor azt mondta, “nagyon komolyan veszik az ügyet”, de a vádak megalapozatlanok, azokat a bank tagadja.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Őrület! Ilyen banális dolgok miatt nem tudnak jótékonykodni meg nemes célokat finanszírozni. Mert az a hiéna bank…! Szerencsétlen Wertheimek. Jobban jártak volna, ha bíznak a saját mackójukban.

we

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Wertheim perel bejegyzéshez 83 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  A zsidòkat is perelhetné már valaki 🙂

  • Balázs szerint:

   Mondjuk a palesztínok!

  • Tovaris szerint:

   Ne zsidózzon. Az náci szokás.

   • Namivan szerint:

    Mitől is zsidózás az, hogy a zsidókat is lehetne már perelni? Csak nem törvényen kívüliek, érinthetetlenek netán, hogy nem lehet őket perelni és ezt felemlíteni? Meg egyáltalán, mi az a zsidózás? Ha azt mondom, hogy a cseheket is lehetne már perelni, az csehezés, te …? Vagy ha azt, hogy az olasz maffiát olaszok működtetik, az netán olaszozás? Az viszont tiszta sor, hogy az összes zsidózást emlegető mind franciázó…

    Admin:

    Ha szabad kérnem a stílus finomítását!

 2. öregkun szerint:

  Hahaha egymással jótékonyak meg nemesek…

 3. dunai janos szerint:

  a maganpenzhatalmat minden szarcsimbokjaval meg kell szuntetni lecsukni.nem csoda hogy a vilag a zsidot kiskanallal enné meg minimum

 4. Tovaris szerint:

  Nem tudom, miért uralkodott el itt ez a náci zsidózó szellem? Miért gondolják Önök, hogy a zsidók sem mind gazemberek, kapitalisták, bankárok?
  Ha csak arra gondolunk, hogy a Nobel-díjas tudósok nagy részes zsidó – ők sem a Talmud magyarázatáért kapták a kitüntetéseiket, hanem tudományos munkásságukért.
  Ráadásul sok zsidó nem is gyakorolja a vallását, így számtalan baloldali, sőt kommunista is van közöttük.
  Gondolkodjunk el ezen legalább…

  • Pozsony 907 szerint:

   Mivelhogy magukon kívűl nem is engednek mást felsőoktatási, pènzügyi, politikai, orvosi, szinèszeti körökben èrvènyesülni.

   • Hun szerint:

    +1. Igy igaz. Ez itt Magyarország nem pedig zsidóország. Miért kellene bárkinek is jò véleménnyel lenni ròluk, ha mindent elkövetnek azért hogy mindenki gyülölje öket?

    • Tovaris szerint:

     Butaság. Kérem, olvassa el újra, mit alább leírtam.

     • Hun szerint:

      Az igazság már miért lenne butaság? Ja hogy a zsidòknak minden butaság meg rasszizmus ami nem öket isteniti. Ez legyen a zsidòk problémája.

     • vitorla123 szerint:

      Kísérleti fizika:”Minden erővel szemben fellép egy ugyan olyan de ellentétes irányú erő!”Nagy igazság!

   • Szaszi szerint:

    És itt a lényeg / Pozsony /!
    Akartam írni többet,aztán eszembe jutott ez http://napirajz.hu/?p=1356
    És nem vicces.
    Így működik minden,az élen a kedvencekkel.

    • Pozsony 907 szerint:

     Mèg a vègin köszönetet mondok, sűrű fejhajtások közt hogy vannak, miután leszoktam puszta említèsükről. Úgy is mondhatnám: egyszer ennek nagy pofon lesz a vège.:))

   • Tovaris szerint:

    Nem engednek? Érdekes. Miért is? Jómagam nem vagyok zsidó, engem mindig “fajtiszta árja”-nak néztek – szőke, kék szem, “északi típus” – s német származásom ellenére sem fasiszta, sem náci, sem hungarista nem vagyok, sőt internacionalistának vallom magam. Mellesleg marxista-leninista nézőpontból. Mi kommunisták nem valakinek a származását nézzük, hanem elkötelezettségét a kommunista eszmék iránt.
    Természetesen, a cionizmust is elítéljük, de nem azért, mert az zsidó, hanem azért, mert nacionalista dolog.
    Arra nem tetszett még gondolni, hogy a zsidók a történelem folyamán, annyi szenvedés és megaláztatás után – még mindig mennyire össze tudnak tartani? Valamit csak tudhatnak – ami jó, azt el kellene inkább tanulni tőlük, mert a magukat magyarnak tartók között sokkal nagyobb a széthúzás, mint közöttük.

