Visszaszámlálás

Tűzzel játszanak a magyarok, nagyon kevesen spórolnak a nyugdíjas évekre

“Már most sem tudna megélni az emberek fele, ha egy hirtelen baleset vagy betegség miatt nem folytathatná munkáját. Összességében lehet állítani, hogy a lakosság kétharmada semmilyen szinten sem rak félre.
Minden harmadik magyar arra számít, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd a megélhetéshez. A megkérdezettek mindössze 26 százaléka gondolja úgy, hogy mostani jövedelmének minimum 80 százalékát kézhez fogja kapni, a válaszadók 40 százaléka pedig jelenlegi fizetésének felére vagy annál is kevesebbre számít az államtól időskori juttatásként. A 26-35 évesek közel harmada szerint a jelenlegi fizetésének 10-20 százalékát kellene már most nyugdíjcélú megtakarításra félretennie, hogy legalább a mostani színvonalon élhessen majd – derül ki az UNION nyugdíjcélú megtakarítást vizsgáló felméréséből.
„Minél korábban kezdi el valaki a megtakarítást, annál könnyebben tudja összegyűjteni a nyugdíjas korban szükségessé váló lejárati összeget. Fiatalon akár már havi 5000 forint is elegendő lehet ahhoz, hogy nyugdíjasként milliókat kapjon kézhez valaki” – magyarázta Bóna Katalin, az UNION Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatója…”
shutterstock_520166401

shutterstock_520166401

-A cikk aztán innentől kezdve egy valódi döbrögista reklám: rakjatok féltre, hogy legyen mit “megvédeni!”-mottoval.
A reklám után így folytatódik:
“…Munkából megyünk a sírba
A felmérés szerint minden harmadik ember gondolja úgy, hogy a nyugdíjkorhatár elérését követően is dolgoznia kell majd a megélhetéséhez. A megkérdezettek fele pedig kétségbeesik, ha belegondol, hogy miből fog élni idős korában, ha mégsem lesz képes aktívan dolgozni. Egyre kevesebben bíznak abban is, hogy 60-65 éves korukban nyugdíjba vonulhatnak, a válaszadók 40 százaléka szerint mire nyugdíjba megy, már minimum 70 év lesz a nyugdíjkorhatár.
A megkérdezettek fele mondta azt, hogy már most sem tudna megélni, ha egy hirtelen baleset vagy betegség miatt nem folytathatná munkáját. További 40 százalék azok aránya, akik nem biztosak benne, hogy képesek lennének megélni a jövőben, és csupán minden tízedik válaszadó érzi magát felkészülve az ilyen váratlan helyzetekre. Bóna Katalin szerint azok körében is, akik minden hónapban kisebb-nagyobb összeget félretesznek jövedelmükből, 70 százaléknyian úgy vélik, nem tudnának megélni, ha hosszabb időre kiesnének a munkából.”
(profit7)
Bal-Rad komm: Tulajdonképpen egy legázolt ország természetrajzát, jövőképét olvashatjuk. Azt, hogy miként érzékelik a jelent, és milyennek látják a jövőt a MAGYAROK! A nem politikus, nem Pénztáros Lőrincek, a nem Puch Lászlók, a nem udvartartásbéliek. A NÉP! Amely napi megélhetési gondokkal küzd, a jövőjéről pedig gondoskodni nem képes. Nem a szándékai hiányoznak! Nem a képességeivel van baj! A lehetőség hiánya okozza a bajokat.
-Nem szép jelen, és nem biztató jövő! Nagyon nem biztató!
De ne is csodálkozzunk. A rendszerváltással fölszámolták az önálló magyar gazdaságot! Azóta országunk lélekszáma hatszázezer fővel csökkent, az elöregedés folytatódik, az etnikai összetétel hátrányosan változik.
Országunk az EU-júdáspénzéből él. Nagyjából 2020-ig! És utána?
Eltűnődött-e valaki is azon, hogy miért nincs Döbröginek és hordájának valódi kihívója?
Miért van az, hogy mindenki csak a bűvös 2020-at emlegeti?
Épelméjű politikus ebben az országban-még ha gonosz is!-NEM VÁLLAL BE EGY 2018-AS GYŐZELMET! Mert 2021-ben omlás lesz! Összeomlás!
Inkább vigye a dicsőséget Döbrögi, és minden mást! Csak annyit hagyjon/adjon NEKIK, amennyiből boldogan eldogonyázgatnak! Majd aztán mutogatnak Döbrögi hűlt helyére, hogy de hát ő a bűnös mindenért!
A rövid emlékezetünkben bíznak! Joggal!
“AKKOR MAJD”-ha oda kerül a sor!-úgyis mindenki a nyomorult kis életéért fog futni! Sokaknak nem fog sikerülni! Fájdalmasan sokan fognak elbukni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Visszaszámlálás bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  Jól összefoglaltad Admin.

