Donbassz

Kijevben a rettegés lett úrrá a hír hallatára, miszerint Vlagyimir Putyin orosz államfő és Trump amerikai elnök szombaton telefonon fognak beszélni egymással. A valcmani udvartartás hisztériás állapotba került, és KÖVETELIK, hogy minden olyan orosz-amerikai tárgyalásba vonják be őket, amely érinti Donbassz kérdéskörét.

Vlagyimir Dzsabarov az orosz Szövetségi Tanács Nemzetközi Ügyek Bizottságának vezetője Moszkvában a kijevi hiszti hallatán-jószerével-úgy nyilatkozott, hogy komolytalan ötlet. “KIJEV NEM ILLIK BELE A KÉPBE. Követelésük több mint nevetséges”-mondta Dzsabarov. Hát nem reagálta túl a kijevi nyafogást az biztos!
Hatalmas a sikere Szemencsenko latorzászlóaljának a “Donbassz” martalócbanda vonatrabló akcióinak. Olyannyira, hogy ma reggelre teljesen lebénult a ki-be közlekedő vasúti közlekedés Donbassz és Maradék-Ukrajna között. Kijevet különösen érzékenyen érintik az akciók, hiszen a Donbasszból érkező szénszállítmányok sem indulnak útnak. Szemencsenkoék pedig fölszólították a kijevi udvart: vagy váltságdíjat fizetnek a szenesvonatok átengedéséért, vagy megfagy fél Maradék-Ukrajna.

vút

Nyalókakirályék most azon tornásznak, hogy a donbasszi antracit némi oroszországi kerülővel érkezzen a birtokra.
Ugyanakkor a magán latorzászlóaljak abban mesterkednek, hogy birodalom szerte vonatrablásokra álljanak át! Ha csak egyetlen belső vonalra kiterjesztik áldásos ténykedésüket, teljesen meg fog bénulni a vasúti közlekedés Maradék-Ukrajna szerte. Senki nem lesz ugyanis, aki vonatra merne szállni! Elszabadul(ak) a hajóágyú(k)!

 

Komoly bizonyítási kényszer lett ugyanakkor úrrá a kijevi juntán. Trump ugyanis a jelek szerint komolyan kívánja venni az elszámoltatási ötletét. Ami arról szól, hogy Kijev tételesen számoljon el az Obamaki kabinet által beléje öntött dollármilliárdokkal, vagy vissza a pénzt.
Nem is csoda hát, ha a junta ordashada vad tüzérségi támadásokba kezdett az utóbbi napokban Donbassz ellen. Mutatván, hogy éppen célzottan költik az amerikai segélyt! HASZNOSAN!
Az LNR-területén fekvő Brjanka falut valamiféle hatalmas gránáttal lőtték meg a martalócok. Csak egyetlen robbanás történt, de az nyolc házat tarolt le a faluban. Négy civil került kórházba súlyos sebekkel.

obsz

Donyeck Petrovszkij kerületét tegnap délelőtt úgy meg ágyúzta Valcman latortüzérsége, hogy szinte semmilyen közszolgáltatás nem működik a térségben a hálózatokat ért sérülések miatt. Mindezek tetejébe kilenc lakóház is romhalmazzá vált. Hat ember került kórházba súlyos sebesülésekkel.
De az még csak a kezdet volt. Az Avgyejevka melletti Nevelszk faluba frissen települt valcmanista 79. Légiszállítású Dandárjának harmadik zászlóaljához tartozó “Grad”-üteg tegnap este negyed tizenkettőkor “bemutatkozott” Donyeck Volvo-Center negyedének, majd Gorlovka Hmelnyickij kerületének.
Nem panaszkodhatott egyébiránt mellőzése miatt egyetlen frontvonalbeli DNR-település sem. Jaszinovatajától Gorlovkán Donyecken át egészen Sirokinoig műsorra voltak véve.
A ma reggeli “baszurini matek” kétezer körüli belövésről számolt be.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. sandor67 szerint:

  admin, honnét van az infó, ami arra utal, hogy Trump bácsi el akarja számoltatni a kijevieket? 😀 az érdekes lesz , ha igaz a hír

  Admin:

  Csak egy link a sok közül:

  http://rusvesna.su/news/1485430506

  «Контрольный» для Порошенко: Трамп может потребовать вернуть деньги, выделенные Украине

 2. sandor67 szerint:

  én nem vontam kétségbe a hír hitelességét, csak kíváncsi voltam. mondjuk itt feltételes mód van jelenleg “lehet”, hogy számon kéri , no de akkor viszont nagy bajban lesznek meg kis gatyában az urak 😀

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=0ahUKEwi5_Py4qePRAhWLWywKHXRADqAQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ntv.ru%2Fnovosti%2F1752486%2F&usg=AFQjCNFlH_Em8YnkXyWH24vLo7sJbmlraw Ma moszvai idő szerint 17:00-ko 46 éves korában szív elégtelenség (vagy infarkt?) következtében meghalt VALERIJ BOLOTOVa LUGANSZKI KÖZTÁRSASÁG első vezetője. Emlékeztetőül : 2014 május 13-án, szervezett merényletet követtek el ellene, az autóját lövések érték. Bolotov sulyosan megsebesült sok vért veszitett, augusztus 14-én önként lemondott vezető poziciójáról. Későb Moszkvába ment, ahol a LUGANSZKNAK nyujtott humanitárius segiség nyujtás szervezésével foglalkozott. ŐSZINTE RÉSZVÉTEM .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.