Donbassz

A 2014-es kijevi fölforgatás egyik vezénylő majdannyicája, a Cukrosnéni Victoria Nuland a Tump-korszak beköszöntével jónak látta távozni az amerikai külügyből. Az új külügyér Tillerson belenyugodott elődje közép-európai fölforgatójának “önként” távozásába.

Nem kevés része volt ennek a perszónának abban, hogy az USA ötmilliárd dollárt feccölt a 2014-es majdanba, és Ukrajna nyomorúságos helyzetbe hozatalába. (Hogy a többi érdemeit ne is említsük.)
A jelek szerint gond lesz ezzel az ötmilliárd dollárral! Meg a többi, Kijevnek juttatott amerikai “segítséggel”! A hírek szerint ugyanis Trump utána akar járni az Obamaki adminisztráció kijevi támogatásainak, merthogy alapos gyanú merült fel az összegek felhasználását illetően. Magyarán: demokratizálás helyett ellopták! Washingtonban már az a mondás kezdi járni, hogy az ukrán probléma legfőbb oka maga Ukrajna.
Márpedig ezek a Washingtonból érkező hírek cseppet sem hatnak nyugtatólag a kijevi udvar kedélyállapotára! A pénzhiány már a donbasszi frontokra vezényelt martalócbandák köreiben is bomlasztólag hat.
Az ún. “grúz légió” 38 martalóca Trijickojéban egyszerűen buszra szállt, és Harkovba utaztak. Fölmondani Kijevnek. Harkovból pedig Odesszába indultak, hogy visszatérjenek Grúziába. Zsold és zsákmány nélkül, lógó orral.
Persze a maradók azok “teszik a dolgukat”! Az alábbi videon a tegnapi bahmutkai gaztett helyszíne. A kórházban egyébként belehalt sebesüléseibe az egyik utasa a kilőtt Nivának, úgyhogy a bűntettnek már két halálos áldozata van.
Sztanyica Luganszka határában Kijev továbbra is visszautasítja a kialkudott kölcsönös “lágyítás” végrehajtását.
Donbassz latortüzérségi ostroma pedig…-hát a szokásos megszokott módon zajlik tovább. “Üde színfoltja” a háborúnak, hogy az egyik főlator-Szemjon Szemencsenko-“Donbassz” nevű latorzászlóalja új módszert talált ki a kínzó pénztelenség enyhítésére. Vonatrablásokat eszközölnek.
szsz
Sorra állítgatják le a személyszállító vonatokat amik az LNR-be tartanak vagy onnak Maradék-Ukrajnába, és megmarkecolják az utasokat.
Pénz, ékszer, értéktárgyak, RUHANEMŰK!-minden jól jön nekik.
Leonyid Kalasnyikov az orosz Állami Duma Külügyi Bizottságának kommunista (KPRF) elnöke ma sürgette az orosz külügyminisztériumot, hogy haladéktalanul kezdje meg Donbassz lakóinak az ellátását az Orosz Föderáció útlevelével. (Azok számára természetesen, akik ezt igénylik.)

leok

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. János szerint:

  A közállapotok az össze vissza összefoltozott “Ukrajnában” pont olyanok lehetnek mint ahogy Alekszej Tolsztoj művében a Golgotában leírta. Ezek a vonatrablások már nem a “kísértetiesen hasonló” kategória, hanem azonosan egyenlő azzal amit az anarchisták, Mahnó apó, Petljura, és Gyenyikin rablóbandái műveltek 1918-ban, 1919-ben, ugyan ezen a vidéken!!!!!!!!!! Remélem a Valcmanista juntának, a kijevi Nuland fiókáknak a sorsa is az lesz, mint Petljurának, Gyenyikinnek, Mamontovnak vagy Kolcsaknak!
  A rablóhordák mindig nagyon szervezettek voltak, mint például az angol királynő közönséges rablógyilkos “kalózai”, vagy az ő jelenkori megfelelőik, a “demokráciahozók” , az USA, Nagy Britannia, Francia, imperialista rablóseregek. Ahol ezek megjelennek ott elsőként kifosztják az ország aranytartalékait, valutáit, aztán mindent ami mozdítható, majd azt is ami nem! Újra pereg a 100 évvel ezelőtt befűzött film!