    • Pozsony 907 szerint:

     Èn nem vagyok semmilyen “ista”, ember vagyok jobb ès bal oldallal, így nem forgok körbe- körbe. Így sikerült higgadtan felmèrnem, hogy valaki, vagy valakik a törtènelem folyamán, s mèg most is szándèkosan hamisítják, törölnek, módosítanak az idő kerekèn, annak èrdekèben hogy mint ön pozitívan, vagy mint ön szerint èn negatívan vèlemènyezzen. Èppen eme bizonytalanság okán mentem a kutya másik vègère, s nèztem meg azt, hogy vègülis mi lehet a vègtermèk, ki profitálhat ebből? Valahogy mindig a világot irányító nagyhatalmú zsidó származású rotchildèk, rockefellerèk, stb neveit találom a sor vègèn. De mint látom jó munkát vègeznek, mert mèg egyszer sem láttam magától, hogy Magyar embert, vagy nèpet magasztalt volna ilyen bőszen, vette volna vèdelmèbe, míga a zsidó szó puszta említèsère ön rögvest ott terem kedves Tovaris uram, s akár èdes álmait feláldozván, hajnal fèl kettőkor is kiáll èrtük.

     • Tovaris szerint:

      A társadalmi haladás iránti elkötelezettség számít, akkor szövetséget is lehet kötni.
      Persze, nem az elvtelen kompromisszumokra gondolok.
      Kádár mondta valamikor, hogy “aki nincs ellenünk, az velünk van”…

     • Pozsony 907 szerint:

      Ismètlem nem láttam hogy valaha is a magyarság egèsze mellett “ragadott volna tollat”, ez nem összefogás, ez átállás!

     • Hun szerint:

      +1. Lehet hogy tovaris egy cion ügynök! Legalábbis amilyen hevesen védi az “Isteni kiválasztottakat”

    • Nagy szerint:

     A magyar és sok más nép is széthúz és a zsidó nép is, lásd megölték saját fajtájú miniszterelnöküket. De kifelé, ha másnak árthatnak valóban összefognak. Befelé meg is ölik egymást, de ha más népeknek árthatnak nagy az összefogás. Ők a béke népe ? Vagy más népek azzal, hogy egyf.ormán viselkednek kifelé és befelé, azzal gonoszak lennének ?
     A zsidó nép mások ellenében egységesen gonoszak, befelé meg csupán etikusan érdekérvényesítők.

  • Namivan szerint:

   Akkor tájékozódj egy kicsit öcsisajt, mielőtt tovább terjeszted a zsidó felsőbbrendűséget támogató tudatlanságaidat:

   A ZSIDÓ NOBEL-DÍJAK ÉS A SZELLEMI FÖLÉNY LEGENDÁJA
   https://internetfigyelo.wordpress.com/2012/03/14/a-zsido-nobel-dijak-es-a-szellemi-foleny-legendaja/

 5. Tovaris szerint:

  A németek sem mind fasiszták.

  • Veröce szerint:

   ..igen!.azok álltalában názik! 🙂

   • vitorla123 szerint:

    Sokat tettek Sztálin gyilkosai azért,hogy az egész világon gyűlöljék őket.Nekik van Metanyau vezetésével a világon egyedüli ként nyíltan fasiszta államuk. Nyíltan rasszisták! Az arabot ok nélkül lövik agyon és semmi vizsgálat,semmi ,bírósági eljárás.Terrorista volt és kész.Ők az egyedűliek,akik atomfegyvert és rakétaelhárító rendszert üzemeltethetnek,nemzetközi felügyelet nélkül.Ők a világ népein akarnak bosszút állni,mert Hitler az tette amit tett.(Meg Horthy)Az itteni zsidózók védelmére kelek,mert ők a BOSSZÚÁLLÓKAT támadják.Ez nem a vallásnak szól.Sőt semmi köze sincs hozzá.A Huszonegyedik században vallásháborút menekült inváziót generáltak.Amerikától hazánkig!Ma ez a fő gond!

    • Tovaris szerint:

     Sztálin gyilkosai?
     Hát ez honnan veszed, napkeleti bölcs?
     A mai Izraelben már több, mint félmillió volt szovjet állampolgár él, akik pont a gorbacsovi, jelcini árulás miatt vándoroltak ki Izraelbe.
     Mit gondolsz, a szíriai intervenció előtti napokban Putyin miért ment Izraelbe tárgyalni? Izrael miért nem lépett be a legádázabb ellensége, Szíria ellen a háborúba?

     • Havasi Gáspár szerint:

      Pontosítva félmillió volt szovjet zsidó él. A nemzet nem állampolgárokból áll, hanem genetikailag összetartozó egyedek csoportja. Mondjuk a domináns gén például germán.
      Magyarország több mint tízmillió állampolgárából (a külföldön állampolgárságot kapottakkal együtt) a fele sem magyar.

     • vitorla123 szerint:

      Sztálin gyilkosai megkapták az Izrael hőse kitüntetést.A miértre is van válasz!Sztálin gulágot terezett indítani a bosszúálló zsidóknak 1952-ben. A titkosszolgálati akciót Golda Mir? Izrel Moszkvai nagykövete későbbi Izraeli miniszterelnök irányította.Az elkövetők Sztálin zsidó orvosai voltak,akiket Berija ezér agyon lövetett.Beriját Zsukov emberei ezért verték agyon.A Zsidó orvosok ezért kaptak poszthumusz elismerést húsz? évvel később.Valahol ma Belügyi Szemle Titkosháborúk története rovatban az eredetit megtalálod..A Szerző Dr.Baranyó György ny.alezredes

     • vitorla123 szerint:

      Még annyit,hogy a tervezett gulág az nincs az írásban,mert nem rég vált ismerté.

