Szíria

Az orosz külügyminiszter mára Moszkvába invitálta a szíriai banditacsoportok jeleseit a Daesh és az an-Nuszra-banda és csatolt részeik kivételével. Azért, hogy azok első kézből értesülhessenek az asztanai konferencia “eredményeiről”.

A szaudi abrakkal táplált Rijad Hidzsab, egy rakás bűnbandát tömörítő “Tárgyalási Főbizottság” elnevezésű szervezet tótumfaktuma közölte, hogy ő nem fog ma Moszkvába utazni.
Az ankarai maffia általt apanázsolt martalóchordákból összegrundolt “Szíriai Nemzeti Koalíció” névre hallgató bűnegylet vezéregyedei sem utaznak Moszkvába.
Az orosz-török-iráni kezdeményezésű asztanai konferencián a szíriai kurdok képviselői az ankarai maffia kötekedései miatt nem vehettek részt. Ma viszont a szíriai kurdok politikai szárnyának, a Demokratikus Unió Pártjának (PYD) képviselői élnek a Szergej Lavrov által felkínált lehetőséggel, és ott lesznek Moszkvában. – közölte a PYD képviselője csütörtökön a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel.
Stephen O’Brian, az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekben és a rendkívüli segélyek koordinálásában illetékes helyettese tegnap az ENSZ BT- ben elégedettségét fejezte ki az immár lassan egy hónapja kitartó szíriai fegyverszünet okán.
A világ elsőszámú latorállama, a szíriai polgárháború kirobbantásáért döntően felelős ország-az USA-új elnöke előállt a maga javaslatával. Olyan biztonsági zónák létrehozásáról képzelődik Trump bohóc, ahová a polgári lakosok elköltözhetnek, és “biztonságban” élhetnek! A többi részen pedig-föltételezhetően ez a trumpi adminisztráció ötletének a lényege-vidáman bonyolódhat tovább a mészárkodás. Hátha Oroszország beleun/belefárad a buliba. És otthagyja az egész térséget-Amerikának!
Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálatának vezetője is a hírek között olvasta a legújabb washingtoni agyalmányt!
Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy az USA nem értesítette Oroszországot az ötletről, egyeztetni meg végképpp nem egyeztettek. “Ez az USA szuverén döntése”-jelentette ki Peszkov hatalmas diplomáciai udvariasságről tanúskodó nyilatkozatában a washingtoni agyrém hallatán.
London már úgy véli, hogy “el tudja képzelni Szíriát Asszad további elnökösködése mellett is”. Tegnap legálábbis May Rézi külügyére, Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy Bassar Asszad POTENCIÁLISAN INDULHAT az elnökválasztáson! “Bár továbbra is az a véleményünk, hogy Asszadnak mennie kell, de mi nem akarunk erre határidőt megszabni, hogy ez mikor legyen”-közölte a brit kegyet a szalmafrizurájú Johnson.
Míg a diplomaták a szájtépéssel ámítják önmagukat meg a világot, Szíriában a valóság azért nem okvetlenül a nyugati vágyak szerint alakul. Errőlpersze elsősorban a damaszkuszi kormányerők, meg szövetségeseik tehetnek.Na meg az orosz légierő.
Nagyjából 2600 martalóc megadta magát a Damaszkusztól északra fekvő Barada-völgyben, a szíriai főváros vízellátó központjában – jelentette be tegnap a szíriai orosz megbékélési központ szóvivője, Alekszandr Blinkov ezredes.
Blinkov azt is elmondta: azok a terroristák, amelyek nem hajlandóak letenni a fegyvert, vagy likvidálja a kormányhadsereg, vagy fogságba ejtésük után familiájukkal együtt Idlíb tartományba transzportálják őket a szíriai hatóságok szervezésében. Ott aztán vitézkedhetnek tovább!
A törökök tegnap megint rábeszélték a szíriai orosz légierőt egy közös kis kalandra Al-Bab rémkalifátusistái ellen. SzU-24M és SzU-35S orosz harci gépek török F-16-osokkal együtt mértek csapásokat az ISIS-banditákra.
Aztán a török repülők mentek haza, a Szuhojok meg mentek tovább dél felé. Nekik még arra is volt dolguk.

