Sztrájkkal való riogatás

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet

ahu

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) hétfőn, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát – közölte a szakszervezet hétfő este a honlapján.

A tájékoztatás szerint a járműipari vállalat új ajánlata több ponton is elfogadhatatlan a szakszervezet számára, mivel az alapbéremelések több lépcsőben történnének meg, emellett a vállalat az ajánlatból törölte a korábban jubileumi bónuszként már kidolgozott juttatási elemet.
A sztrájkbizottság tájékoztatta az Audi képviselőit a megalakulásáról, egyben jelezte tárgyalási szándékát.
Az AHFSZ még decemberben közölte, hogy elégedetlen a vállalat ajánlatával, amely eredetileg az idei és a jövő évre egységesen bruttó 25-25 ezer forintos alapbéremelést tartalmazott, a választható béren kívüli juttatások keretét pedig 2017-re bruttó 595 ezer forintban, 2018-ra bruttó 620 ezer forintban határozta volna meg. Az AHFSZ ezzel szemben 2017-re és 2018-ra egységesen bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést, a választható béren kívüli juttatások keretére pedig az idei évre és jövőre is bruttó 650-650 ezer forintot javasolt. Az új ajánlat részleteit ezúttal nem hozták nyilvánosságra.
A jubileumi és lojalitás bónuszt a szakszervezet a vállalattal közösen dolgozta ki a bértárgyalások során. Jubileumi bónusz annak járna, aki a vállalatnál minimum öt évet eltölt. Az elképzelés szerint évenkénti egyszeri jutattás kifizetése minden ott ledolgozott öt évvel bruttó 50 ezer forinttal emelkedne, maximum 300 ezer forintig.
A lojalitás bónusz a vállalatnál eltöltött első öt év után járna, amely havonta bruttó ötezer forint lenne, és az ott ledolgozott évek múlásával sávosan emelkedne, maximum 20 ezer forintig. Az MTI kereste az Audi Hungariát, de a vállalat nem kívánt nyilatkozni.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…A sztrájkbizottság tájékoztatta az Audi képviselőit a megalakulásáról, egyben jelezte tárgyalási szándékát…”
-DE HISZEN A HELYFOGLALÁSKOR SZÓ SEM VOLT OLYASMIRŐL, HOGY SZTRÁJKLEHETŐSÉG! Hát hová jutott a világ? És a stratégiai partneri megállapodás? A “magyar” qrmánnyal?! Az semmi?!
Hát nem azért jöttek “ŐK” ide, hogy a gyarmat népe sztrájkkal fenyegesse őket! NEKIK ITT komoly profitot igértek! Meg nyugalmat!
“…Az MTI kereste az Audi Hungariát, de a vállalat nem kívánt nyilatkozni…” 
-Hát szóhoz sem tudnak jutni ekkora gyarmati pofátlanság láttán!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sztrájkkal való riogatás bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. öregkun szerint:

    haha a birodalmi SS. még nem érkezett meg…

  2. Azorka1861 szerint:

    Lètezik mèg olyan, hogy független szakszervezet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.