Döbrögiék ELLEN ítélt a bíróság

Döntött a bíróság: mégsem mehet pornó a HírTV helyett

htv

Kötelezte a bíróság a PR-Telecom Zrt. nevű kábelszolgáltatót, hogy azonnal helyezze vissza kínálatába a Hír Televíziót, amit decemberben egyszerűen száműzött a kínálatából. A jogi hercehurca még tart, de a döntés szerint a nézőknek addig is joguk van HírTV-t nézni.

Azonnali hatállyal vissza kell helyeznie a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatónak műsorkínálatában a Hír TV-t abban a 70 ezer háztartásban, amelynek programcsomagjából januártól kivette – így döntött a Budapest Környéki Törvényszék. Erről maga a csatorna számolt be szerdán délelőtti közleményében, amelyben azt írják: a bíróság többek közt a „Hír TV nézőinek mint fogyasztóknak” az érdekében tették vissza őket a kínálatba.
A Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is szolgáltató PR-Telecom decemberben jelentette be, hogy egyoldalú szerződésmódosítással kiveszi csomagjából a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televíziót hat másik csatornával együtt. A HírTV szerint ez jogellenes, hiszen az érvényes megállapodásuk szerint 2017 végéig szólt. Így pert indítottak, ami még nem zárult le, de a bíróság addig is azonnali hatállyal visszaállította a tévé elérhetőségét a nézők számára.
A HírTV menet közben azt állította, hogy nem véletlenül próbált kiszúrni velük a kábelcég: a szigethalmi székhelyű PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a szolgáltató vagyonkezelői háttere pedig ugyanaz, mint annak a másik máltai társaságnak, amelynek luxus-jachtján nyaralt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester.
A tévé szerint pornócsatornákat és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatornákat kínált volna nézőinek helyettük, illetve a többi kihajított csatorna helyett a PR Telecom.
A Magyar Nemzet pedig azt derítette ki, hogy több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a kábelszolgáltató társaság.
(HVG)
Bal-Rad komm: Ki gondolta volna két évvelezelőtt, hogy a nézők a HírTv-t fogják reklamálni az udvari lakájmédia valódi szennyáradata miatt?
A Bal-Rad villanypostájára elképesztő PR-os változásokról érkeztek jelzések a szolgáltató PR-Telecom “csomagjai miatt, amelyből még a természeti és tudományos csatornákat is törölte a “szolgáltató” a HírTv mellett. Az új csomag pedig…
Persze 3,3 milliárdosVISSZA NEM TÉRÍTENDŐ döbrögista támogatásért megéri a PR-nak még NEM SZOLGÁLTATNI IS! Szerencsére még valamelyest működik Döbrögisztán jogszolgáltatása!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögiék ELLEN ítélt a bíróság bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Smith szerint:

    Perpillanat a közmédia szerepét látják el, pedig egy magánkézben lévő csatornáról kell beszélnünk. Az adófizetők pénzéből működő médiának kellene a legkritikusabb hangot megütnie a kormánnyal szemben, ezzel szemben a legnagyobb cinkostársai ennek a rezsimnek.

    • vitorla123 szerint:

      A Bal-Rad sem kutya.Sok baloldalit és munkavállalót szóllítunk meg!Terjeszd és külföldön,Londonba Párizsban,Berlinbe olvassák a munkavállalók.Ott se fenékig tejfel.Őrült pénz a szállás.Lassan “koporsó” lakásokban húzzák meg magukat.Két négyzetméter és nincs benne WC.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.