Az Al-Maduonah-hegység Mashirfah nevű hegyét foglalták el tegnap a kormánycsapatok, amely a környék uralkodó magassága. Ma reggel pedig Deir Qud városkából pucolták ki a kalifátusistákat, és ezáltal teljesen ellenőrzik immár az M4-N212 közlekedési folyosót.
Aleppotól délkeletre tegnap váratlan kontraoffenzívát indított a rémkalifátus. Ennek során vissza is nyomták a kormánycsapatokat, amelyek veszítettek némi területet. EStig ezek közül valamennyit ismét sikerült visszaszerezniük a pribékektől.

Deir ez-Zor és környéke tegnap inkább az állóháború helyszíne volt. Az ISIS már gyenge egy átfogó támadásra, a kormánycsapatok meg még nem elég erősek.
Onnan nem messze-a Palmüra-katlanban-pedig tovább nyomulgat a kormányhadsereg.
Hama tartomány északi fertályán viszont az an-Nuszra-horda meglepte a kormánycsapatokat
Helfaya városnál. Azok el is hagyták a várost, amelynek környékén “kritikus helyzet állott elő” a hivatalos jelentések szerint.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 46 hozzászólás

 1. sandor67 szerint:

  “tisztelt” admin, legyél oly kedves és indokold már meg, hogy az USA új elnökét mi alapján ítéled meg??? mire alapozod a bohóc jelzőt??? egyáltalán honnét veszed a bátorságot, hogy embereket , elnököket stb stb, lefikázol ??? légy oly kedves és válaszolj

  Admin:

  “tisztelt” Sándor!
  Szerintem nem bátorság kell valakit lebohócozni, hanem némi emberismeret! Láttál te már nem bohóc amerikai elnököt? Láttál te már NEM BŰNÖZŐ “magyar” miniszterelnököt az utóbbi 27 évben?

  Tudom a válaszod mindkét kérdésemre! Elhiheted: MEG SZERETNÉLEK KÍMÉLNI AZ ÍRÁSSAL JÁRÓ VESSZŐDSÉGTŐL!

  • Tovaris szerint:

   Mi köze ennek a szíriai helyzethez?

  • Tovaris szerint:

   Szerintem ennek a beprogramozott provokátornak beszélhetsz. Annyira be van szorulva a fidesz valagába, hogy csak onnan tud néha kiszellenteni egyszer-egyszer…

 2. sandor67 szerint:

  emberismeret ???? Te??? Trump-ot??? ne tedd már magad jobban nevetségessé !!! nem válaszoltál a kérdéseimre , csak szokásodhoz híven ködösítsz !

  • Balázs szerint:

   Bocs, hogy beleszólok.
   Trump-pal kapcsolatban nekem nagy reményeim voltak.
   Beigért ő fűt-fát, javítja a viszonyt az oroszokkal, rendet tesz Washingtonban, Amerika majd a saját határaival foglalkozik nem másokéval…etc.
   Ehhez képest az ukrán helyzet nem változott(sőt), Sziriával kapcsolatban marhaságokat twittelget, az amerikai páncélosokat nem vonta vissza az orosz határról, az egyetlen dolog ami változott az előző adminisztrációhoz képest, hogy ez a BOHÓC meg jobban benyalt az izraelieknek.
   Ennyi.
   A vejét kinevezte legfőbb tanácsadójának aki (természetesen) “zsidó” gyerek, a srác irodaháza New Yorkban a 5th Avenue 666-os száma alatt található….szívmelengető, nemdebár??
   A saját lányáról és leendő unokájáról úgy nyilatkozik, hogy ők már nem is keresztények.
   Szerintem ez a bohóc sem az, csak egy újabb sátánista [email protected] az usa élén.
   Tehát: +1 az Adminnak

   • Balázs szerint:

    Sándor, ha értesz angolul:
    https://youtu.be/0tuvHEvpoV4

   • sandor67 szerint:

    kicsit lehet korai még ítélkezni és komolyabb véleményt formálni, várni kell , ha valóban csak egy bohóc, mármint olyan, mint az előző akit a háttérből rángatnak, az hamarosan kifog derülni. Előbb-utóbb színt kellesz vallani az oroszokkal szemben is és a világ más területein is. Lehet, hogy nincs új a nap alatt, de kitudja, hátha még is 🙂 egyelőre pozitív reményeket füzök hozzá.
    Picit más téma, de, engemet itt ezen a blogon egy fideszes seggnyalónak tartanak, de akárhogy is van a helyzet, Orbán Viktornak vannak érdemei, sőt, az admin ellenben mindig mindenbe csak a rosszat lássa bele, mindig csak negatívumként számol be mindenről a valódi előjeltől függetlenül persze. Mi a francnak kell azzal törődni pl. hogy mennyit költöttek függönyökre meg a [email protected] sem tudja mire??!! Mi értelme ennek a gyülöletkeltésnek folyamatosan? Kinek lesz jobb vele? Irjon már ötleteket is, adjon tippeket !!!! Ameddig ezt nem teszi, addig nem sportszerü a mások munkáját aljasítani

    • Balázs szerint:

     Vannak Viktornak érdemei is.
     Az eb ott van elhantolva, hogy egy új feudális/oligarha rendszert építget és borzalmas nagy pénzeket nyúlnak le(feri se volt jobb ezen a téren).
     Számára a lojalítás mindent felül ír: a hozzáértést, a tisztességet és a kisemberek érdekeiről ne is beszéljünk… A zöldbárók miatt, hány kisgazdálkodó veszítette el a legelőit? Mi van a szakszervezetekkel?
     Lőrinc koma tényleg ekkora üzleti zseni?
     És még sorolhatnám.
     Orbán katonái a törvény felett állnak.
     Ezért pipa az Admin, illetve ha megnézed az oldal fejlécét….nem Viktor mosolyog vissza rád. 🙂

    • Sneider Imre szerint:

     Kedves Sándor 67!
     “Mi a francnak kell azzal törődni pl. hogy mennyit költöttek függönyökre meg a [email protected] sem tudja mire??!!”
     Komolyan úgy véled, hogy ez bagatellizálandó dolog? Akkor, amikor pl. egy cukorbeteg 11 éves magyar (nem cigány és nem zsidó) kisfiú halálra fagy a lakásukban, mert nincs pénz tüzelőre? Komolyan mondod, hogy nem kell ezekkel a “csekélységekkel foglalkozni, mint ahogy Magyarország folyamatos szét-rablásával sem? Szerinted a liqud-párt testvérpártja (és az előző uralkodó pártok) valóban a magyar nép boldogulása érdekében cselekszenek? Miként van az, hogy ingyenélők segélyezésére és kárpótlására mindig van forrás, a kifosztott magyar nép életlehetőségeinek szinten tartására pedig nincs? Ha ez számodra mind közömbös akkor ne csodálkozz, ha -amint írod- fityiszes seggnyalónak tartanak.

     • sandor67 szerint:

      Sneider Imre : “Akkor, amikor pl. egy cukorbeteg 11 éves magyar (nem cigány és nem zsidó) kisfiú halálra fagy a lakásukban, mert nincs pénz tüzelőre?”

      és erről ki tehet, ki a felelős ??? egy szülő, “egy szülő ” soha nem nézte volna el, hogy a 11 éves beteg gyermeke halálra fagyon !

      azért elgondolkodtató, hogy pl. a románok, ukránok átjönnek ide dolgozni,és találnak munkát, hmmm, az itteniek meg fedél nélkül maradnak, mert pl. eladósodtak, meg éheznek, meg fáznak , de tartják a markukat a segélyre .
      Az embernek felelősséget kellene vállalni magáért és a családért, nem a kormányt hibáztatni a saját eltunyulásért, hogy a kormány adjon meg adjon , na persze ezért le is kellene tenni valamit az asztalra, nem csak elvárni !!!!!!!!!!