     • Nagy szerint:

      Stalint injekciáóval, egy orv.osnő agyérgörcs állap.otába juvtatta, Berija parancsára. Berija a háttérhatalom ügynöke v.olt. Stalin pénzügyi ref.orm.ot készített elő, idős korára már nem félt annyira, hitte h.ogy saját zsidó származása védelmet jelent. Neki is v.oltak világ.ot megváltó tervei.

     • vitorla123 szerint:

      Sok változata van annak,hogy Szálint orvosi eszközökkel,hogyan ölték meg.Én az enyémet tartom logikusnak. Egy injekció nagyon egyszerű lenne.Valószínű,hogy az én életemben már a valóságot senki sem fogja megírni.Gondolom,a szemle jegyzőkönyve,vagy hanis,vagy titkos 1000 évre.Tény,hogy a végrehajtók poszt homus megkapták az Izrael Hőse címet.

    • Hun szerint:

     +1.

    • Tovaris szerint:

     Aki zsidózik, az náci – aki a “zsidózók védelmére kel” – az náci szimpatizáns.
     De szerintem ezt te nem gondoltad komolyan. Ha igen, akkor elszomorodok…

     • Hun szerint:

      Ha az igazság elszomorít azaz igazán szomorú. Ha nem tetszik valami el lehet innen menni :-). Egyébként meg azért vándorolt ki az a félmilliò ember izraelbe mert rájöttek hogy hamarosan vége az Orosz népen történö élösködésüknek. :-). Dolgozni meg nem akartak.

   • Tovaris szerint:

    A náci is fasiszta. Íme:

    1. Fasizmus a nagy társadalmi-gazdasági válságok idején lecsúszó középosztály mozgalma. A fasizmus társadalmi bázisa alapos társadalmi és önkritika hiányában nem érti lecsúszása okát, meg van rémülve, elveszettnek, sebezhetőnek érzi magát. ezért
    a) bűnbakot keres és talál;
    b) csordába verődik;
    c) fanatikusan rábízza magát egy karizmatikus, demagóg vezérre;
    4) a tőle másképpen gondolkodókkal és az általa megjelölt bűnbakokkal szemben szélsőségesen agresszív;
    d) magát a nemzet legkiválóbb képviselőjének tartja, ezért szélsőségesen nacionalista, soviniszta (idegengyűlölő);
    e) a válság legyőzésének, megelőzésének útját a “munka társadalmában”, az erőszakosan fenntartott osztálybékében (korporativizmus), a kizsákmányolásnak szinte (vagy egészen) a rabszolga-munkáig való fokozásában látja.
    [megjegyzés: a jelenség nevét Mussolini mozgalmától vesszük kölcsön, amely e jelenség prototípusa]

    2. A nácizmus a fasizmus szélsőségesen rasszista formája, amikor is a bűnbakot rasszista alapon keresi és találja meg, és a rabszolgamunkát a rasszizmusa tárgyául szolgáló társadalmi csoport esetében természetes módon alkalmazza.
    [megjegyzés: a jelenség nevét Hitler mozgalmától vesszük kölcsön, amely e jelenség prototípusa]
    Nos, aki ezen kritériumok többségének megfelel, én azokat nevezem fasisztának, nácinak, nyilasnak stb. Ilyenek vannak, aki letagadja az vagy vak, vagy maga is közéjük tartozik (vesd össze: “szemérmes” fasizmus, nácizmus – olyan fasiszta, náci aki hevesen tiltakozik az ellen, hogy ő az lenne).

    • Balázs szerint:

     a cionizmus fasizmus.

     • Balázs szerint:

      (vagy rosszabb)

     • Hun szerint:

      +1. A cionizmus az igazi nácizmus 🙂

     • vitorla123 szerint:

      A bosszúálló zsidók ideológiája lett a cionizmus.Képtelenek megérteni,hogy a népek nem felelősek a holokausztért.Megtörtént.A büntetések ki lettek szabva úgy ahogy!(Sok a náci túlélő tény) Innentől kezdve a népek egyenjogúsága és együttműködése az irányadó!És a törvényesség!Nem gyilkolászhatnak illegálisan!

     • Tovaris szerint:

      A cionizmus nacionalizmus, sőt sovinizmus.

    • Havasi Gáspár szerint:

