Szíria

A Moszkvában vendégeskedő II. Abdullah jordán királlyal folytatott tárgyalásai során Vlagyimir Putyin orosz államfő kijelentette: Oroszország a szíriai helyzet politikai rendezését helyezi előtérbe, nem pedig a katonai megoldás híve.

Szerinte az asztanai konferencia jó alapot kínál erre a megoldási módozatra, amelynek kimódolására legközelebb Genfben nyílik a legkiválóbb alkalom.
Az “új idők” jeleként értelmezhető az a CNN-en megjelent hír, miszerint úgy két hete Szíriába látogatott az amerikai kongresszus demokrata képviselője, a hawaii Tulsi Gabbard. Körülnézett, “szimatolgatott” egy kicsit. A CNN úgy tudja, hogy a képviselőnő találkozott Damaszkuszban Asszad elnökkel is, meg civilekkel. Mi több!-elment Aleppoba is. Állítólag kérte a civileket, hogy szervezzenek már meg egy randit az USA-ban oly sokat és sokszor és fennen emlegetett “mérsékeltekkel”!

Meglepetéssel tapasztalta Tulsi Gabbard, hogy ilyen társulásokról arrafelé nem hallottak. Beszámolója komoly felháborodást váltott ki amerikai újságíróberkekben, a Demokrata Pártban, és katonai körökben is.
Hát még az a saját honlapján tett megállapítása, hogy szerinte káros dolog hogy az USA támogatja a szíriai latorbandákat, és hogy az USA -érdekeit egyáltalán nem szolgálná egy kikényszerített rendszerváltás Szíriában. “Az USA-nak azonnal le kell állítania a szíriai terroristák támogatását!”-írta honlapján a hawaii demokrata képviselőnő.

Ezzel aztán-vélhetőleg-véget is vetett politikai karrierjének. Elnézve viszont fényképeit, még a hawaii tengerpartokon szép karriert futhat be! (Bár Trump természetét ismerve akár a Fehér Házig is eljuthat. No nem az Ovális Irodába, de a hálószobáig talán.)
A február 8-án kezdődő genfi tárgyalássorozatra javában zajlott/zajlik a téma “előkészítése” a szíriai helyszíneken.
A Palmüra-katlan és Deir ez-Zor immáron elválaszthatatlan cselekvési egységnek tűnik. Az orosz légierő is kb. így véli, merthogy mindkét térségben rendezkedett tegnap.
dez26
Deir ez-Zor kalifátusistáit 54 alkalommal szórták meg tegnap. Ha mindegyik találat csak két pribéket iktatott ki, (annál azért több pribéklélek szokott jutni egy-egy bombára, rakétára) már sokat lendítettek a dolgon. Általános a vélekedés, hogy az ISIS arrafelé az utolsókat rúgja.
A Palmüra-katlan főzetét többnyire a szír kormánycsapatok rotyogtatják immár. Tegnap Qasr Al-Hayr, Al-Gharbi, Beir Al-Fawa’irah kalifátusista pribékjeit küldték a Paradicsomba, vagy a sivatagba. Utóbbiak is hamarosan követni fogják cimboráikat Allahhoz.

alb26

Aleppotól keletre minden a tervek szerint zajlik. Legalábbis szír katonai körök beszámolói szerint. Al-Babtól délre semmi probléma a szír kormányhadsereg offenzívájával. Összehangolt légi ás földi csapásokkal őrlik a kalifátusista pribékhorda védelmének maradékát.
Rosszabb a helyzet a “török-fronton”, Al-Babtől északra. Al-Sulfanil települést visszavette a törököktől az ISIS tegnap estére.
Raqqából is rossz hír érkezett a kurdok offenzívájáról. A kalifátusisták ellenoffenzívát kezdtek, és nem sikertelenül.
Idlib tartományban viszont egyre csak terjed a martalóchordák közti tezsvírháború. Rengeteg a kis helyre összezsúfolódott pribék, és se zsákmány, se ellátmány. A keveset meg mind magának akarja! Kaszabolják hát egymást rendületlenül. Kezd beérni a damaszkuszi taktika, miszerint jó az, hogy Aleppoból a kézi ketyeréikkel távozhattak.
Lerendezik ők egymást!-az utolsót meg majd a hadsereg! Röhögve! Alakul is a dolog a tervek szerint.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Érdekes a cikk stílusa, hangvétele. Én ugyan más stílusban szoktam fogalmazni, de a lényeg az, hogy megértsék.

  • joz szerint:

   Köszönjük az érdemi hozzászólást!
   Megjegyzem a stílusod elég erős kritikákat szokott kiváltani ezen az oldalon!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Mi olyan “érdekességet” talál a cikk stílusa és “hangvétele”-én ? Szerintem NAGYON IS JÓ A STÍLUS “IS”, a “HANGVÉTEL IS” ! Hogy maga milyen stílusban “fogalmaz” az MÁR A SAJÁT MAGÁNÜGYE, ha nem TETSZIK, SENKI SEM ERŐSZAKOLJA MAGÁT HOGY OLVASSA, a Balrad híreit, Ha továb is maradnni akar, fogadja el EZT A “STÍLUST, HANGNEMET”, Ha meg nem, akkor ,szabad a választék, NE SZABJA MEG ennek a veboldalnak,hogy milyen legyen a “STÍLUSA”,vagy a “HABGNEME” ! ha a Balrad elfogadta az ön “stílusát, hangnemét”, akkor magának is- ezuttal így MONDOM, magának is KÖTELESSÉGE ELFOGADNI – a “stílust, hangnemet”! Alkalmazkodjon, a körülményekhez, és ne KIFOGÁSOLGASSON ! Érthető ugye ?!

   • Paul Aradi szerint:

    TERMINÁTOR! Nagyon egyetértek. Így szokott ugyan is, keletkezni a kommunikációkban a liberális drónok megosztó ékje, ami elvezet a szellemi zűrzavarhoz. A már megszokott stílus teszi egyedivé a BAL RAD -ot. A kommentelők stílusával együtt eddig, nekem, nekünk megnyerő a BAL RAD! Ez az oldal az egyetlen, olyan hírforrás, amelyet nem csonkított meg a a hatalmi és liberális cenzúra!

 2. Smith szerint:

  Úgy hírlik, hogy az amcsik Észak-Szíriában biztonsági övezetet hoznak létre, plusz két katonai bázist, a törökök pedig 4 méter magas betonfalat húznak fel a szír határra. Ezzel gyakorlatilag elvágják a dzsihadisták szabad mozgási útvonalát.

 3. János szerint:

  Furcsa volt korábban azt olvasni, hogy a végre sarokba szorított terrorista kutyákat kiengedték családostul a bekerítésből. De ők sokkal jobban ismerik a saját népüket, a saját népük ellenségeit, meg a saját népük legalját is mint egy idegen! Kiengedték őket egy másik katlanba, ahol egymásra uszították őket! Remek, hagy fogyjanak, amikor már ritkán lesznek jöhet a leszámolás velük, az az AllahújehovúAkbárú izé már nagyon várja, hogy füves legelőkön nyugtassa őket, 72db szűz birka türelmű valami társágában! Aztán ha mégsem? Hát bocsi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.