     • petymeg szerint:

      Sanko!
      Nem túdom,hogy Te hol élsz,mivel foglalkozol de javaslom jobban tájékozodj úgy a belföldi mint a külföldi helyzettel.Amig az Ukrán munkavállaló az itteni minimálbérből otthon császár addig az itthoninak az éhenhaláshoz sok a megélhetéshez kevés.
      Nekik Mo. csak dobbantó nyugat felé.

   • Tovaris szerint:

    Nekem nem voltak reményeim, mert egy imperialista országnak csak olyan ember lehet az elnöke, aki teljesíti az őt hatalomra juttatók elvárásait, előírásait. Azaz, a katonai-ipari komplexum dróton rángatott bábja lehet csak az Amerikai Egyesült Államok elnöke.
    Ellenkező esetben vagy lemondatják, vagy lelövik. Mindig az adott szituáció szerint…

   • Smith szerint:

    Dr. Kevin Barrett az iráni PressTV-nek nyilatkozta: Trump azzal hülyíti az amerikaikat, hogy újra naggyá teszi az országot. Valójában hazaárulókkal vette körbe magát. Külön kiemelte a vejét, Jared Kushnert, akinek az apja azért került börtönbe, mert tagja az amerikai zsidó maffiának.

    • Szaszi szerint:

     Most majd leteszteljük valamennyire,mert az idegbeteg McCain befenyített Trumpnál az Orosz embargó feloldása ellen.
     http://444.hu/2017/01/27/mccain-figyelmeztette-trumpot-hogy-ne-oldja-fel-az-oroszorszag-elleni-szankciokat
     Persze lehet hogy McCain így törli le a mocskos száját,és emeli Istenné Trumpot.
     Republikánus…

     • Smith szerint:

      “Donald Trump beszélt az Oroszországhoz fűződő viszonyról, kifejtve, hogy “ha sikerülne jó viszonyt kialakítani Oroszországgal, azt “Kína pozitívan fogadná”. Ugyanakkor a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szombaton folytatandó telefonbeszélgetését és az Oroszország elleni szankciókról kialakított álláspontját firtató kérdésre csak annyit mondott: még túl korai megvitatni a szankciók ügyét.

      Theresa May ezzel szemben nagyon határozottan állást foglalt a szankciók fenntartása mellett mindaddig, amíg Moszkva nem teljesíti a minszki egyezményben rögzített kötelezettségeket.” (Népszava Online)

 3. sandor67 szerint:

  kicsit lehet korai még ítélkezni és komolyabb véleményt formálni, várni kell , ha valóban csak egy bohóc, mármint olyan, mint az előző akit a háttérből rángatnak, az hamarosan kifog derülni. Előbb-utóbb színt kellesz vallani az oroszokkal szemben is és a világ más területein is. Lehet, hogy nincs új a nap alatt, de kitudja, hátha még is 🙂 egyelőre pozitív reményeket füzök hozzá.
  Picit más téma, de, engemet itt ezen a blogon egy fideszes seggnyalónak tartanak, de akárhogy is van a helyzet, Orbán Viktornak vannak érdemei, sőt, az admin ellenben mindig mindenbe csak a rosszat lássa bele, mindig csak negatívumként számol be mindenről a valódi előjeltől függetlenül persze. Mi a francnak kell azzal törődni pl. hogy mennyit költöttek függönyökre meg a [email protected] sem tudja mire??!! Mi értelme ennek a gyülöletkeltésnek folyamatosan? Kinek lesz jobb vele? Irjon már ötleteket is, adjon tippeket !!!! Ameddig ezt nem teszi, addig nem sportszerü a mások munkáját aljasítani

  Admin:

  Édes jó Sándorom! Ott a tipp: VISSZA A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGOT! De mondj egyetlen “sportszerű” döntést a rendszerváltás óta! (Csak hogy ne állandóan Döbrögit emlegessük!)

  • sandor67 szerint:

   én csak azt tudom, hogyha nem a fidesz az élén Orbán Viktorral lenne most pozicióban, hanem “fletó” (gyurcsány) lenne a király, akkor nézhetnénk meg most magunkat

   • petymeg szerint:

    Söndör!
    Orbánnak valóban vannak érdemei de eltörpülnek sőt eltünnek az érdemtelenségei/lopás,csalás,hazudozás,stb../mellet!