     Akkor a zsidók az elsők, akik rasszista alapon évezredek óta gyilkolnak. Csak az Ótestamentumot kell elolvasni. Amit pedig nyíltan a gójokról hirdetnek, az ezen is túlmutat.
     Ezenkívül bármely hódító nép, magát felsőbbrendűnek hirdeti, és rasszista alapon hódít. Ez a nem gójok egyik legnagyobb hazugsága.
     1. A zsidók bűnbakként állítják be a népeket, hogy folyamatosan élősködhessen rajtuk és fosztogathassák. Élő példa erre a holokauszt kárpótlások végtelenítése.
     2. A zsidók is csordába szerveződnek a hatalom megszerzésére, fenntartására, és a fosztogatásra. ( lásd: magyar parlament, magyar jogszolgáltatás, végrehajtói kamara, stb.).
     3. Rábízzák magukat a Rothschild félékre és demagóg módon követik őket.
     4. Nemcsak Izraelben, hanem mindenhol, ahol jelen vannak, ők szabják meg hogyan helyes gondolkodni. Erre törvényeket hoznak, és alkalmazzák is. Lásd pl. a mazsihisz, a zsidó gárda működését, vagy a különböző jogvédő (inkább a jogtalanság) szervezeteket.
     5. Minden egészséges nemzet fenntartja a jogot, hogy a nemzet legkiválóbb képviselőjének tartsa magát, hiszen ő maga nemzet, a többi csak befogadott idegen. Izrael még a saját fajtájánál sem ismeri el ezt a jogot, ha nem fogadja el teljesen a tanait. A zsidónál nagyobb idegengyűlölőt nem kell keresni. Milyen nép az, amelyik kiülve nézi egy másik nép pusztítását, mintha csak egy háborús filmet nézne a „salom” csatornán.
     Jelenleg a magyar provincián, erőszakkal tartják fenn a társadalmi békét, és az emberek zöme már annyihoz sem jut, mint egy rabszolga. Ezért megfagy , éhen döglik, és kutyaként pusztul az egészségügyben.
     Következtetés: tehát a zsidó az a népcsoport, amely kollektíven alkalmazza a fasiszta, náci eszközöket más népek kizsákmányolására és elpusztítására. Tehát a a zsidó társadalom a legkorporatívabb, legnacionalistább, legsovinisztább imperialista hatalom, mely egyben katona állam is. A spártaiakhoz hasonlóan a provinciákon alkalmazzák az állandó megfélemlítés eszközét.
     Ez az a cionizmus, mely lehet radikális, vagy liberális, de mindenképpen az a fasizmus és nácizmus, amelyet a cionista, szabadkőműves zsidó bankár és tőkés világ generált a világhatalmának kiterjesztésére, és nem sikertelenül.
     Tisztességesebb, időkben az ENSZ ”feketelistáján volt, aztán cionista nyomásra törölték, majd nálunk helyezték el egyik világközpontjukat.
     Salom

     És egy videó ízelítőül: https://www.youtube.com/watch?v=iAbBw8hPpqc

     • veres szerint:

      Olyan ez, mint amikor mész a jedes úton a kocsival, kicsúszol, neki a korlátnak, onnan egy fának. Ki a felelős a nyomoromért?Az út? A jég? A zsidók? A kapitalisták? A kocsi? A kocsit akik gyártották? A Rotschildok? A hideg? Akitől vettem a kocsit?
      Kezded érteni? 🙂

     • Tovaris szerint:

      Ugyanezt mondták annak idején a nácik is. A középosztály lecsúszása nem a zsidók miatt van (hiszen ők is többnyire a középosztály részét képezik) – hanem a kapitalizmus miatt.

     • Hun szerint:

      +1000 000. Nagyon jò elemzés. Teljes mértékben igazat adok neked.

 6. Tarna szerint:

  A zsidók nem képesek, meg nem is akarnak a végtelenben gondolkodni és antiszemitának tartanak mindenkit, aki nem hiszi el azt, amit ők tanítanak.
  Azt, hogy a civilizáció Mózessal kezdődött, meg különben is ők az Isten választott népe.
  Az őstörténeti valóság nem érdekli őket, mert akkor világossá válna, hogy előttük már sok ezer esztendővel, de lehet, hogy 3 millió évvel is itt a Földön már fantasztikus civilizációk léteztek.
  Egyébként a muszlimok sem bírnak 6000 évvel ezelőtti időt elképzelni, mert nekik meg Mohamed így hagyta a Koránba leírta. Szóval mindkét esetben a hit felülírja a történelmi igazságot és a valóságot. (No majd Merkel integrálja őket….)
  Ott tartunk, min Galilei idejében.
  – No nehogy már valaki különb legyen náluk!

  • Tovaris szerint:

   A zsidók szemitizmusát saját történelmük és sorsuk determinálja. Sokszor túl érzékenyen reagálnak, nekem is volt némelyik jelesebb képviselőjükkel elég kemény csörtém.
   Semmiféle nacionalizmust, sovinizmust nem tartok haladónak, így a cionizmust sem.
   Nekünk egy a lényeg: ki milyen módon szolgálja az emberiség haladását.
   Valamiről, annak lényegi dolgainak ismerete hiányában, az ok-okozati összefüggések fel nem ismerésével NEM LEHET a történelmi materializmusnak megfelelő álláspontot kialakítani.

