Sunnyogás

Kihűléses halál: elsumákolták a választ Rétváriék, nem tudni, hány halott van

htln

Az MSZP-s Korózs Lajos arra kérdezett rá az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hányan haltak meg kihűlés miatt eddig a télen. Hosszú, részletes választ küldött a miniszter a tárca parlamenti államtitkárán keresztül, de éppen a lényeg nem volt benne.

Korózs Lajos írásbeli kérdésében idézte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt, aki szerint a hajléktalanszállókon „a leghidegebb éjszakán sem haladta meg 2016-ban a kilencvennyolc százalékot a kihasználtság, várhatóan így lesz most is. A kormány a téli krízisidőszakban 11 100 férőhely működését támogatja, ez elegendő” – tette hozzá.
A szocialista képviselő felvetette: az optimista nyilatkozat ellenére minden nap látni hajléktalanokat az aluljárókban, kapualjakban. Utóbbira az sem lehet magyarázat, hogy nem mindenki fogadja el az ellátást – vélte. Korózs Lajos szerint nemcsak az utcán élők vannak veszélyben, hanem azok is, akiknek nincs pénzük fűtésre.
Megkérdezte a képviselő, hányan haltak meg eddig kihűlés miatt a télen, és közülük hány embert érte az utcán, fedett helyen vagy lakásában a halál. Arra is kíváncsi volt, mikor akarja visszaállítani a kormány a lakásfenntartási támogatás valamilyen formáját vagy más szociális támogatást biztosítani a szegénységen élőknek.
Balog Zoltán nevében Rétvári Bence válaszolt, aki részletesen sorolta, milyen pályázatokat írtak ki a hajléktalanok ellátásához, hány férőhely van a hajléktalanszállásokon, mi az Elsőként lakhatás program lényege, hogyan alakították át a pénzbeli szociális ellátások rendszerét, mi a téli tüzelőtámogatás lényege, hány önkormányzat vehet tűzifát és hány barnakőszenet.
A kihűlés miatt elhunyt emberek számáról azonban nincs szó a háromoldalas válaszban, arról sem, hány embert érte a halál fagyos utcán és hányat kihűlt lakásban.
(HVG)
Bal-Rad komm: Amiről qrmányunk nem beszél!-az nincs is. Az van csak, amiről a döbrögista papagájkommandó zengedez.
Bőség, jólét, erő, egészség, csodás jövő!
Az ezzel ellentétes kérdésekre hosszú lére eresztett, semmitmondó qrmányzati ömlengés a válasz. Amit a társadalom túlnyomó többsége elfogad, vagy legalábbis tudomásul vesz.
Közömbösen tudomásul veszi vagy elfogadja a hajléktalanság és járulékos részeinek tényét! Pontosan ezt teszik a politikai ellenmaffiák is. Néha-néha előrántják a kérdést, ami viszont látványosan lepereg az éppen regnáló qrmánymaffiáról.
Qrmányunk erre támaszkodva kommunikál! Terel és hazudik.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sunnyogás bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Smith szerint:

    Valószínűleg azért nem akarnak rá válaszolni, mert akkor újabb nemzeti gyásznapot kellene tartani. A különbség, hogy ez a gyásznap igencsak rontaná a kormány népszerűségét és megítélését.

  2. Tovaris szerint:

    Az eddigi nem hivatalos statisztikák szerint évente 100…400 között szokott lenni a fagyhalált szenvedettek száma – s aggasztó méreteket kezd ölteni a saját fűtetlen lakásukban kihűlt áldozatok száma.
    De hát “Magyarország jobban teljesít, erősebb”, stb….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.