Döbrögisztán erőlködik!

Igazán nem értem a kormány önbizalomhiányát. Hiszen általában nem jellemző rájuk a túlzott szerénység. Miért hirdetik azt úton-útfélen, azt hogy Magyarország jobban teljesít? Mondjuk ki kerek perec: Magyarország legfeljebb jól teljesít. Vagy miért állítják a kemény munkától látszólag meggyötört, de bizakodó tekintetüket a jövőbe vető reklámfigurák azt, hogy Magyarország erősödik, amikor a kormány áldásos tevékenységének köszönhetően ma már egész Európa megtanulhatta, hogy Magyarország erős.
maga
Igazán van okunk a büszkeségre. Például sehol sem növekedett annyit az egy főre jutó stadionok száma, mint nálunk. Ezen e téren olyan jól állunk, hogy már exportra is jut belőlük. Ugyancsak a miénk a dicsőség az egészségügy átszervezésére vonatkozó elképzelések számát illetően.

Ezekből az elmúlt években olyan sok készült, hogy a megvalósításukra már nem is maradt idő és energia. Nem lehet panaszunk a közszolgálati televíziós csatornák számának gyarapodására sem. Ezek gomba módra szaporodnak, ha ilyen tempóban folytatják, előbb-utóbb kiszorítanak minden más csatornát a szolgáltatók kínálatából. Őszintén mondom: hálát adhatunk az égnek, hogy olyan kormányunk van, amelyik pénzt és fáradtságot nem kímélve ennyi gondot fordít a polgárok szellemi épülésére! Még azzal is törődnek, hogy a sportműsorok közben se maradjunk le a legfontosabb hírekről.
Képtalálat a következőre: „Magyarország Jobban teljesít-kép”
És akkor még nem is beszéltünk legnagyobb büszkeségünkről, a falról, amellyel sikerült megakadályoznunk a migráns invázió begyűrűződését Magyarországra. Még csak az kéne, hogy elfoglalják a betöltetlen munkahelyeket, hiszen jól tudjuk, kevesebb dolgozóval sokkal hatékonyabb a munka! És ha már a munkánál tartunk: csak dicsérni lehet a kormányt azért is, mert rájött, felesleges sok haszontalansággal fecsérelni a leendő munkavállalók, a mai diákok idejét. Ahogy miniszterelnökünk igen helyesen megfogalmazta: az iskolai képzési rendszert közelebb kell vinni a gazdaság olajos, emberszagú valóságához.
Ennek köszönhetően előbb-utóbb mi leszünk az egymillió betanított munkás országa, de erre csak büszkék lehetünk, hiszen munkaalapú társadalmat építünk. És ez a munka fogja megalapozni a már ma is hihetetlenül magas nyugdíjakat, amelyek ráadásul a kormány gondoskodásának köszönhetően rohamtempóban növekednek. Arról nem is beszélve, hogy eltökéltségben és kreativitásban példát mutattunk az egész világnak és ma már mindenki bennünket irigyel, minket igyekszik utánozni. Szóval nem értem, miért az óvatos fogalmazás, hogy a kormány miért nem büszkébb a sikereire.
Képtalálat a következőre: „Magyarország Jobban teljesít-kép”
Hiszen miniszterelnökünk is megmondta, Magyarország fekete bárányból sikertörténetté vált. Az ő szavaiban pedig nem illik kételkedni. Persze mindig vannak akadékoskodók, akik nem átallnak olyan statisztikákra hivatkozni, amelyek szerint a legtöbb gazdasági és szociális területen az utolsók között kullogunk. Szerintük Magyarország inkább erőlködik. Erőlködik, hogy ha másban nem is, de kommunikációban felvegye a versenyt a nálunk előbbre tartókkal, hogy legalább a szavak pótolják a tényleges teljesítményt. E bajkeverők szerint a nagy álmok kergetésének, a tények figyelmen kívül hagyásának előbb-utóbb keserves következményei lesznek. Szóval ideje lenne felébrednünk.
(dr. Kádár János)
Bal-Rad komm: Oroszországi ismerős látogatott meg a minap. Magyarul nem beszélvén, csak látott!-de nem értett. Ebből némi kavar lett a dolog tisztázódásáig.
“Választás lesz?”-kérdezte. Értetlenkedtem, mert nem tudtam semmi ilyesmiről. Kérdeztem tőle, hogy miből következtet választásra.
-Hát lógnak a póznákon plakátok-válaszolta.
Nem is értettem milyen plakátokról van szó, meg nekem már föl sem tűnnek a plakátok. Úgyhogy gyorsan túltettük magunkat a témán, volt a plakátoknál ezerszer fontosabb dolog. De a kérdés ismét előkerült, alig félóra elteltével. Amikor feleség behozta a postát. Vendégem meglátta a qrmány tájékoztató brossúráját.
“Magyarország jobban teljesít!”

Képtalálat a következőre: „Magyarország Jobban teljesít-kép”

Na hát itt van!-mondta vendégem a füzetre mutatva. Ez van kiplakátolva!
Óh!-válaszoltam. Akkor azok a plakátok-csakúgy mint ez a füzet-értesíti a népeket, hogy jobb mint volt. Erősek vagyunk, jobban élünk, stb. Ebből tudjuk meg, hogy így van.
-Vendégemnél ismét volt egy kis filmszakadás. “Miért kell erről értesíteni?”-kérdezte. “Hát nem érzitek?”
Hasát fogva nevetett, amikor megtudta, hogy ITT EZ A DIVAT! Qrmányunk mindig értesít bennünket, hogy éppen mit kell éreznünk!
Vendégem elkérte a füzetecskét!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán erőlködik! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Emeric szerint:

    Nade, ki ez a dr. Kádár János?

    Mert nem úgy hangzik, mint az eredeti. Tudjátok, az a dr. nélküli. A mi kedves Kádár Jani bácsink, a népünk nagyapja.

  2. Emeric szerint:

    Na, ha egy ilyen plakátot meglátok, már írom a gulág-beutalót a rajta szereplőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.