  • Hun szerint:

   +1. Igy igaz

 7. Nagy szerint:

  A világ.on egyetlen nép van, mely letagadja saját származását és ez a zsidó.
  A cigányt megvetik és t.olvajnak tartják, mindenhol. De nem gyülölik őkevt. Az egyetlen nép melyet az egész világ.on gyülölnek a zsidó.
  A világ.on egyetlen népet tanítanak úgy a tanitóik, h.ogy a többi népnek hazudni nem bűn, az.okat becsapni jó dolog, ez a zsidó nép.
  Nem vallás, nép.
  Bárki felveheti a zsidó vallást, attól még nem lesz zsidó.
  A nagy felfedezők közvt jóf.ormán nincs zsidó, legfeljebb t.olvaj aki ellopja egy goj találmányát, pl. Sienger. Eisteinre is m.ondják, amig a felesége (No 1) élt addig v.olt csak okos. A világ újk.ori történelmében a polivtikus.ok közt feltűnöen sok volt, mára szinte mindegyik p.olitikus vezető, a törzs tagja. Vág.ott szemű zsidó nincs, de már nagy.on dolg.oznak rajta a beházasodásokkal.

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

  • veres szerint:

   Nagy

   Ja, Hitler is ezen az úton indult el, aztán a kommunisták kitaposták belőle a szart is 🙂

   • Havasi Gáspár szerint:

    Nem a kommunisták taposták ki, hanem a cionista összefogás, és az átvert népek hatalmas véráldozatok árán. Így lehetséges az, hogy néhány család birtokolja a világ vagyonának több mint 80 százalékát. Hitlert is csak eszközként használták.
    Az eszmék a legszemetebb eszközök közé tartoznak, mert félrevezetik és elvakítják az embereket, hogy játékszerként használják őket. Mindegy, hogy melyik, mindegyik gyilkol és pusztít.
    De ha a kommunisták beleket taposhatnak ki, akkor ha ezt mások csinálják miért nagyobb bűn?

   • Nagy szerint:

    Hitler (All.ois Slikkgruber) aki maga is echte zsidó volt, nem a maga akaratának megfelelően, hanem a zsidó világtanács kötelezésére támadta meg a sz.ovjetet.
    Lehet tudni, h.ogy a zsidók hátrány.os megkülönböztetésére mi sz.olgált okkul. Hitler útját is kijelölték, mint :Obamaét, Merkelét, Putyinét, vagy Trumpét.
    És nem a kommunisták, hanem az or.osz és társult nép kat.onái tap.ovták el Hitlert. A kommunisták hátul voltak egy géppuska mögött, amivel a saját katonáikra céloztak és lőttek is, ha nem tudtak áttörni. T.ovaris Te is ? Hány or.oszt lőttél le ? Tudtad, hogy Putyin apja is ezt csinálta NKVD-sként.

    • Tovaris szerint:

     Azon túlmenően, hogy nem tudom, mi a szerepe a pontoknak, amiket begépel a szövegébe amiket elmondott, az orbitális baromság. Nem alacsonyodok le annyira, hogy tételesen vitába szálljak Önnel.

  • Tovaris szerint:

   Honnan tetszik venni ezt a hamis szillogizmust?

  • Tovaris szerint:

   A baj már eleve onnan ered, hogy vallási alapon próbálják meg sokan a világ dolgait értelmezni.
   A zsidók is ugyanúgy vannak, mint más népek. Sokan nem vallásosak közülük, ez pont olyan, mint engem kereszténynek erőltetni – holott marxista-ateista vagyok, a tudományos szocializmus, a dialektika – azaz a marxizmus-leninizmus eltökélt, meggyőződéses híve. A világ megmagyarázhatatlannak tűnő dolgait nem istentől eredeztetem, hanem a tudomány által még fel nem ismert, meg nem magyarázott elvek alapján.

 8. Tovaris szerint:

  Ha én lennék az admin, rengeteg cikket törölnék – de előtte megindokolnám, hogy miért.

  • petymeg szerint:

   Tudomásul kell venni,hogy kinek ez a véleménye kinek az ,tudomásul kell venni de nem kötelező azonosulni vele!Ha meg kilenne törölve ami Neked nem tetszik és a másiknak ami nem tetszik le lehetne húzni a rolót!

   • Tovaris szerint:

    Tisztelt uram! A kommunistáknak nem csak az a feladatuk, hogy véleményt mondjanak, hanem az is, hogy megmondják, ha valaki téved bizonyos dolgokat illetően. Vannak objektív és vannak szubjektív tévedések. Az objektív tévedések rendszerint a nem megfelelő ideológiákból erednek, a szubjektív tévedések pedig az ember által az objektív dolgok nem megfelelő értelmezéséből.
    Természetesen, mindenki elmondhatja a véleményét – és mindenkinek jogában áll ezeket a véleményeket saját akarata, tudása szerint megbírálni, vagy megcáfolni. az érvek ütköznek, majd a harmadik fél, aki olvassa, vagy beszáll a vitába, kiválasztja a neki tetszőt és reagál rá.

  • Hun szerint:

   Még szerencse hogy nem te vagy az admin. Egyébként meg senki nem kiváncsi az indokaidra.

 9. Havasi Gáspár szerint:

  veres szerint:
  2017-01-21 – 18:25

  Ezek nem érvek, hanem a behunyt szemmel való elhaladás a valóság mellett.
  Ha ez így lenne, akkor a marxizmust is (ahogy tálalják részben az is, meg értelmetlen körmondatok gyűjteménye) teljes egészében csak egy értelmetlen zagyvaságként kellene felfogni, mint ahogy minden harcot a társadalmi igazságtalanságok ellen. Ennek a logikának az alapján a dolgokat úgy kellene elfogadni, ahogy vannak, mert végül is senki sem hibás.

