Bugyuta kérdés

Rejtély, ki fizethette ki az Orbán-rokonok tartozását

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) nem árulta el, hogy ki fizette vissza azt a 3 milliárd forintot, amellyel eredetileg a Cider Alma Kft. tartozott az állami cégnek.

A követelést a kereskedőház harmadik félre ruházta át, aki december utolsó napjaiban rendezte a számlát. A Kereskedőház a Hír TV-nek nem mondta meg, hogy a milliárdos követelést kire engedményezte.
A 444.hu nyomán a Magyar Nemzet is megírta, hogy több mint 3 milliárd forintnyi kölcsönt adott a külügyi tárca felügyelete alatt működő MNKH a kormányfő rokonaihoz köthető cégcsoportnak. Az élelmiszer- és konzervkereskedelemmel foglalkozó Cider Alma Kft. összesen 3,2 milliárd forinttal tartozott az állami cégnek. Jóval a határidő lejárta után is csak 280 milliót fizetett vissza.
A kft. egy egész cégcsoportot fog össze, melyben több fontos pozíciója van Orbán Viktor sógorának, a Cider Alma egyik leányvállalatát pedig a miniszterelnök unokaöccse vezeti. Még konkrétabban: a kormányfő felesége, Lévai Anikó testvérének, Lévai Gizellának az egyik fia is feltűnik a cégcsoportban: Szeghalmi Ádám vezeti a Cider Alma Drogida Hungaro nevű leányvállalatát.
Szeghalmi Ádám testvére, Szeghalmi Balázs is szorosan kapcsolódik az MNKH-hoz, olyannyira, hogy ő vezeti a kereskedőház törökországi, izmiri kirendeltségét. Egyébként a törökországi, az iráni, a görögországi és a ciprusi MNKH-érdekeltségeket Adnan Polat oligarcha működteti, aki Erdogan török elnök egyik fontos támogatója. Polat nem kevesebb mint 1 milliárd forintot kapott a kirendeltségek működtetésére a külügyi tárca cégétől. A török milliárdos más szálon is kapcsolódik az Orbán-rokonsághoz, hiszen partnerként együttműködik a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a kastélyforgalmazó vállalkozásával.
(mno)
Bal-Rad komm: Már a kérdés föltétele is irányított sandaság! Természetesen a CSALÁD fizette vissza! Kapós lett mostanság az almalé! Nincs itt semmiféle rejtély!

rok

(A témáról bővebben : http://www.balrad.com/2016/09/01/ez-hat-az-uj-nemmzetthy-elyth-kremje-a-rokonok/)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bugyuta kérdés bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Nem ettől rossz nekünk. Hanem magától a kapitalizmustól. Mindez csak a kapitalizmus következménye.

 2. Tovaris szerint:

  Teljesen felesleges levelezni a jelenlegi hatalom bármelyik izéjével is. Akkor de facto elismerjük őket. Adott alkalommal “üdülni” kell majd vinni őket…

 3. Nagy szerint:

  Ezek mind a múlt rendszer gyermekei. A múlt rendszer államkapitalizmus v.olt.

 4. cicvarek szerint:

  Dögöljön meg az összes zsidrák parazita.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.