 4. Szaszi szerint:

  63% utasítja el.
  Ennyi “légy” nem tévedhet.

 5. János szerint:

  Adok én tippet kedves barátom!
  1.Az érdemtelen kárpótlási pénzek kifizetését szüntesse meg! Ebből építsen fel kezdésként 10db cukorgyárat, annak a melléktermékeit felhasználó szarvasmarha telepet, sertés telepet mindegyik mellé! Úgy ahogy az volt mielőtt Orbán Viktor lerombolta!
  2.A cigányoknak ne fizesse a védelmi pénzt többé! Ebből építse fel az Ikarus autóbusz gyárat. Úgy ahogy az volt mielőtt Orbán Viktor lerombolta!
  3.Építse fel végre a Dunakanyarban a csúcserőművet. (Szivattyús erőművet!) Hogy a szélmotorok hagy vigyék fel ingyen a vizet, lefelé meg hagy termeljenek áramot! Csak elmebajra van pénz? Hasznos dologra nincs?
  4. Stadionok helyett építse fel a lebontott cementgyárainkat.
  5.Legyen betonacél gyártás Magyarországon! Úgy ahogy az volt mielőtt a rendszerváltók lerombolták! Ott voltam, láttam: Az ózdiak a betonacél kilóját 11 forintért adták, de mégis a gengszterek a 46 forint/kg-os szloták betonacélt engedték csak meg az állami építkezéseken!
  6.Az egyik kutyának sem kellő stadion helyett építse fel újra a magyar motorkerékpár gyártást.
  7. A bölcsődei helyek 90%-át Orbán Viktor leronttatta, bezáratta. Most auszrálopitekusz afrikánusz majomembereket vesznek milliárdokért pl. a fradiba! A majmok helye Afrikában van, ők ott boldogok! Ahelyett, hogy ilyeneket vennének, inkább épüljön fel a korábban már meg volt 65.000 bölcsődei férőhely!

  Ötletek kellenek? Még harmincezret fel tudok sorolni AZONNAL!
  Az, hogy a jelenlegi miniszterelnök jobb, mint a Gyurcsány volt, az igaz! De, a különbség csak az ország leépítésének a sebességében van! Ez lassabban üldöz el minket, az elődje ezt gyorsabban tette volna!
  Az olimpia megrendezésével a jelenlegi vezér is megszünteti a Magyar Államiságot! Orbán Viktor uralmával Magyarország története 2024-ben befejeződik! Gyurcsánnyal ez már befejeződött volna! Ha azt nézzük, hogy csak 2024-ben kell meghalnod, vagy az idén, hát valóban toronymagasan jobb Orbán Viktor! Talán van időd elmenekülni? Ha egyáltalán érted, amiről beszélek?

  • sandor67 szerint:

   értem én 🙂 de amiket itt soroltál, azokról leginkább az EU tehet, oda nem kellett volna soha belépni, az építette le az országot , O Viktor most is harcol velük szembe, pont emiatt ott is utálják

   • Öcsi szerint:

    A szájkarate harcművészet fekete öves harcosa esetleg.
    Ki szavazott az EU-ra MEg aNATO-ra?
    TE lehet barátom, de mi nem mert már előre boritékolni lehetett
    hogy gyarmat lesz Magyarországból.
    A despota hazaárulás 89 ben a tovarisi konyec szlogennel elezdődött., és mint egy buldózer letúrta egész Magyarországot !
    Az Orosz nagy testvér élni gyarapodni fejlődni hagyta Hazánkat.
    Atomerőmű,gyárak,textilüzemek,gépipar, elektronika, jármű és vagongyárak, vegyipar,villamosipar,sok sok korházat iskolát bőlcsödét ,kulturális központ épitettek a vidék fejlődött.
    27 év elteltével a ,, NEM MŰKÖDŐ SZOCIALIZMUS”
    nyomdokába nem léphet ez a politikai vadhajtás amit országgyűlésnek,demokráciának csúfolnak.
    Épiteni kellene ezt a romhalmazt ,de már nincs szakember szakértelem. Dilettánsokból, funkcionális analfabétákból korrupatákból hegyet lehetne épiteni.
    Nem nagyzolok de kurva nagy bajban van az ország !
    Elmentek a szakemberek ,az utolsó kapcsolja le a villanyt ha megkérhetném !
    ,