  “MÁS”
  Mint ahogy Tovaris töröltetne neki nem tetsző dolgokat és főleg személyeket ( Jó klasszikus bolsi módon), így csak Ő maradna egy-két társával, mint ahogy Főnix maradt a kom. neten.
  Engem mondjuk nem érdekel, ha törölnek, mert úgy sem egy harc, ami itt megy, és nem is a végső.
  De, nem fogok judeobolsevik módon gondolkodni, és a magyar nép árulója lenni. Mert az én nemzetem itt az első, a második, harmadik és a sokadik. És ezt semmiféle товарищ nem tudja befolyásolni.
  Neki kellene egy olyan oldalt nyitni, ahol talmudként kezelnék a Marxizmus-Leninizmust a prófétáikkal együtt, és akkor igazán otthon is érezhetné magát.

  salom

  • veres szerint:

   “Ezek nem érvek, hanem a behunyt szemmel való elhaladás a valóság mellett.
   Ha ez így lenne, akkor a marxizmust is (ahogy tálalják részben az is, meg értelmetlen körmondatok gyűjteménye) ”

   Persze, lehet a széllel szemben is hugyozni, egészen addig míg egyszer csak le áll a szél és akkor már nem lesz hugyos a lábad szára 🙂 Amíg gyarló az ember, addig hiába találunk fel egy olyan rendszert, amiben mindenki egyenlő, amíg a benne résztvevő emberek marhára nem gondolják magukat egyenlőnek. A tyúk hiába kotkodácsol hangosan, hogy milyen igazságtalan, hogy őket megeszi a róka, attól még megeszi a róka. Igazságtalan, hogy vannak nálad okosabbak és butábbak? Igazságtalan! Igazságtalan, hogy a nálad okosabbak ezt kihasználják? Igazságtalan! Igazságtalan az, ha nekem nincs kocsim, másoknak meg van? Igazságtalan az én csak 80 ezret keresek, más pedig 500 ezret? Igazságtalan! Ha én keresném az 500 ezret, már nem így gondolnám 🙂

   • Tovaris szerint:

    A lét határozza meg a tudatot.

    • Tovaris szerint:

     A marxizmus azért “értelmetlen körmondatok gyűjteménye” – mert valakiknek az. Már említettem, hogy más tudományok kellő ismerete nélkül a marxizmust nagyon nehéz megérteni.
     Szerencsére, hogy, ha kevesen is, de vannak, akik értik.

     • Havasi Gáspár szerint:

