Donbassz

A minszki folyamat lelassult, és félő hogy zsákutcába vezet. A donbasszi konfliktus megoldására és a területi egység visszaállítására csakis piplomáciai megoldás lehetséges. Ennek hatékonysága pedig csak úgy garantálható, ha a “normandiai négyek” formációt kibővítik. Azaz: a világ elsőszámú latorállamát-az USA-meg kell invitálni a garanciát nyújtók közé.

Erről értekezett ma Kijevben Jurij Bojko ellenzéki Rada-képviselő. Azt követően, hogy tegnap Valcman Nyalókakirály nagy elégedettséggel ismertette Maradék-Ukrajna alattvalóival, hogy az armada hamarosan új, az eddigieknél hatékonyabb fegyvereket fog kapni. Persze ordashada addig sem tétlenkedik Donbassz határain.
Zajcevo tegnap délután.
Kirovszkot (LNR) is meglátogatta Alexander Hug, az EBESZ donbasszi célmegjelölő csoportjának főnöke. Volt oka az elégedettségre. A tegnapra virradó éjszaka és a rá következő reggeli és délelőtti valcmanista latortüzérségi ostrom “eredményes” volt.
Kirovszkból átugrott Uglegorszk-Debalcevo környékére. Ahol pontosan érkeztekor a szvetlodarszki-ív latortüzérsége visszább helyezte a tüzet. Hug úr megnyugodva szemlélte a mező ágyúzását!
Az éjszakai ágyúzás csak átmenetileg ért véget reggel, hogy aztán újult erővel folytassák Donbassz ostromát.
Ma reggel Gorlovka-Jszinovataja és a köztes települések kaptak szépen a latorgránátokból. De nem panaszkodhatnak a mellőzésre Donyeck északi és nyugati városrészei, és az “elővárosi” részek sem.
Tegnap dicsőítették Londonban Nagy Britannia és Ukrajna diplomáciai kapcsolatfelvételének 25. évfordulóját. Az ünneplő publikum a parlament egyik terében éppen az esemény nagyszerűségén örömködött, amikor a donbasszi frontokat megjárt angol újságíró Graham Phillips néhány kérdésével és tény közlésével belerandított az ünnep fényébe.
Kik ágyúzzák, bombázzák Donbasszt? Kik gyilkolják a donbasszi civileket?-tette fel a kérdést a megrökönyödött hallgatóságnak.Amely kérdéseire ő maga válaszolt is azonnal.
Bizony az ukránok. A kijevi junta csapatai azok.
Mondani sem kell, hogy a tisztelt ünneplő összeröffenet teljesen kiakadt a hallatlan pimaszságon. Horkantak is legott! Hazudik! Takarodjon innen! Ki vele!
Az igazságnak pedig távoznia kellett a teremből.

Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kálmán Lőrinc szerint:

    Éljen a demokrácia, éljen a szólás szabadság 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.