  • vitorla123 szerint:

   Ez így van!A munkavállaló ÚR!!!! Megfagy és éhen hal!Csak azért mert nem választotta meg a saját MUNKAVÁLLALÓ képviselőjét.Mert ha igen akkor csak azt szavazza meg amit a munkavállalók érdeke diktál.Nem lenne baj,ha többségbe lenne a parlamentbe.Ez minden munkavállaló érdeke.Ezért még azt is megkockáztatom,hogy érdemes lenne a borzasztóan megalázó.és demosztráló megszólítás az “ELVTÁRS!” elviselése is.Mert aki a munkavállalók érdekeit képviseli az csak az lehet.

   • Paul Aradi szerint:

    Tévedés, és illúzió, azt gondolni, hogy a kapitalista parlamenti demokráciában, ismétlem a parlamenti demokráciában, (amely nem azonos a népköztársasági demokráciával) akár többségi képviselettel is a dolgozók érdekeinek érvényesítése. Ebben a szemléletben devalválódik a Magyar Munkáspárt is! Részt akar venni a kapitalista politikai elit hatalmi viszonyaiban azaz a parlamenti democsokráciában. Nevetséges! Nem ez a eladata! Én sem szavaznék rá. No nem azért mert nem ez a párt áll a legközelebb hozzám, hanem azért mert egy klasszikus gondolatait megtanúltam: ” A FORRADALMAT MEGSPORÓLNI ILLÚZIÓ, NEM LEHET!

    • vitorla123 szerint:

     Hát nem értünk egyet! Ugyanis a minél rosszabb annál jobb nem kommunista magatartás.A kisembereknek élni kell.Ezért a hétköznapi politikában képviselni kell a munkavállalók érdekeit.Például az alapjövedelem bevezetését,hogy legyen biztos jövedelme minden magyar családnak.Ne lehessen stadionra,palotára kuplerájra milliárdokat ellopni az állam pénzéből.Ezt a munkavállaló sztrájkkal nem tudja megakadályozni. Szükséges a harcérintkezés fenntartása a parlamentbe is.Ahogy a legális és az illegális munkát ötvözni kell.Mondta Vlagyimir Uljanov!

 2. Paul Aradi szerint:

  Azt gondolom e hosszas glosszát végigolvasva, hogy ez a bankszektor és a biztosítási biznisz reklámja. Remélem csak közlés, pártatlan közlés.
  Hogyan is képzelheti a Quastor ügy, a megannyi banki bebukás és ekkora állami korrupció után valaki komolyan, hogy a fiatalok és bárki pénze biztonságban van?
  Aki csak egy kicsit nyitott szemmel fordul a világ felé, tudja, tapasztalja, hogy a pénzvilág az ostobaságból él! Amerika a példája annak, hogy a nyugdíjalapok hogyan sikkasztották el a hiszékeny és ostoba betétesek pénzét, sőt abból hogyan “gazdálkodott az alvilág.
  MA A TAKARÉKOS EMBER PÉNZE NAGYOBB BIZTONSÁGBAN VAN A FEFŐTTES ÜVEGBEN, MINT BÁRHOL, MÁSUTT!
  ELŐRELÁTNI, TAKARÉKOSKODNI MÁRPEDIG KELL! HA VAN MIBŐL!
  A cikk olvasása felvet bennem egy kérdést: Ezen az oldalon miért is van, ( A Magyar Népköztársaságért, a dolgozó népért!), szöveg?

 3. Paul Aradi szerint:

  A KAPITALIZMUSBAN A PÉNZVILÁG MÁSOK OSTOBASÁGÁBÓL, HISZÉKENYSÉGÉBŐL ÉL!!!

 4. Istvan szerint:

  Paul!
  Meg a kiszolgáltatottságból!Ezt ne felejtsük el!

 5. Istvan szerint:

  És ami egy nagy tévedés,még a fehérnél is halványabb remény az,hogy a nyugdíj után is dolgozni kell ahhoz,hogy megéljen!Ugyan hol van az a munkahely,és dögivel,amelyik foglalkoztatja a munkából kiöregedett,kirokkant nyugdíjast,mikor még az ép ,fiatal dolgozók százezreinek sincs munkája,és ha van is,akkor annak béréből nem lehet megélni!

 6. Tovaris szerint:

  Vajon mi a lóf…-ból spóroljanak a magyarok?

  • vitorla123 szerint:

   Újra meg újra felvetődik a munkavállaló URAK problémája.A munkavállaló egy nagy átverés.Talán a kifosztható szó jobb lenne helyette.A harácsolókat csak egy dolog érdekli a harácsolás.Ha zsidók,ha nem.A bosszúálló harácsolóktól meg mentsen mindenkit az isten.

 7. Nagy szerint:

  A tavalyi évben is kom.oly összeggel nőtek a megtakarítás.ok. Én is gyarapodtam.
  A zsidók által alapít.ott Momentum mozgal.om ell.opta a francia 99 % mozgal.om téziseit.

 8. Smith szerint:

  “Országunk az EU-júdáspénzéből él. Nagyjából 2020-ig! És utána?”
  Fletó válaszol:
  “Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen!” Gyurcsány őszödi beszéde továbbra is aktuális.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.