      Nem a marxizmus áll értelmetlen körmondatokból, hanem a belőle létrehozott tananyagok egy része. Pláne mikor ezt még középiskolai végzettséggel sem rendelkezőknek akarták beadni, akik csak szenvedtek. Szándékosan így írták, hogy az emberek zöme értelmetlennek tartsa. Amúgy egy közeli ismerősöm még ifjú koromban azt mondta (különben fizikus vörös diplomával), ekkora baromságot még életében mint a marxizmus, nem kellett tanulnia.
      Ön mint mindig mellébeszél. Kész irodalomból idézget, fellengzős szavakat használ nagyképűen, felsőbbrendűségi tudattal. Ön szerint mindenki marhaságot ír, aki nem csak „tud”, hanem lát is. Pedig például a pontok az ön pontjai, de még ezt is képtelen észrevenni. Képtelen a marxizmust a gyakorlat szintjére emelni, mert talán nem is akarja. Csak idézget – de minek. Nem ön az egyetlen aki ismeri az anyagot. Ha én most jobboldali, sőt náciko lennék, akkor erre: ” A kommunistáknak nem csak az a feladatuk, hogy véleményt mondjanak, hanem az is, hogy megmondják, ha valaki téved bizonyos dolgokat illetően.”- menjenek mind a pi…ba. Mert az embereknek nem filozófiai igazságokra van szükségük, hanem tisztességes életre. Akik pedig [email protected]ák a marxi-lenini tanítást, és megmásították, majd elárulták, azok pont az élkommunisták voltak, és részben vagy egészben bizony zsidók.
      Felsorolná azt a rengeteg tudományt ami kell a megértéséhez. Mert ugye akkor nagy baj van, a nép eezzel a tudással nem rendelkezik, mert ez a tudás csak a kiválasztottaké. Évezredeken keresztül csak a papok értették, amit hazudtak.
      Azt akarja mondani, hogy a marxizmus a néptől távol álló filozófia, és külön papság kell aki értelmezi? Na ez az igazi humbug.
      Ezt tömeg előtt is hirdesse, biztosan nőni fog a hívők száma.
      Az hogy a lét határozza meg a tudatot nem lehet teljesen igaz. Egyrészt a tudatommal be tudom folyásolni a sorsom alakulását, tudok hatni másokra, szabályozhatom vele bizonyos mértékig a testem működését, stb.. Ha igaz lenne, egy jó néhány tudomány, mint a pedagógia, pszichológia, stb. nem működne. A marxizmus sem tévedhetetlen. Tény, hogy a lét alapvető, de ez az ember „állati” része, az evolúció maradványa.
      A tudomány sem egy abszolút valami, egy jó része hipotézis, olyan elvek, szabályok , törvényszerűségek halmaza, melynek nem egy részéről idővel kiderül, hogy hamis. Tételek születnek és dőlnek meg. Most pont az einsteini fizika kezd omladozni (legalábbis bizonyos részei).
      Egy modern orvos a műszeres diagnosztikai vizsgálatok nélkül halott, egy ajurvédikus orvos a három pulzusból pontosan meg tud állapítani betegségeket, mindenféle beavatkozás nélkül.
      Az emberi ismeretek olyan kevesek, hogy szinte semmit nem tudunk a világról, hiszen még igazán magunkat sem ismerjük.
      A tudás ott kezdődik, amikor azt mondjuk, hogy szinte semmit sem tudunk. A szabadban élő analfabéta birkapásztor többet tud az élő természetről, mint egy biológia professzor, anélkül, hogy abban kárt tenne.
      Tény, hogy a zsidók összetartanak, de kifelé, mint az orvosok, egymással is keményen csatáznak az aranyborjuk hizlalásáért, mint például a mostani magyar politikában is, ahol simán feláldozzák valamely társukat a közvélemény és az igazságosztás oltárán.
      A szenvedést hagyjuk,mert a magyar kezdetektől fogva eleget szenvedett a történelemben. De ezt számos népről el lehetne mondani. Ők sem szenvedtek többet másoknál, és főleg azon népeknél, melyeket a történelem vihara megsemmisített.
      Természetesen a cionizmust nem azért ítélik el mert zsidó, hanem azért, mert világelnyomó szerepe van, de sajnos ezt a zsidók művelik. Érdekes módon a német népet pedig nevén nevezve nácinak, a magyart nácinak, fasisztának titulálják. És akkor megint az jön ki, hogy a zsidók bármit csinálnak, még csak nem is kritizálhatók, míg például más népeket a saját hazájukban akár el is ítélhetnek csak vélemény nyilvánításért. Számos ember ül így börtönben Németországban.
      Amit tudnak el kellene tőlük tanulni – inkább ne, mert ha mi lennénk a Rothschild félék, minket utálna az egész világ.- azért érdekes gondolatokat szül önben a marxizmus.
      Tényleg Kádár mondta, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van. – de ez volt az egyik legnagyobb tévedése.
      Már mindenki tudja , hogy Sztálint kinyírták, már előtte is mérgezték. Hruscsov keze is benne volt.
      A nagy marxisták is véreskezűek voltak, ugyanúgy, mint a polgárforradalmak nagyjai, a forradalmakat leverők, mint egy ördögi váltakoztak, nem sok örömet okozva a népeknek.
      A középosztály lecsúszása tényleg a kapitalizmus miatt van, a kapitalisták viszont zömében zsidók. Nálunk ez fejlettebb, itt cigányok is lehetnek.
      Nyugodjon meg, én még véletlenül sem kezelem a kiválasztott törzset vallási alapon, miután egy rassz, mely már az ókorban is megmutatta emberi mivoltát.
      Én pontosan egy szocialista társadalom híve vagyok, de egy folyamatosan fejlődő képesé, melyet nem idegenek irányítanak saját képükre formálva, hogy amikor már nem felel meg az igényeiknek, felszámolják azt, és nyomorba döntsék a népet.
      Cion szocializmus nem kell, mint ahogy judeobolsevizmus sem. Ön miután ugye német, nem is lehet magyar tudata. Tehát egy olyan kisebbség tagja, mely István óta élősködi a magyarokon.
      Én viszont kun-magyar vagyok, tehát az identitásom a szittya népek identitása.
      Ez az én nemzetem, a betolakodókéval ellentétben. Gondolkodása pedig arra utal, hogy nem asszimilálódott, hanem a zsidókéhoz hasonlóan a fordítottját várja el.
      Marxistának lenni pedig nem nemzeti fogalom.
      Nem a magyarok között nagy a széthúzás, hanem a rajtunk élő népek miatt nincs egységes nemzeti öntudat Trianon óta. Ez volt az egyik cél. Még egy kis településen is gyakran többféle náció él.

  • Tovaris szerint:

   Ön burzsoá állásponton van – a társadalomban található ellentmondások a burzsoá ideológia következményei. Mi nem csak a burzsoá ideológiát bíráljuk, hanem a kommunizmus elveire hivatkozó hibás döntéseket is, amelyek egy időre segítettek kivonni a szocializmust a “divatból”.
   Azonban bármelyik hozzászólást is olvasom (egy-két bődületes véleményt kivéve) – mindegyikből kiérezhető a volt szocialista rendszer minőségi fölénye, az az után való vágyakozás – még ha a véleményt mondó gondosan titkolja is.
   A marxizmus-leninizmus pedig nem szentkönyv, biblia, vagy Talmud – hanem tudomány. Ráadásul olyan tudomány, amihez több társtudomány megfelelő ismerete is szükségeltetik.
   A “judeobolsevizmus” szó a nácik, fasiszták és hungaristák által kitalált és hangoztatott frázis – a náci “alapműben”, a “Mein Kampf”-ban tömegével használják is.
   Remélem, mélységesen megsértődne, ha emiatt nácinak titulálnám…

   • Joz szerint:

    Ennek a sok tudományosan előadott maszlagnak döglött hal szaga van. A H.G. által leírtak sokkal életszerűbbek. A kommunista ideológiák csak egy dolgot hagynak figyelmen kívűl. Az EMBERT!

