Nem jogerősen: Ragály Tonyó bűnöző!

Juhász nyert Rogán ellen

A bíróság első fokon elutasította Rogán Antal keresetét, amelyet Juhász Péter ellen indított.

Az Együtt alelnöke, Juhász Péter lebűnözőze Rogán Antalt, a miniszter ezért személyiségi jog megsértése miatt indított ellene pert.
A bírónő azt mondta, Juhász kijelentései nem voltak öncélúak, nem a személyiség lejáratására irányult, hanem a Rogán által vezetett V. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát bírálta, megengedhető, nem jogsértő módon.
Juhász Péter a bírósági döntés után azt mondta, innentől nyugodtan bűnözőzheti Rogánt. A Rogán Antalt illetve a szintén perlő V. kerületi önkormányzatot képviselő ügyvédet kérdeztük, hogy a döntés ellen fellebbeznek-e, de egyelőre nem nyilatkozott a kérdésről. Erre 15 napjuk van.

Képtalálat a következőre: „Rogán-mém”

A Fővárosi Törvényszék arra kötelezte Rogánt illetve az önkormányzatot, hogy a perköltségre fizessen Juhásznak összesen 200 ezer forintot, illetve Rogánnak az államnak is ki kell fizetnie 60 ezer forintnyi illetéket.
Az ítélet részletes indoklásában Bérces Renáta bíró azt mondta, a per 2 éve húzódik, az alapját Juhász Péter politikusként tett – a Facebook oldalán és a sajtóban megjelent – kijelentései képezték, amit a bíróság fontosnak tartott a kijelentések értékelése során. A döntésekor figyelembe vett egy korábbi Alkotmánybírósági határozatot is a véleménynyilvánítás szabadságáról, miszerint a véleménynyilvánítás alapvető célja, hogy az egyén mások véleményét formálja. Ez a szabadság mindenféle közlést magában foglal, kivéve a tények meghamisítását, ezért rendelt el bizonyítási eljárást a bíróság Juhász egyes kijelentései miatt.
Egy másik Alkotmánybírósági hatátározatot összegezve kimondta azt is, a testület a politikai véleménynyilvánítás fokozott védelme érdekében foglalt állást – ez a határozat már az új Polgári Törvénykönyv, és a közszereplők erősebb személyiségi jogi védelme után született.
Rogán ma sem jött el
Rogán egyetlen tárgyaláson sem jelent meg, júniusban halaszthatatlan közfeladat ellátására hivatkozott – ami mint kiderült, egy nagyjából három soros interjú volt egy német lapnak -, októberben pedig a tárgyalás előtt egy órával sajtótájékoztatót tartott és ott mondta el, miért nem akar “Portik szócsövével” egy légtérben tartózkodni. A júniusi tárgyaláson Portik Tamás egy Juhász Péter, az Együtt politikusa által már régóta hangoztatott ingatlanértékesítési módszert vázolt fel, amit szerinte az ötödik kerületi önkormányzat szereplői, köztük Rogán Antal bonyolított. A bíróság előtt azt is elmondta, hogy egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt a politikusnak a belvárosi Fidesz irodájába. Egyébként pedig jól ismerte Habony Árpádot, aki Portik szerint volt élettársának, Pápa Marianne volt férjének az unokaöccse.
(HVG)
Bal-Rad komm: NEM JOGERŐS az ítélet, de ettől függetlenül Ragály Tonyónak papírja van arról, hogy BŰNÖZŐ! Ezt persze eddig is tudtuk.
Nyilvánvalóan KELLENE HOGY KÖVETKEZZÉK a nem jogerős ítéletből, hogy a TÖBBI HASONSZŐRŰ MARTALÓC is bűnöző! Vannak néhány ezren!
Ha pedig bűnözők, akkor bizony már egyéb minősítő esetek is szóba kell(ene) hogy kerüljenek.
Úgymint: előre kitervelten, nyereségvágytól űzve, aljas indokból, bűnszövetségben és bűnszervezetet alapítva-működtetve, folytatólagosan, kimondhatatlanul nagy kárértékre, különös kegyetlenséggel, állampolgárok tömegeinek halálát okozó megtévesztés, csalás, sikkasztás, kifosztás, markecolás, kínzás bűntettében bűnösök!
Persze ezt bíróság soha nem fogja JOGERŐSEN kimondani! Még azt sem, hogy a Tonyő…
Ez a feladat a népbíróságra tartozik majd! Mint ahogyan a büntetés kiszabása is!
A MEGTORLÁS PEDIG NEM FOG ELMARADNI!
Tonyó és a Füves fognak még egy légtérben egymásra köpködni, sírva-ordítva vallani!
Micsoda kakofónia lesz az majd!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem jogerősen: Ragály Tonyó bűnöző! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sneider Imre szerint:

    Ez aztán a pikáns történet. A bűnöző beadványa alapján első fokon bűnözővé nyilvánították a másik bűnözőt. Persze az (i)gazságszolgáltatás ebben az esetben nem tudott volna még véletlenül sem mellé lőni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.