  • petymeg szerint:

   jános+

 6. sandor67 szerint:

  engem is elkap héha az idegbaj, amikor abszolúte érthetetlen , igazságtalan törvénnyel találom magam szemben, mint pl. a mai nap is. Bejelentés alapján házkutatást tartottak tegnap egy muksónál, akinél 6 zacskó vágott dohányt találtak. ÉS ??????????????? saját használatra volt neki, nem dillerkedett vele, ő termesztette , spórolni akart . De kiemelem még egyszer, sima dohány, nem vadkender vagy hasonló. Milyen ország az, ahol az ember nem élhet szabadon?????????? nem tehet azt amit szeretne, na persze úgy, hogy senkinek nem árt???

  • petymeg szerint:

   De bizony,hogy árt! Apukám jövedéki termék csak engedéllyel termaszthető!
   Csak nem gondolod,hogy megrövidited az ellophatót!

 7. Tovaris szerint:

  sandor67 szerint: 2017-01-27 – 12:35

  Jellegzetes kispolgári válasz, amely végső soron a fasizmushoz vezet…

  • Balázs szerint:

   Te….mindent elkövetsz, hogy rehabilitáld a kifejezést.
   Nem fog menni!
   27 millió orosz áldozata volt a második világháborúnak.
   Most vegyél elő egy számológépet….és pötyögd be ezt: 6×4.5.
   Ne kapkodj! A legfontosabb dolgokra figyelj oda: antiszemita számológépet ne használj és a mágikus 6-os számtól véletlenül se térjél el ( nyilván tisztában vagy az esetleges jogi következményekkel…a TEVék nem alszanak)
   Ha….27 lett a végeredmény, akkor írjunk egy petíciót Merkelnek, hogy az 1945 óta napjainkig izrael és egyéb “zsidó” szervezetek részére kárpótlásként kifizetett összegek 4.5-szeresét legyen kedves elutalni az Orosz Nemzeti Banknak.
   Vagy….lépjen ki a Nátóból, küldje haza az idegen csapatokat hazájából, lépjen be az Euróázsiai unióba…és legyen szuperhatalom!!
   Ha nem tud dönteni….akkor meg írjon ki népszavazást a kérdésről.
   Vagy ez is fasiszta ötlet?

   • sandor67 szerint:

    először azt hittem, hogy nekem szól a mondandód 🙂
    . így van, a zsidókkal nem kerek valami, nem véletlenül írták nekünk a bibliát sem, az ők teremtéstörténetükkel az élen, na de mi közünk hozzá ???? no de ez végképp más téma 🙂

 8. Paul Aradi szerint:

  Adminnak!
  Aggodalom!
  Erre az oldalra azért jöttem, és jönnének, mert mint a fejlécszöveg azt hinnénk, hogy a “dolgozó népért…” stb.
  Mit olvashatunk?
  Szövegekből kimazsolázva a marxizmussal igen csak tisztában lévő aggok indulatos vitáit a bölcsesség helyet. A cigányozás és a zsidózás az oldal sajátossága lett. Mivel az oldal nyílt, valahol mást is feszeget az indulatoktól torzult hangnem, gyűlöletet és bántó antiszemitizmust. (§§§!)
  Azonban ha ez a stilus és a jellemző, akkor Kádár János fényképe nem ide aló, vele visszaélni amolyan fasisztoid stílust képviselőknek enyhén szólva, ellentmondásos. Több bölcsességet, ha már az igazi baloldaliságot hiába is kérnénk!

  • Tovaris szerint:

   Megpróbálok olyan hozzászólásokat ide betenni, amelyek a szíriai helyzetet objektívebben világítják meg – de az itt tolongó nácik beszennyezik a lapot.
   Csak azt nem tudom, az admin miért nem takarít.