  • vitorla123 szerint:

   Az Amerikai Birodalom finanszírozhatatlan.Beszedni se tudja a harácsot,mert a helyi harácsolók őket is meglopják.Az egész nem működik. Lásd a NAV ügyei.Csak a nemzetállamok működőképesek ahol megdöntik a harácsolók és bosszúállók diktatúráját.(Donbasz,Luanksz?)Ez megtörtén Amerikában.Végig megy a világon.Kérdés Trump túléli e?

   • Tovaris szerint:

    Vitorla, vitorla! Átgondolod néha, mekkora marhaságokat írsz? Néha egész értelmes véleményeket is olvasok tőled.
    Az “amerikai birodalom” – marhaság. Az USA egy szövetségi (föderatív) állam, akárcsak jelenleg Oroszország, számtalan nemzetiséggel.
    Sajnos, még mindig működik és a világ legerősebb hatalma. Igaz, egyre gyengül.
    Mikor szoksz le a “nemzetállamok” irreális baromságáról? Mi az, hogy nemzetállam? A világ egyetlen országában sincs olyan ország, amelyben 1, azaz egy nemzet lenne. Ha önálló államra gondolsz, akkor az sem egyenlő a “nemzetthy” állam fogalmával.
    A világ csak szövetségi alapon tud működni – itt nem az EU-ra gondolok elsősorban. A “nemzetthyeskedés” a világ halála. Nem veszed észre? A hazafiságot ne keverd össze a nemzeti érzülettel. Mert egy hazában több nemzetiség is él – ha tudomásul veszed, ha nem.

    • vitorla123 szerint:

     Sztálin a világ 1/3-át szerezte meg Eisenhover? meg a 2/3-át. Csörcsil szerint.Egyik birodalom sem lett működőképes.Ezzel szemben Kádár mint nemzeti és nem nemzethy kommunista gyakorlatilag megközelítette az Osztrák életnívót.Kína lassan eléri az osztrák életnívót.Pedig atomhatalom ami sokba van.Sztálin aki nem bűnös,hanem áldozat szövetségi államot és szövetségi rendszert alkotott. Új formát adott az internacionalizmusnak. Elgondolkodtam azon,hogy ha magántulajdon alapú Sztálin rendszere le tudta volna e győzni a fasizmust.Mert a németektől fosott Anglia,Franciaország nem létezett és Amerika,csak akkor lépett amikor eldőlt a háború.Neked mondjam: A történelmet hadvezérek írják.Mi csak olvassuk!

     • Tovaris szerint:

      Szörnyű! Teljesen felesleges vitatkoznom veled. De azért nincs harag. Van, amiben jó vagy és az felülírja a butaságaidat.

 2. Tovaris szerint:

  Szergej Sojgu, orosz honvédelmi miniszter nyilatkozott arról, hogy még jobban megerősítik Délnyugat-Oroszország katonai erejét. Ez az Észak-Kaukázus térségben megjelenő iszlám terrorizmus és a Délkelet-Ukrajnai helyzet súlyosbodása miatt szükséges. A legmodernebb katonai felszereléseket, eszközöket telepítik a térségbe. Ezek közül rendszerbe állítják a legmodernebb pilóta nélküli repülőgépeket is, amelyeket sikeresen teszteltek Szíriában és már a sorozatgyártásuk is javában folyik.
  A térségben két légideszant hadosztály, jelentős légierő és légelhárító alakulat tartózkodik, valamint a szárazföldi csapatok is feltöltésre kerültek. A Fekete-tengeri Flotta is több tengeralattjárót és felszíni hajóegységet kapott.

  https://www.metrprice.ru/another-news/shoygu-poruchil-ukreplyat-voyska-na-yuge-rossii-iz-za-situatsii-v-ukraine

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.