  • Hun szerint:

   +1. Tovaris szerintem egy cion ügynök aki most látta elérkezetnek az idöt hogy aktivizálja magát 🙂

 10. veres szerint:

  “Ha én keresném az 500 ezret, már nem így gondolnám”

  de akkor meg már kéne szégyelnem magam saját magam előtt, hogy én miért keresek többet másoknál….

 11. Tovaris szerint:

  Hun szerint: 2017-01-22 – 09:30

  El lehet innen menni? Igen Menjen is. Amíg a volt Népköztársaság címere és Kádár János arcképe díszíti ezt a fejlécet, addig ÉN nem megyek el innen- Csak emlékeztetem, hogy állítólag ez egy kommunista lap – jó lenne már az Önéhez hasonló nézeteket a kurucinfó nevű nácifasisztahungarista okádékban megjelentetnie.
  Már nehogy a kézigránát lóbálja a partizánt – “tisztelt” Uram!

 12. Nagy szerint:

  A marxizmus nem tud.omány, de tud.ományos alapon bizonyítható. A Fasizmus is egy izmus, mint sok más. A filo az tudományág.
  T.ovaris, aki igazi nevén nácizó, meg tudálékos.

  • Tovaris szerint:

   Ez felfogom egy véleménynek, azok közül is a dilettantizmus csimborasszójaként.
   Köszönöm a méltatást, kedves Nagy.

 13. Tovaris szerint:

  Havasi Gáspár szerint: 2017-01-22 – 18:49

  Trianonért, az egész országvesztésért az osztrák-magyar monarchia első világháborús veresége és Horthy hazaáruló politikája a felelős.

  Soha nem állítottam, hogy a szocializmus és a kommunizmus nevében nem követtek el hibákat, sőt bűnöket. Ellenben a kereszténység egész története a nevében elkövetett bűnökről szól.

  De amiket itt összeírogat, az nagyfokú ismerethiányra enged következtetni, ill. ami van, az is erősen a burzsoá propaganda hatása az Ön gondolkodására.

  Magyarságtudat? Az meg mi? Ugyanis sem “németségtudat”, sem “orosztudat” nem létezik, mert a tudat egészen más kategória. Van hazafiság, és hazaszeretet. Egy valamilyen okból Magyarországra került külföldi, aki meghonosodott, ugyanúgy szeretheti hazáját, mint aki saját származását visszamenőlegesen a magyarok őseire vezeti vissza. A származás egyáltalán nem számít.

  Teljesen megértem az Ön álláspontját és tudom annak okait is. A véleményét tudomásul veszem, de nem fogadom el. Ettől kerek a világ.

  Hazudhatnám magam magyarnak is, helyesírásom okán nem is tudná megcáfolni, de nem teszem, mert nem lenne igaz. Abban az előnyben vagyok a beszűkült “magyarság tudatúakkal” szemben, hogy kívülről látom a mai magyar társadalom összes problémáját – annak gyakorlati kihatásait pedig saját bőrömön érzem és szenvedem el. Korom miatt már nem is gondolok arra, hogy német nyelvterületre kerüljek – kommunikációs problémáim szerencsére nincsenek – de nekem az idegen lenne, nem tudnék gyökeret verni.

  Amit Marxról és a marxistákról ír, az akkora tévedés, hogy nagyon hosszú lenne megcáfolni. Majd a válaszaimat megtalálja egy-egy témához fűzött megjegyzéseimben – ha egyáltalán érdemesnek tartja elolvasni. Ha észrevette, én sem válaszolok minden beírására, mert vagy érdektelen számomra, vagy egyetértek vele.

 14. Tovaris szerint:

  Havasi Gáspár szerint: 2017-01-22 – 18:49

  Marxistának lenni valóban nem “nemzeti fogalom”, hanem egy nemzetek felett álló eszmerendszer elmélete. Megnyilvánulása az internacionalizmus.
  Az ún. “nemzeti fogalom” megint csak eléggé meghatározhatatlan dolog, mert van nemzeti nyelv, nemzeti kultúra, van nemzeti függetlenség – ami egy nemzet kialakulásakor és más nemzeti elnyomás alól való kiszabadulása érdekében erősödik fel – s ha tovább erőltetik, akkor már káros lehet. Egy nemzet önállósága addig terjedhet, amíg más nemzetek önállóságát nem sérti. Viszont, ha egy nemzet történelmi kényszerűségből más nemzetekkel szövetkezik – a nemzeti érzelmeit kellőképpen vissza kell fognia és a felesleget el kell raktározni.
  Az Európai Unió pontosan emiatt nem működőképes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.