  • Balázs szerint:

   Kádár sem rajongott izraelért vagy a cionistákért.
   Ha pedig az igazságot és jogos kritikát megfogalmazni “antiszemitizmus”,
   akkor a szemita palesztín népet gyilkolászni mi????

   • Szaszi szerint:

    Hehe.A múltkor fent volt Kádár utolsó interjúja,egy MR archívumból,mindig lehetett tudni,hogy róluk beszél.
    Elharapott mondatvég,kis szünet,és csak utána folytatta,érezni az utalást.

    • Tovaris szerint:

     Kádár megnyilvánulásaiban 1985-ben már a dementia első jelei kezdtek mutatkozni, nem véletlenül rendezték meg a lemondását.
     Csak már elkéstek vele. Nem lett időben “kinevelve” az utóda. Mivel nálunk nem Kim Ir Szen jellegű dinasztiák “uralkodtak”, a világpolitikai helyzet miatt a következmények nem lehettek mások, mint amik megtörténtek.

   • Tovaris szerint:

    Kádár “nem rajongott”, hanem reális politikai alapon elítélte Izrael imperialista politikáját, de soha nem említett semmiféle cionizmust. Jobb, ha utánanéz Kádár beszédeiben, írásaiban.
    A palesztin nép, ameddig az Arafat vezette felszabadítási mozgalom keretében harcolt az izraeli imperializmus ellen, addig a Szovjetunió is támogatta. De ahogy Arafat lepaktált az amcsikkal, a támogatás megszűnt. Ekkor keletkezett az iráni befolyású Hezbollah az előtérbe, utána egyenes út vezetett az iszlám terrorizmus megerősödéséhez. Már az 1972-es müncheni merénylet, amelyet a “Fekete Szeptember” nevű arab terrorszervezet követett el, előrevetítette a palesztin mozgalom kudarcát.

    • Tovaris szerint:

     Chrudinák Alajos egész pályafutása indikátora volt az arab világ pálfordulásának, őt magát is beleértve.

  • Tovaris szerint:

   Erre már én is felhívtam a figyelmet. Ezt a honlapot is destruálják a náci és antiszemita bejegyzések, mint a “kommunista” netet….

 9. Paul Aradi szerint:

  SZÍRIÁRÓL, A SZÍRIAI OROSZ SIKEREKRŐL SZERETTEM VOLNA VÉLEMÉNYEKET OLVASNI!

  • Balázs szerint:

   Le a kalappal Putin elnök úr és az orosz fegyveres erők elött, amiért sikeresen szembe szálltak a nyugat és izrael álltal szponzorált terrorista állatokkal!

 10. Tompo75 szerint:

 11. Paul Aradi szerint:

  Kádár János olyan történelmi személyiség volt, és a nép úgy értékeli még most is, hogy A történelmi személyek elfogadottságának listáján csak István király és Mátyás király előzi meg. Kádár olyan személyiség volt, aki a történelmi körülmények között mindenkor elvhű volt. Nem mocskolta be értékes tudását, holmi aljas részletekkel, fasisztoid nézetekkel. Kádárt a magyar nép nem érdemelte meg, mint a szocializmust sem. Ha tehetném megparancsolnám, hogy aki elvtelenül felveti Kádárt, az előtte…, na de hagyjuk!
  Az ADMINNAK csak annyit. Igaz a mondás, mindig olyan a cirkusz, amilyen a cirkusz igazgató!

  • Balázs szerint:

   Pali bácsi tessék szépen bevenni a pirulát, pisi aztán szundi!
   Holnap mikor felkel olvassa vissza amit írt és ha csak üres vádaskodást vél felfedezni saját soraiban…érveket nem, akkor fusson neki újra.
   Jó éjszakát.

 12. Szaszi szerint:

  Megkaptuk a jóéjt pofonokat.
  Nem tudom ki gyalázta Kádárt,én nem láttam ilyet itt még soha.
  Egy kicsit túlzásba viszik urak,nem gondolják..?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.